O da Milli Görüşçü oldu!

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler > Güncel Konular (Moderatör: Yonetim) >  O da Milli Görüşçü oldu!
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: O da Milli Görüşçü oldu!  (Okunma Sayısı 1763 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
22 Nisan 2008, 02:18:37 ÖÖ 02
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #30 :»

sayın ozanca eger ki son mesajımı üstünüze alındı iseniz lütfen alınmayınız. sizi kasdederek yazmadım, aklıma bile gelmediniz.

ama şunun altını çizeyim benim için demokrasi de laiklikte kemalizmi de DİN dir.
burada din kavramından ne anladıgımz önemlidir.

kuran ışığında inceler iseniz görürsünüz ki din yaşamı düzenleyen kurallar bütünlüğüdür. kısaca yaşam biçimidir.

bu noktadan hareketle; hayatımızı laiklik ilkesine göre düzenler isek laik oluruz.
yok kemalist ilkelere göre belirler isek görüşümüzü kemalist oluruz..vs..vs
mesela hayatımızı fenerbahçeye göre düzenler isek, fener dininden oluruz Cheesy

bakınız burada demokrasi doğru mu yanlışmı tartışmıyoruz o başka başlıgın konusuydu.
farzı muhal demokrasi islamii yolda araç olsun.
ama mevcut demokratların islamii hiçbir söylemi eylemi olmadığı gibi islama aykırı ve engelleyici halleri bile var.
şimdi bunun neresi islamii mücadele ? zaten kendileri demiyor mu biz islam degiliz diye.

bakın birde şunu hatırlatayım. onlar ya da sizde üzerinize alınıyorsunuz, demokratlar diye müslüman degiller demiyorum.
ben müslümanım diyen kişiye degilsin demem. ASLA. yanlış algılanmasın.......saygılarımla....

22 Nisan 2008, 10:22:08 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #31 :»

Alıntı
kısaca yaşam biçimidir.
Din Eger bu ise ...
O zaman Gunhakar Musluman kavramınızın olmaması lazım ...
İçki içen Zina yapan faiz yiyen bir muslumanın hukuk sisteminizdeki yeri neresidir ... ( yaşam biçimi islami degildir )
Sizin dininiz ( bende korkmuyorum bunu kullanmaya ) sadece dünyaya ait kurallarmı koyuyor ...
Sadece bu dunyalıkmı ?
Hangi demokrasinin Cennet vaadini , insanın nereden geldigini , nereye gittigini anlattıgını duydunuz ?
Varlık sorununa cevap bulmayan , insasnların manalarına hitap etmeyen bildiginiz bir din varmı ?
Komünizm bir dindir diyebilirsiniz ...
Çunki Evrim teorisi esası ile ideolojisini yapar ...
YAni dogum ve ölüme bir açıklama getirir ...
Tıpkı İslam  gibi Hristiyanlık gibi , Musevilik gibi , Hinduzm gibi ....
Fakat demokrasi bir dindir demeye başladıgınızda monarşide bir dindir cumhuriyette bir dindir belediyecilik de bir dindir .....
Belediye başkanı koydugu kentsel kurallarla Rablikmi ilan ediyor ?
Ya dini ucuzlatıyorsunuz yada yönetim bicimleri hakkında hiçbir şey düşünmüyorsunuz ....
İnsanların sadece elini kolunu baglamak degil aynı zamanda zihinlerinede dügüm atma gayreti ..
O din bu din cıssss sakın ...
O şirk bu Şirk düşünme sakınnn ....
Nasıl yürüyecegim dümdüz , ben robot degilim, dinden çıkarsın ....
Tabiatıma aykırı, dümdüz dedim ...
İnsanlarrrrr Kurallllllllll Koyarrrrr Hükmederrrrrlerrrrr .....
Muhim olan Kuralı koyuş biçimin degil kuralı koyarken esas aldıgın mahreçtir ...
Nereye dönükse yüzün , Ne yön üzerine isen kalbinde taşıdıgın endişe ne ise ona göre düşünür ona göre yaaşrsın ....

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
22 Nisan 2008, 12:18:13 ÖS 12
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #32 :»

Alıntı
ozanca
Nereye dönükse yüzün , Ne yön üzerine isen kalbinde taşıdıgın endişe ne ise ona göre düşünür ona göre yaaşrsın ....

o kadar anlatmışsın son cümlende bana gelmişsin........

nereye dönükse yüzün. ne yön üstünde ise kalbin..........

yüzünü islama dönenin her halinden islam belli olur.
yok yüzünü başka kavramlara dönenin her halinden o kavram akar. mesela heska deyince aklımıza milli görüş geliyor.
ya da mezhebini din edinmek tabirini duydunuz mu ?

iyi izleyin  tayyip erdoğanın  demokrasiye vurgusu o kadar büyüdü ki, artık kaygılanmaya başladım bu adam demokrasiye mi iman ediyor .......

not : din kavramını yeniden gözden geçirmeliyiz.... mesela mevdudi kuranda 4 terim kitabını okumaya başlayarak...

22 Nisan 2008, 01:14:50 ÖS 13
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #33 :»

Son cumlemde sana gelmedim ..
dedimki Demokrasi bir cihet yön degildir ...
İstesende dönemezsin o yöne ..
Yönümün istikametti belli hamd olsun ...
Dilerseniz öncelik olarak insan nedirden başlayalım ?
Kavramlar kısmı açılsın inş.
İnsan , Hayat , Din , Devlet , Yönetim , Tasavvuf , İman ,Bu ve benzeri kavramları konuşalım ...
Veya öncelikle özellikle ilahiyatcı arkadaşlardan bir ricam olsun ...
Muslumanı tanımlıyalım ..
Kimdir Musluman ....
Fakat bunu sadece vahiyle ...
Tek bir yoruma gitmeden tamamen ayetlerden bir Musluman tanımı cıkartabilecek birisi varmı ?
Hepimiz öncelikle bu tanım uzerinde fikir birligine varalım ...
Sonra kavramları sorgulayalım ..
Teklifim bu ...
Selamlar ...

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
22 Nisan 2008, 07:42:50 ÖS 19
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #34 :»

Alıntı
sayın abdulhamit size bir soru sormak isterim ;
mekke döneminde peygambere müşrikler geliyor diyor ki; "sana ne istersen verelim. kralımız ol, liderimiz ol, para mal mülk şan şöhret..vs. hepsini verelim sadece şu putlara laf söyleme"

Alıntı
Ve şöyle de söylemişsiniz

şimdi peygambere ruhsat yok muydu ki kolay olan yolu seçip mekkenin başına geçmiyor. düşünsenize. islamı yaymaya devam  etsin ama sadece putlara laf söylemesin. bu yol ile mekkenin lideri olurdu ve hiçbir zorluk ile karşılaşmadığı gibi daha büyük kitlelere dinini çok rahatlıkla teblig ederdi. ondan putlara tapması istenmedi, sadece putlar hakkında konuşma denildi.

HAYIR, BU YOL İLE İSLAMI YAYMAYA KESİN DEVAM EDEMEZDİ. ÇÜNKÜ İSLAMI YAYMAYI, PUTLARA DOKUNMADAN YAPMASI DÜŞÜNÜLEMEZDİ VE AYNI ZAMANDA DA PEYGAMBERLİK GÖREVİNİ DE YERİNE GETİRMEMİŞ OLURDU

Sayın Maxpayna, böyle kolay yol varken demenizi anlayamadım. Hangi yol kolaydı ? Yani peygambere yapılan teklif şu idi: Seni kral yapalım ve sen istediğin gibi hareket et ve biz de sana tabii olalım. AMA HANGİ ŞARTLA ? TABİİ Kİ SEN DE BİZİM YOLUMUZDA OLACAKSIN VE PUTLARIMIZA DOKUNMAYACAKSIN VE BU BİZİM SİSTEMİMİZE UYACAKSIN VE EĞER BU SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEYECEKSEN

Evet, şart buydu. Bu şart kabul edilemez şarttır ve bunun hiçbir ruhsatı yoktur. Yani zaruretten ve mecburiyetten en son sığınalacak ve en son uygulanacak bir yol değildi.

Şöyle bir düşünün, Eğer peygamber efendimiz böyle bir ruhsata yönelmiş olsa bile, yani mekkeli müşriklerin teklifini kabul edip, tüm yetkilerini ele aldıktan sonra bile yine de islamı yayacağı ve tebliğ edeceği düşünüldüğünde, sonunda yine de müşrikleri karşısına almayacak mıydı ? Ve o müşrikler biz sana şartlı kral ol islamı yayma,  putlarımıza dokunma dedik demeyecekler midir ? Ve Bu durum karşısında peygamberimizin islamiyeti yayma  ve tebliği yönünden ne derece başarı sağlayacağını düşünebilir misiniz ki, o mekkeli mürşitler peygamberimizi nasıl başa getirdiyseler öylece başaltı edeceklerdi.

Alıntı
ve benim gözümde aynı olan günümüz şartlarında peygamberin kabul etmediğini ben niye kabul edeyim ki ?

SİZİN GÖZÜNÜZDE ÖYLE OLABİLİR AMA o günkü şartlar ile bugünkü şartları kıyaslayamazsınız. Kıyasladığınız an ta 1400 sene öncesine gidersiniz. Üstelik o zaman şartları arasında peygamberin kabul etmediği şey bizim bu zamanda kabul ettiğimiz şey midir ? Kesinlikle hayır diyoruz. Aynı şeyler değildir. Yani bu zamanda bazı müslümanlara gel sen bizim başımıza mı geç deniliyor ( Evet deniliyor peki bunu diyen kim ? Millet ve halk değil mi ?)ve geçtiğinde ise sakın ha bizim sistemimizden dışarı çıkmayacaksın, çık ta ve gör deniliyor ( Peki, Diyen kim ? Bir avuç laik zümre değil mi !)

Son söz : Parti kurmaya ve oy vermeye hiç kimse mecbur değildir. Mecbur olmadıkça oy kullanmanız size ruhsat sayılmaz ve ben bu durumda bile sizin savunduğunuz fikre saygı gösteririm
« Son Düzenleme: 22 Nisan 2008, 07:56:17 ÖS 19 Gönderen: abdulhamit » Logged
22 Nisan 2008, 11:11:54 ÖS 23
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #35 :»

Alıntı
abdulhamit
HAYIR, BU YOL İLE İSLAMI YAYMAYA KESİN DEVAM EDEMEZDİ. ÇÜNKÜ İSLAMI YAYMAYI, PUTLARA DOKUNMADAN YAPMASI DÜŞÜNÜLEMEZDİ VE AYNI ZAMANDA DA PEYGAMBERLİK GÖREVİNİ DE YERİNE GETİRMEMİŞ OLURDU

peygambere uygun olmayan bu yol biz müminlere uygun olur mu o zaman ? yani putlara dokunmadan islami teblig ve yaşama yapılamıyorsa. bizlerin de görevi değil mi putlara dokunmak ( en sertinden) ........

Alıntı
abdulhamit
Sayın Maxpayna, böyle kolay yol varken demenizi anlayamadım. Hangi yol kolaydı ? Yani peygambere yapılan teklif şu idi: Seni kral yapalım ve sen istediğin gibi hareket et ve biz de sana tabii olalım. AMA HANGİ ŞARTLA ? TABİİ Kİ SEN DE BİZİM YOLUMUZDA OLACAKSIN VE PUTLARIMIZA DOKUNMAYACAKSIN VE BU BİZİM SİSTEMİMİZE UYACAKSIN VE EĞER BU SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEYECEKSEN

kolay yol derken sayın abdulhamit;
müşriklerin lider olması teklifini kabul edip mekkenin en önde gelen insanı olması. yani günümüz şartları ile başbakan c. başkanı benzeri bir liderlik. bunun için tek şart, putlara tek kelime söylenmeyecek. yoksa allaha inan ahirete inan namaz kıl..vs..vs dinin gerisini yaşa. sonuç : içinde bulunduğu toplumun başında olmanın verdiği avantajları kullanarak daha büyük kitlelere daha kolay şartlarda dini teblig edecekti.

ama peygamber bu rahat yolu seçmeyip zor olanı seçti. yani dinden zerre taviz vermedi doğruyu dosdoğru söyledi ve karşılığında kötü söz, baskı, şiddet, işkence, boykot gördü. şimdi bunlar zorluk altında kalmak değilmidir ? ama ruhsat göremiyorum ben !!!......

Alıntı
abdulhamit
Evet, şart buydu. Bu şart kabul edilemez şarttır ve bunun hiçbir ruhsatı yoktur. Yani zaruretten ve mecburiyetten en son sığınalacak ve en son uygulanacak bir yol değildi.

böyle bir ruhsat olmadığında hemfikiriz yani.

Alıntı
abdulhamit
Şöyle bir düşünün, Eğer peygamber efendimiz böyle bir ruhsata yönelmiş olsa bile, yani mekkeli müşriklerin teklifini kabul edip, tüm yetkilerini ele aldıktan sonra bile yine de islamı yayacağı ve tebliğ edeceği düşünüldüğünde, sonunda yine de müşrikleri karşısına almayacak mıydı ? Ve o müşrikler biz sana şartlı kral ol islamı yayma,  putlarımıza dokunma dedik demeyecekler midir ? Ve Bu durum karşısında peygamberimizin islamiyeti yayma  ve tebliği yönünden ne derece başarı sağlayacağını düşünebilir misiniz ki, o mekkeli mürşitler peygamberimizi nasıl başa getirdiyseler öylece başaltı edeceklerdi.

evet katılıyorum getirdikleri gibi alt edeceklerdi.
aynı duruma günümüzde bakalım;
sistem koruyucuları ne diyor; herkes parti kurabilir hükümet olabilir başbakan c. başkanı olabilir. ama bunun şartı kendi inançlarının (putlarının) kabulu. yani laik olacaksın, demokrat olacaksın, kemalist ilkeleri benimseyeceksin. bunları kabul etmezsen parti bile kuramazsın ve milletvekili bile olamazsın.

bakın günümüzdeki şart daha ağırdır zira peygambere putlara iman edilmesi istenmiyor sadece itiraz etme diyorlardı.
ama günümüzde itiraz edilemeyeceği gibi iman edilmesi zorunlu şart...

en somut örnek önümüzde; ak parti islamın ufacık belirtilerini taşıyor diye kapatılmaya kalkılıyor. bir de düşünün  başbakan laiklik kemalist ilkeleri benimsemiyoruz islamı istiyoruz derse ne olurdu. bırakın kapatmayı idama bile gider........

sözün özü tüm islamii söylemden eylemden arınmadan devletin etkili konumlarına getirtmezler. hele bu itiraz ettiğim kavramlara itiraz ediyorsanız etkili konuma değil muhtarlığa bile getirmezler.

misal mi : ercüment özkan ın memurluk yapması yasaklanmıştır. neden ?  laiklik demokrasi ve kemalizme ağır eleştiriler getirdiği ve islamii bir hayat düzeni istediği için ( hatta ercüment özkan sistemi test etmek için islama dayalı parti kurma çalışmasına girdi. tüzük hazırladı ve rededildi. neden ? sistemin kurallarına değil islama göre olduğu için)

eee peygamber ne istedi ?
biz ne istemeliyiz ?

Alıntı
abdulhamit
Alıntı
ve benim gözümde aynı olan günümüz şartlarında peygamberin kabul etmediğini ben niye kabul edeyim ki ?

SİZİN GÖZÜNÜZDE ÖYLE OLABİLİR AMA o günkü şartlar ile bugünkü şartları kıyaslayamazsınız. Kıyasladığınız an ta 1400 sene öncesine gidersiniz. Üstelik o zaman şartları arasında peygamberin kabul etmediği şey bizim bu zamanda kabul ettiğimiz şey midir ? Kesinlikle hayır diyoruz. Aynı şeyler değildir.

o günün şartları ile bugünün şartlarını kıyaslayamayız demek ve hatta 1400 sene öncesine gideriz demek; kuranını da tarihte kaldığını söylemek gibi bir durum. zira kuran o 1400 sene önceki ortama şartlara insanlara indi.

bakınız belki ben net ifade edemedim; aradan 1400 sene geçebilir ama insanoğlunun zihniyeti değişmez.insanların zaafları tuzakları her asırda aynıdır. ZATEN BU YÜZDEN KURAN 1400 SENE ONCESINDEN GUNUMUZE KADAR VE DAHA KIYAMETE KADAR HUKMUNU KORUYOR

Alıntı
abdulhamit
 Yani bu zamanda bazı müslümanlara gel sen bizim başımıza mı geç deniliyor ( Evet deniliyor peki bunu diyen kim ? Millet ve halk değil mi ?)ve geçtiğinde ise sakın ha bizim sistemimizden dışarı çıkmayacaksın, çık ta ve gör deniliyor ( Peki, Diyen kim ? Bir avuç laik zümre değil mi !)

hayır miller ve halk demiyor. kim diyor ;
sistemin bekçileri, kural koyucular ( malum kafa) diyor ki;  isteyen parti de kurar milletvekili de olur başbakan da olur c başkanı da olur. şart nedir ? şart sistemin koyduğu kurallara iman. sistemin dışındaki diğer sistemler ile ilişiğinin olmaması.

en temel şart; parti kurabilmeniz için laiklik demokrasi ve kemalizm ilkelerine sıkı sıkıya iman edeceksin. ve hatta bu imanını amelinle izhar edeceksin.  eğer ki laiklik demokrasi kemalizm ilkelerini benimsemiyorum DERSEN, zaten parti bile kuramazsın.
parti kuramadığın gibi milletvekili bile olamazsın.

şimdi bu kriterler içinde ortaya çıkan partileri kim seçmiş, belirlemiş oluyor ? sistemmi halk mı ?

halk sadece önüne konulan tabaktaki yemeklerden seçiyor. oysa tabagın tamamı yenmemesi gereken yemekler.
ama halk bu yemekler yenmez diyerek elinin tersi ile itmiyor ve temiz helal yiyecek aramıyor önüne gelene razı oluyor.

Alıntı
abdulhamit
Son söz : Parti kurmaya ve oy vermeye hiç kimse mecbur değildir. Mecbur olmadıkça oy kullanmanız size ruhsat sayılmaz ve ben bu durumda bile sizin savunduğunuz fikre saygı gösteririm

evet yine mutabık kaldığımız bir sözünüz bu.
biz müminler parti kurmaya veya oy vermeye mecbur değiliz.
mecbur olmadığımız için ruhsat sayılması bile teklif edilemez.
parti kurmaya ve oy vermeye mecbur olmadığımız gibi tam tersine mecburuz hissediyorum ben.

saygılarımı sunuyorum.......
23 Nisan 2008, 02:22:42 ÖS 14
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #36 :»

Alıntı
Teklifim bu ...
Selamlar ...
bazen açılan konular kavram kargaşası yüzünden farklı yönlere kayabiliyor.aynı şey ifade edilmeye çalışılıyor ama ortak kelimelerle konuşulmadığından neticeye varılamıyor.sizin teklifinize bir ek yapmak istedim.
bir başlık açılsın kelimeler kavramlar diye
ortak tanımlar bulalım
ana kumanda tek kişide olsun ve tüm ortak tanımlar tek sayfada toplansın
böylece sitenin kavram sözlüğü oluşmuş olur.
(not:kitap tavsiyesi:yusuf kerimoğlu/kelimeler kavramlar)
23 Nisan 2008, 02:24:19 ÖS 14
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #37 :»

ve kuranda temel kavramlar -Ali Ünal

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
23 Nisan 2008, 06:01:31 ÖS 18
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #38 :»

Alıntı
Maxpayna
evet yine mutabık kaldığımız bir sözünüz bu.
biz müminler parti kurmaya veya oy vermeye mecbur değiliz.
mecbur olmadığımız için ruhsat sayılması bile teklif edilemez.
parti kurmaya ve oy vermeye mecbur olmadığımız gibi tam tersine mecburuz hissediyorum ben

Değerli maxpayana kardeşim fikirlerimde yanılmaz değilim. Belki de hatalı fikir beyan ettim ve belki de yanılıyorumdur. Fikir ve düşüncelerimde Üstelik ön yargılı da olamam. Zaten Sizinle çok yerde hem fikir birliğine vardık

Alıntı
Alıntı
abdulhamit

Maxpayna
böyle bir ruhsat olmadığında hemfikiriz yani

Evet, hem fikiriz

Alıntı
abdulhamit
 Yani bu zamanda bazı müslümanlara gel sen bizim başımıza mı geç deniliyor ( Evet deniliyor peki bunu diyen kim ? Millet ve halk değil mi ?)ve geçtiğinde ise sakın ha bizim sistemimizden dışarı çıkmayacaksın, çık ta ve gör deniliyor ( Peki, Diyen kim ? Bir avuç laik zümre değil mi !)

Alıntı
Maxpayna
hayır miller ve halk demiyor. kim diyor ;
sistemin bekçileri, kural koyucular ( malum kafa) diyor ki;  isteyen parti de kurar milletvekili de olur başbakan da olur c başkanı da olur. şart nedir ? şart sistemin koyduğu kurallara iman. sistemin dışındaki diğer sistemler ile ilişiğinin olmaması

Sistemin bekçileri de, kural koyucular da halkın içinden olanlar değil midir ? Ve eğer bunlar bir avuç küçük azınlık iseler,Anayasayı bunlar mı belirleyecek ? Her zaman  bunların dediği mi olacak ! Sistemi bu bir avuç laik azınlık koydu ve hala koruyor ve devam ettiryorsa biz müslümanlar ne hale gelmişsiz ve utanılacak halde değil miyiz ?
« Son Düzenleme: 23 Nisan 2008, 06:16:12 ÖS 18 Gönderen: abdulhamit » Logged
23 Nisan 2008, 06:28:46 ÖS 18
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #39 :»

Alıntı
Maxpayna
en somut örnek önümüzde; ak parti islamın ufacık belirtilerini taşıyor diye kapatılmaya kalkılıyor.

Evet, Ak parti islama uygun birkaç yasa çıkardı diye, bütün bunlar yapıldı ise

Alıntı
abdulhamit
Ben hiçbir zaman için ne ak partili oldum ne de erbakancı. Fakat oyumu kullanırken bu ikisinden veya bunlara benzer partilere oy kullandım ki müslümanlara gelecek en büyük belalardan az da olsa kurtulsunlar ve korunsunlar, müslümanlar daima bu sistem içinde kurtulabilecekleri en az zararla kurtulsunlar, hak edilmediği bir yönetimden en az zararla kurtulsunlar . korunsunlar ve bu da müslümanlara bir fayda sağlar diye oy kullanmışımdır

Demiştim
23 Nisan 2008, 07:19:47 ÖS 19
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #40 :»

Alıntı
eliflamra
Alıntı
Teklifim bu ...
Selamlar ...
bazen açılan konular kavram kargaşası yüzünden farklı yönlere kayabiliyor.aynı şey ifade edilmeye çalışılıyor ama ortak kelimelerle konuşulmadığından neticeye varılamıyor.sizin teklifinize bir ek yapmak istedim.
bir başlık açılsın kelimeler kavramlar diye
ortak tanımlar bulalım
ana kumanda tek kişide olsun ve tüm ortak tanımlar tek sayfada toplansın
böylece sitenin kavram sözlüğü oluşmuş olur.
(not:kitap tavsiyesi:yusuf kerimoğlu/kelimeler kavramlar)

evet çok haklısınız kavramlar islam inancımızın temelidir. temeli sağlam atmazsak üstüne kuracağımız bina sağlam basmaz ufak bir dürtmede sarsılır veya yıkılır......

kuran bölümümüzde kavramlar başlığımız vardı. kuranda geçen kavramları o başlık altından devam edebiliriz.
ama kuran dığındaki kavramları incelemek için yeni bir bölüm oluşturulabilir...

güzel kaynaklar sunmuşsunuz bir ekleme de ben yapmak isterim ;

1-  yusuf kerimoğlu/kelimeler kavramlar (elifin önerisi)
2-  kuranda temel kavramlar -Ali Ünal (serenderin önerisi)
3- inanmak ve yaşamak 1-2-3  ercüment özkan ( max ın önerisi)

2 numara hariç diğer kitapları okudum tavsiye ederim...
bu kitapları mutlaka okumalıyız ama artık bu kitaplardaki bilgileri ve daha fazlasını internette de bulabiliriz.

forumumuzda bulunan kuran kavramları bölümü için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
TIKLAYINIZ

Alıntı
abdulhamit
Sistemi bu bir avuç laik azınlık koydu ve hala koruyor ve devam ettiryorsa biz müslümanlar ne hale gelmişsiz ve utanılacak halde değil miyiz ?

çok haklısın abdulhamit abi.
bu nedenle biz müminlerin kaybedecek 1 dakikası yok. bizler dinimizi kuran ışığında çok iyi öğrenmeliyiz, yaşamalı anlatmalı ve yaşatmalıyız. inşallah bunun mücadelesini veriyoruz sizlerle birlikte......saygılarımı sunuyorum
23 Nisan 2008, 07:45:00 ÖS 19
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #41 :»

Alıntı
Alıntı
abdulhamit
Sistemi bu bir avuç laik azınlık koydu ve hala koruyor ve devam ettiryorsa biz müslümanlar ne hale gelmişsiz ve utanılacak halde değil miyiz ?

mAXPAYNA
çok haklısın abdulhamit abi.
bu nedenle biz müminlerin kaybedecek 1 dakikası yok. bizler dinimizi kuran ışığında çok iyi öğrenmeliyiz, yaşamalı anlatmalı ve yaşatmalıyız. inşallah bunun mücadelesini veriyoruz sizlerle birlikte......

SÖYLEDİKLERİNİZE İÇTENLİKLE KATILIYORUM VE BEN DE SİZE SAYGILAR SUNUYORUM
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.128 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu