Bu mesaja inanmayın!!!

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler (Moderatör: Yonetim) > Bu mesaja inanmayın!!!
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Bu mesaja inanmayın!!!  (Okunma Sayısı 1241 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
28 Nisan 2008, 04:32:06 ÖS 16
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« :»

Bu Mesaja İnanmayın
 Cep telefonlarına Turkcell'den geldiği iddia edilen bir mesaj bir çok kişinin canını yaktı.
Turkcell'den gönderildiği iddia edilen mesaj da şöyle deniliyor.

"TURKCELL'den 2. Bahar kampanyası. Bu mesajı 1 saat içinde 25 kişiye gönder anında 250 kontör kazan. 5 mesajdan sonrası bedava. Daha çok gönder daha çok kazan"
Bu mesaj, yeni bir kampanya başladığını zanneden aboneler arasında hızla yayılıyor. Ancak Turkcell yetkilileri böyle bir kampanyaları bulunmadığı söylüyor.Zaten Turkcell'in resmi sitesinden yaplımış bir duyuru da yok.

ŞANLIURFA'DA 66 KONTÖR DOLANDIRICISI YAKALANDI

Şanlıurfa Polisi Tarafından "Kontör Yolla" Adı Verilen Operasyonla Gözaltına Alınan 66 Kişiden 10'u Tutuklandı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kontör Yolla" kod adlı operasyonla gözaltına alınan 65 kişiden 54'ü, tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen şahıslardan 14'ü savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, hakim karşısına çıkan 10 kişi ise kontör dolandırıcılığı suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Nöbetçi mahkemede yargılanan 44 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Polis, Türkiye genelinde vatandaşları arayarak kendilerini hakim, savcı, polis ve rütbeli kişiler olarak tanıttıktan sonra kontör dolandırıcılığı yaptıkları öne sürülen 85 kişiyi gözaltına alırken, zanlıların bilgisayar kasalarına da el konulmuştu. Operasyonda 2 adet tabanca, 71 adet dolu fişek, 15 gram esrar maddesi, 755 adet klonlanmış ve seri numaraları değiştirilmiş kaçak cep telefonu, 4 bin 840 adet sahte belgelerle farklı şahıslar adına alınmış sim kart, 22 adet kart okuyucu, satışa hazır vaziyette sim kartlara yüklü milyonlarca kontör, 3 bin 225 adet farklı şahıslara ait nüfus cüzdanı fotokopisi, 182 adet abonelik sözleşmesi, 93 adet bilgisayar kasası, yüzlerce USB kablosu, 144 adet TRT bandrolü ile çok sayıda not ele geçirmişti.

Şebekenin Türkiye genelinde vatandaşlara yaklaşık 20 milyon YTL zarar verdiği ve kurbanlarına kendilerini hakim, savcı ve üst düzey yetkili olarak tanıttığı öğrenildi.
 [/color] [/b]
« Son Düzenleme: 28 Nisan 2008, 04:39:02 ÖS 16 Gönderen: narcicegi » Logged
28 Nisan 2008, 04:42:00 ÖS 16
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #1 :»

Bu mesaj bana da geldi.Bir arkadaşımdan...
Okudum ve sildim.
İyiki öyle yapmışım...
Dikkatli olalım arkadaşlar!
28 Nisan 2008, 04:43:02 ÖS 16
Üye Bilgileri
SuVaRi
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 :»

:o uyarın için saol. narciceği..
28 Nisan 2008, 04:47:49 ÖS 16
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #3 :»

Sen de sağol ATLI Smiley
28 Nisan 2008, 04:57:50 ÖS 16
Üye Bilgileri
pambuli
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 :»

uyarın için teşekkürler narçiçeği..
iki hat kullanıcısım, hiç fark etmez hangisi olduğu, her ikisinede gelen bir çok sms oluyor, itibar etmiyorum çünkü bir çoğu asılsız çıkıyor gerçekten..
28 Nisan 2008, 05:02:46 ÖS 17
Üye Bilgileri
erva
Daimi Üye
**

« Yanıtla #5 :»

ya bana d acok tuhaf mailler geliyor..

mesela.....

Alıntı

Eğer doğru ise süper değilsede kayıp yok.Umarım doğrudur.Denemesi bedava nasıl olsa. Normalde bu tarz haberleri iletmiyorum, ama bu haber iyi bir arkadaşımdan, avukat olan arkadaşımdan geliyor ve iyi bir fırsat gibi görünüyor. O, doğru diyorsa gerçekten doğrudur. En azından insanın kaybedecek bir şeyi yok. Bana şunları anlattı: avukatım ve yasaları biliyorum. bu bir gerçek. Aldanmayın, aol ve ıntel, aynı pepsicola`nın kısa süre önce general elektrik ile yaptığı gibi, mahkeme karşısına çıkmaktan ve milyonluk tazminatlardan korktukları için sözlerini tutuyorlar. Sevgili arkadaşlar lütfen bunu bir şaka olarak görmeyin. Bill Gates şu an servetini dağıtıyor. Buna karşılık vermezseniz ileride bunun için pişman olabilirsiniz. Windows hala en sık kullanılan program. Microsoft ve aol şu an bu metin ile bir deney yapıyorlar (e-mail beta test). Bu maili arkadaşlarınıza gönderdiğinizde microsoft iki hafta boyunca izini sürebilir ve sürecektir. Bu maili ileten her kişi için microsoft 245 euro ödeyecektir. Bu maili gönderdiğiniz ve bunu devam ileten her kişi için microsoft 243 euro ödeyecektir. Bu maili alan üçüncü kişi için ise microsoft 241 euro ödeyecektir. Iki hafta sonra microsoft size posta adresinizi teyit etmeniz amacıyla size ulaşacaktır ve size bir çek gönderecektir.

bunu kandırmaca gibi düşündüm, fakat bu maili aldıktan ve ilettikten iki hafta sonra microsoft benden posta adresimi istedi ve 24800 euro`nun üzerinde bir çek aldım. Bu test bitmeden önce cevap vermelisiniz. Sizden biri bu imkana sahipse bunu değerlendirsin. Bill Gates için bunlar bir reklam kampanyasının masrafları. Lütfen bu maili mümkün olduğu kadar çok insana iletin. En azından 10000 Euro almanız gerekir. Bize de bir faydası olmasaydı bu mailin iletilmesine katkıda bulunmazdık. Babamın bir tanıdığı birkaç ay önce buraya kendini ekledi. Onu en son gördüğümde bana çekini gösterdi. Üzerindeki tutar, toplam
olarak 4324,44 euro idi. Intel için çalışan, yakın arkadaşlarımın teyzesi patricia teyze daha yeni bu mailin iletilmesi için 4543,23 euro`luk bir çek aldı. Dediğim gibi yasayı tanıyorum ve ıntel ve aol`in kendilerini dünya çapındaki en büyük hizmet şirketi yapacak bir füzyon üzerinde çalıştıkları doğru ve en çok kullanılan program olduklarını garantilemek için bu testi uyguluyorlar.

Selamlar, iyi çalýþmalar...

Alıntı

devamında mail adresleri ve bir öğretim görevlisnn ismi var..bu maili iletin falan diyor..

sinir bozucu bir mail..

uyarın için sağol abla..

28 Nisan 2008, 05:04:26 ÖS 17
Üye Bilgileri
vervo
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #6 :»

Uyarın için teşekkürler narçiçeği abla..
Az evvel işyerinden birine,
vodafone'dan geyik mesajı geldi kabul etmedi
Tuzaktır diye....
Ama vodafone'dan geyik mesajı gelirse cevap yazın
Çünkü ben her iki hattımla 1 saat kazandm
ve anında harcamak gerekiyo....
Ben 40 dakkasını kullandmda geriye 20dk kaldı
Dedim kimi arasam kimi arasam die
Sonra iki telefonumla birbirini aradım  Cheesy
Telsiz gibi 20 dk açık kaldı çok işe yaradı diyebilirm...
ee saatimizin hakkını çıkarmak gerek dimi ama

Cafcaf İstanbul Temsilcisi
28 Nisan 2008, 05:09:20 ÖS 17
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #7 :»

teşekürler abla ben de bir kaç gündür çok sayıda böyle msj aldım dikkate almamakla iyi etmişim Smiley

bu ve benzeri  msj ve maillerde temkinli olmakta fayda var..

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
28 Nisan 2008, 05:14:09 ÖS 17
Üye Bilgileri
SuVaRi
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 :»

birde benim tavsiyem.
size gönderilen msn üzerinden veya dışından mailleri açmayın..önce virüs taramasından geçirin..pcsi çökmüş bir yaralı olaraktann.. Wink
28 Nisan 2008, 05:14:42 ÖS 17
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #9 :»

Alıntı
Nahide_Sultan
Ben 40 dakkasını kullandmda geriye 20dk kaldı Dedim kimi arasam kimi arasam die Sonra iki telefonumla birbirini aradım  Cheesy
Telsiz gibi 20 dk açık kaldı çok işe yaradı diyebilirm...ee saatimizin hakkını çıkarmak gerek dimi ama

israf etme şunu dene :

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Cep telefonuyla yumurta pişer mi

29 Ağustos 2006 Salı : 13:10

‘Cep telefonu ile yumurta nasıl pişirilir’ canım hadi sende demeden önce lütfen bu yazıyı sonuna kadar okuyun. Sonra denemesi sizden....

‘Cep telefonu ile yumurta nasıl pişirilir’ canım hadi sende demeden önce lütfen bu yazıyı sonuna kadar okuyun. Sonra denemesi sizden....

Malzemeler: 1 yumurta, 1 plastik veya ağaç yumurta kabı, 2 cep telefonu, radyo…

Nasıl yapılır:

1- Buzdolabından yumurtayı alıp masanın ortasındaki yumurta kabına koyun.

2- Masanın üzerindeki radyoyu sesi telefonlardan duyulacak şekilde orta düzeyde açın.

3- Cep telefonunun birini açıp anteni ya da üst kısmı yumurtanın 3cm kadar uzağına gelecek şekilde yerleştirin.

4- İkinci cep telefonunu da açıp birinciyle aynı şekilde arada yumurta kalacak şekilde yerleştirin ve birinci telefonu arayın.

5- Birinci telefonu yerinden oynatmadan aramayı cevaplayın.

6- Birinci telefonla ikinci telefon birbirlerine radyo sesini göndererek konuşuyor gibi yapacak.

7- Pişirme süresi: Telefonunuzun gücüne bağlı. Ortalama bir cep telefonunun gücü 2 watt olarak hesaplanırsa 3 dakikada yumurtanız pişer. Gerçek pişirme süresini hesaplamak için fırınınızın. :-) pardon cep telefonunuzun kullanım kılavuzundan gerçek gücünü öğrenip yumurtayla arasındaki mesafesini bu gücün karesine bölebilirsiniz.

8- Bu tarifi kesip daha sonra gerektiğinde yumurta pişirmek üzere kullanabilirsiniz.

Not: Bu işi keşfeden İngilizler ucuz tarife gece denemelerini yapmışlar. Eğer öğle yemeği saatinde yüksek tarifeden telefonla arayarak yumurta pişirmeye kalkarsanız maliyeti 7,5YTL gibi oluyormuş. Biraz pahalı da olsa zorda kalınca kullanılabilirmiş.

Bu arada siz telefonla konuşurken cep telefonunuzun yanında yumurta yerine genelde ne oluyor? Kafanız ve beyniniz değildir umarım. Çünkü pişme süreleri yumurtanınkine yakınmış… :-)

Özellikle çocuklarda kesinlikle cep telefonun kullanılmaması gerekiyormuş...

Aslında uzmanlarca cep telefonuyla sadece mesajlaşmanın en güvenli yol olduğu söyleniyor.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
KAYNAK
28 Nisan 2008, 05:15:09 ÖS 17
Üye Bilgileri
vuslatsevdası
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 :»

banada bu sıralar sıksık msjlar gelıyor....
genelde ben bu tür msjları okumadan silerim....
tşkkürler narçiçeği ablam....
« Son Düzenleme: 28 Nisan 2008, 05:15:45 ÖS 17 Gönderen: vuslatsevdası » Logged
28 Nisan 2008, 05:25:11 ÖS 17
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #11 :»

Alıntı
Bu arada siz telefonla konuşurken cep telefonunuzun yanında yumurta yerine genelde ne oluyor? Kafanız ve beyniniz değildir umarım. Çünkü pişme süreleri yumurtanınkine yakınmış… :-)
Sağol Maxpayna Cheesy

Dikkate aldığınız için sizler de sağolun arkadaşlar....
28 Nisan 2008, 05:31:55 ÖS 17
Üye Bilgileri
vervo
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #12 :»

Hadi o 20 dk. boşa gitti israf ettim dielim max.
Ama benm işim gereği sürekli telefonla konuşmak zorundayım...
O an için 20 dk ihtiyacım olmadı ...
Peki normal zamanlarda nasıl konuşmalıyım..
Acaba sen nasıl konuşuyorsn telefonla farklı bi yöntemlemi
alınganlık yapmicam ama çok kırıldıgımı söyleyebilirm. blush

Cafcaf İstanbul Temsilcisi
28 Nisan 2008, 08:28:58 ÖS 20
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #13 :»

Alıntı
Nahide_Sultan
alınganlık yapmicam ama çok kırıldıgımı söyleyebilirm. blush

blush allah allahh......
bu foruma bişeyler oluyor.
sayın nahide sultan;  o yazıyı ben yazmadım. benzetme de bana ait değil. verdiğim kaynağa bakar iseniz moral haber sitesinin yazısı olduğunu görürsünüz.

ben sadece yumurta testini deneyin oluyormuymuş diye öneri sunmak istedim.

aysun kayacı kulakların çınlasın; " hay ağzıma tüküreydim....   Cheesy Cheesy Cheesy

saygılar
28 Nisan 2008, 09:42:57 ÖS 21
Üye Bilgileri
bbetull
bbetull
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #14 :»

üff yaa cep telefonunun zararlarını biliyoruz fakat böyle hatırlayınca çok tuhaf oluyorum Sad
Kulaklık kullanmak daha doğru galiba ama en doğrusu mümkün olduğunca az konuşmak  blush
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.185 Saniyede 27 Sorgu ile Oluşturuldu