O da Milli Görüşçü oldu!

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler > Güncel Konular (Moderatör: Yonetim) >  O da Milli Görüşçü oldu!
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: O da Milli Görüşçü oldu!  (Okunma Sayısı 1763 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
18 Nisan 2008, 01:18:24 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« :»

O da Milli Görüşçü oldu!

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

CHP lideri Deniz Baykal, iki haftadır kapatılan Refah Partisi ve eski Başbakan Necmettin Erbakan hakkında ilginç değerlendirmelerde bulunuyor. Geçen hafta "RP kapatılmasaydı Vakıflar Yasası çıkmazdı." diyen Baykal, dün de Erbakan'ı övdü.

16/04/2008

CHP lideri, Erbakan'ın 'Milli Görüş' anlayışıyla Batı'ya mesafeli durduğunu, AK Parti'nin ise aksine Batı ile çok yakın bir temas içinde olduğunu belirtti. Ardından şu ilginç kıyası yaptı: "AKP, Refah ve öncekilerden farklı olarak 'Batılı güçleri karşımıza almayalım' dedi. O barışı kurmanın, onlara getirdiği, Türkiye'den ise götürdükleri var. Erbakan Milli Görüşçüdür, bunlar işbirlikçidir; aradaki fark budur. Erbakan Milli Görüşçü olmanın bedelini ödedi, bunlar işbirlikçi olmanın avantajını tahsil etmeye çalışıyor."

Baykal, kendisini Atatürk'ün arkasına sığınmakla suçlayan Başbakan Erdoğan'a da cevap verdi. Atatürk'ün arkasından siyaset yapmanın ülkenin menfaatlerine aykırı olmadığını savunan Baykal, Erdoğan'ın "CHP, Atatürk'ü paradan sildi." eleştirisini ise üzerine alınmadı: "Başbakan 1938'in güya hesabını soruyor. Ben o zaman daha emekliyordum. Başbakan biraz daha sıkışırsa ABD'de Kızılderililerin katledilmesinin sorumlusu olarak da bizi gösterebilir. Hatta Kennedy cinayetinin faili de tam netlik kazanmadı. O cinayeti de bize bağlayabilir." Baykal, TCK'nın 301. maddesine ilişkin değişiklik teklifine değinmezken, Batı'nın bu yöndeki baskılarına sert tepki gösterdi: "Biz Zincirbozan'a sürülürken ne yaptı Batı, hiçbir rahatsızlık içine girmeden darbecilerle işbirliği yaptı. Müdahale dönemleri içinde dahi Türkiye'nin kendi öz sivil demokrasi dinamiklerini biz getirdik. O zaman da Batı'nın demokrasi mücadelesine katkısı yoktu. 'Askerî müdahaleyi bizim çocuklar yapmış' diye değerlendirmeye tabi tutuyordu. Demokrasiyi biz savunduk, onun mücadelesini biz verdik, bedelini biz ödedik." (Zaman)

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
KAYNAK
18 Nisan 2008, 10:44:52 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
heska
Aktif Üye

« Yanıtla #1 :»

))))))

bir gün herkes milli görüşçü olacak, kalmadığı günde kıyamet kopacak zaten...ALLAH ın vaadi var...

selametle
18 Nisan 2008, 11:20:39 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #2 :»

Alıntı
heska

bir gün herkes milli görüşçü olacak, kalmadığı günde kıyamet kopacak zaten...ALLAH ın vaadi var...

selametle

muhterem mümkün ise ben olmasam olur mu. milli görüşçü olacağıma bırakın ben zındık olayım !!!  Wink
tercih hakkım vardır umarım.......saygılar

18 Nisan 2008, 12:01:46 ÖS 12
Üye Bilgileri
bbetull
bbetull
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #3 :»

))))))

selametle

Şaka bile olsa...Bir gün herkes islam olacak inancının karşıtı bir söylem.Bu ne demek varın siz düşünün.

İslami kuşatıcıdır...En üstte o vardır..Böyle gereksiz sözlerin kime ne faydası var?

Böyle bir uslup hiç kimseyi fikrinizi benimsemeyi getirmez aksine o fikir hakkında 'ne kadar basit' diye düşündürür.

18 Nisan 2008, 01:04:22 ÖS 13
Üye Bilgileri
CeNNeT-GüLü
Daimi Üye
**

« Yanıtla #4 :»

eksik olsun onun övgüsü...daha sen o görüsün ne oldugunu bilmiyorsun...
yazik,sadece aciyorum...Allah nurunu tamamlayacak siz bekleyin...

Islamin ne oldugunu bilmek istiyormusun? Ozaman ac Kur`ani ve oku, orada Cennet ve Cehennemden daha fazlasini bulacaksin...
18 Nisan 2008, 01:26:25 ÖS 13
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #5 :»

İSLAM Dini - Hayat Şekli üzerine olanlara

Selam olsun..

Allah nezdinde hak din İslam'dır. (Âl-i İmran, 19)

18 Nisan 2008, 02:45:59 ÖS 14
Üye Bilgileri
heska
Aktif Üye

« Yanıtla #6 :»

))))))

selametle

Şaka bile olsa...Bir gün herkes islam olacak inancının karşıtı bir söylem.Bu ne demek varın siz düşünün.

İslami kuşatıcıdır...En üstte o vardır..Böyle gereksiz sözlerin kime ne faydası var?

Böyle bir uslup hiç kimseyi fikrinizi benimsemeyi getirmez aksine o fikir hakkında 'ne kadar basit' diye düşündürür.

bbtull,

saçmalamanında bir sınırı olmalı be arkadaşım... "herkes islam olacak inancının karşıtı bir söylem" ne demek...bak ben o yazımın başında )))))))) böyle uzun uzun gülmüşüm...çoğunluk olan islamı biliyorda, azınlık bilmiyor mu? yani sırf muhalefet etmek için bu kadar ucuzcu olmayın...Ben bir Milli Görüşçü olarak, ancak İslam'ın hizmetkarı olabilirim...

ayrıca Milli Görüş'ü bilmeyipte sırf bana gıcık olduğu için onun kötü veya yanlış olduğunu düşünecek insanlar varsa o onların pasifliğidir(tabi bunu kavramabilir mi orasıda ayrı bir konu)...yine de tekrarlayayım ben milli görüşü temsil etmiyorum sadece onu nasıl anladığımı yazıyorum...

selametle[/b]
18 Nisan 2008, 03:37:24 ÖS 15
Üye Bilgileri
bbetull
bbetull
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #7 :»

bbtull,
saçmalamanında bir sınırı olmalı be arkadaşım... "herkes islam olacak inancının karşıtı bir söylem" ne demek...bak ben o yazımın başında )))))))) böyle uzun uzun gülmüşüm...çoğunluk olan islamı biliyorda, azınlık bilmiyor mu? yani sırf muhalefet etmek için bu kadar ucuzcu olmayın...Ben bir Milli Görüşçü olarak, ancak İslam'ın hizmetkarı olabilirim...

ayrıca Milli Görüş'ü bilmeyipte sırf bana gıcık olduğu için onun kötü veya yanlış olduğunu düşünecek insanlar varsa o onların pasifliğidir(tabi bunu kavramabilir mi orasıda ayrı bir konu)...yine de tekrarlayayım ben milli görüşü temsil etmiyorum sadece onu nasıl anladığımı yazıyorum...

selametle[/b]

Size gıcık filan olmuyorum.Niyet okumak çok zaman yanlış sonuçlara götürür.Ayrıca kendinizi bu kadar önemli saymayın herkes bir şekilde kendini ifade ediyor ben ancak fikirleri benimsiyorsam , karşı çıkıyorsam yada ilaveten bir şey söylemek istiyorsam ona göre davranırım.
18 Nisan 2008, 03:41:59 ÖS 15
Üye Bilgileri
malcomX
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 :»

İSLAM Dini - Hayat Şekli üzerine olanlara

Selam olsun..

Allah nezdinde hak din İslam'dır. (Âl-i İmran, 19)

ona şüphe yok ALLAH NEZDİNDE TEK DİN İSLAMDIR ama akp liler bu ayeti cuma hutbelerinden kaldırdı hatırlattığınız için teşekkür ederiz ılımlı islamcı oldularya dinler arası diyalogla uğraşıyorla hangi dinle uğraşıyolarsa AYETLE SABİT TEK DİN İSLAMDIR
18 Nisan 2008, 04:06:41 ÖS 16
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #9 :»

kelimeler..
cümleler..

dikkatle kullanın efendim..

ben 'milli görüş' yazılarından hiç te dediğinizi göremiyorum.

örnek:

Alıntı

fikri tartışmaların, kişisel boyutlara ve mıknatısın çekmesi gibi aynı ve tek partiye (hep) ulaşması..  ? ?

ortaya dökülen kelimelerle, sorumluluğunuzu başbaşa bıkarıyorum.

başka da yorum yapmama gerek yok..

Dikkat ederseniz, ilk yorumum ve son yorumum olacağına da emin olabilirsiniz..

Şunu önemle ve dikkatle düşünün:
Ben İslam'la yeni tanışmış birisi(ola)yim.
Ve Milli Görüş altında sunduğunuz tüm paylaşımlarınızdaki tek sonuç: Akp'nin kötülüğü.
Akp'li değilim.
Başkaca birşey altında da değilim.
Sadece Müslümanım.. Belki de Müslüman olmak istiyor(d)um..
Sonuçları(n-m-ız) ??
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2008, 01:38:01 ÖS 13 Gönderen: Aysegul » Logged
18 Nisan 2008, 05:14:11 ÖS 17
Üye Bilgileri
heska
Aktif Üye

« Yanıtla #10 :»

Deniz Baykal grup toplantısında gene, kısaca, Millî Görüş’ten bahsederek “Erbakan millî idi, bunlar işbirlikçi” dedi. İkinci cümlesi şu idi: “Erbakan, Millî Görüş’ün bedelini ödedi, bunlar hasılatını toplamaya çalışıyor.”

Eskiden (daha bir ay evveline kadar) Millî Görüş hep AKP’nin kötü uygulamalarında anılır, “Ne olacak işte, bunlar o gelenekten gelme” denilirdi. AKP’nin kapatılma davasıyla birlikte insanlarda hayırlı bir değişme başladı. Bu belki de AİHM’nin Refah kapatılırken neden o kadar kapatma yanlısı olduğu, Ergun Özbudun’un da (AKP’ye yeni anayasa taslağı hazırlayan zat) Refah’ın kapatılması için neden “Bunlar az olsaydılar tehlike azdı, çok oy alan, tehlikelidir” anlamında desteği hatırlandığı içindir. Şimdi Ergun Özbudun da tam karşı görüşler ileri sürüyor, AB’nin bir organı olan mahkemede. İşte “hak geldi bâtıl zail oldu”  hesabı, on sene sonra da olsa, yanlış anlaşıldığı zaman, Refah gerçeği ortaya çıkıp herkesi heyecanlandırmaya başladı. Hadi hayırlısı!

HHH

Avrupa Birliği’nin sionist eksenli kanadıyla ABD’nin arz-ı Mevud’çuları uzaktan ve hatta yakından, gazellerini okumaya başladılar. Gene Türkiye tahkir edildi, sanki AKP Türkiye’den değilmiş gibi. Gene yasalar çiğnenerek yapılan müdahalelere iktidar tarafından izzetli cevaplar verilemedi:

“Arkadaş size ne! Burası benim ülkem, onun yasalarına saygılı olun” denilemedi. Denilemedi çünkü büyük bir ihtimalle, davet edenlerle edilenler aynı amaca hizmet ediyorlardı.

Bugünlerde Kutlu Doğum Haftası günlerini yaşıyoruz. Bir İslâm âlimi Nedim Urhan, “Sloganlarla olmaz, ilim de lazım” diyor. İslâmiyet zillete karşı izzeti, “kulakul olmaktan men”i getirmiştir. Bakmayın siz birtakım yeni mandacıların, “ille vesayet altında yaşamalıyız, onun için AB’yi tercih etmeliyiz” yollu tavsiyelerine. Peygamber efendimiz, açlığa, sıkıntıya, katlanmış (ambargo günlerinde) ama müşriklere boyun eğmemişti. İslâm izzettir, vefadır. Haramlardan uzak durmaktır, kul hakkı yememektir. Dönümlerce arsa, arazi kapatarak ve imar planlarını değiştirerek “rant” sahibi olmak istiyen belediyelerin yapıp ettiklerini öğrendikçe İslâm adına başım öne eğiliyor. Şimdi yeni çıkarılmakta olan orman ve mera kanununu bir inceleyin. Ormanları ve meraları özelleştirerek bu mübarek toprakların kimlerin ve nelerin istilasına açılmak istendiğini TEMA Vakfı avukatı Ömer Aykul’a sorun mesela, Orman Mühendisi Prof. Uçkun Geray’a sorun. Uçkun Geray’ın bir tv programında üzüntüyle: “Bu, Müslümanlık değildir” deyişini hüzünle seyrettim.

Şimdi size Sayın Erbakan’ın 22 Temmuz seçimleri sırasında Millî Gazete’de yaptığı bir mülakattan bölümler aktaracağım:

“Fakat 92 sene sonra kapıdan kovduklarımız şimdi bacadan içeri girdiler. İşte bu seçim bunun için önemlidir. Neden? Çünkü 1990’da bu kararı verdikten sonra önce planlarını yaptılar. NATO’nun hedefini değiştirip saptırdılar. Avrupa Birliği ile Sionist ve emperyalist fikirlerini ayarladılar.”

Bundan sonra, Refah Yol’un nasıl yıkıldığını anlatıyor Sayın Erbakan ve devam ediyor:

“Asıl olan, Sevr’i geçici olarak dolaba koydular. Bir mola vermek için Lozan’ı imzaladılar ve bunu uygulamak için 80 senedir çalışıyorlar. En son AKP’yi getirmek suretiyle onu taşeron olarak kullandılar ve planlarını başarılı bir şekilde uyguladılar. Ne yaptılar, Refah Partisi’nin arkasından? Önce Afganistan’ı aldılar. Neden? Çin ve Hindistan’ın, Ortadoğu’daki çıkarlarına karışmaması için yolu kestiler. Sonra Irak’ı aştılar. Çünkü Irak onların sözünü dinlemiyordu ve Arz-ı Mevud’un bir parçasıydı. Onun arkasından Suriye ve Lübnan’ı sıkıştırdılar. Filistin ile savaşı zaten sürekli yapmaktadırlar.”

İşte güzel çizilmiş bir 2000’ler manzarası.

“Büyük İsrail’i kurmak için hazırlanan bu planın adı büyük oyundur.”

Gerçekten de Erbakan’ın şu söyledikleri çok önemlidir:

“Refah Partisi gelir gelmez önce ekonomik yıkımı durdurdu. Bunu bir kuruş yeni vergi koymadan, zam yapmadan, bütünüyle millî kaynakları harekete geçirerek gerçekleştirmiş oldu.”

Bugünkü çifte vergileri, haksız vergileri, çifte zamları düşünürseniz anlatılanların önemini kavrarsınız. Ben buna bir şey daha ekliyeyim: Refah Partisi, hiç kadrolaşma yapmadı. Bu ne demektir? İşi ehli olana vermek demektir. Bu çok önemli bir islâmî kuraldır bilirsiniz.

Unakıtan’ın oğlunun, fabrika yapmak üzere bir mera yerinin yapılaşmaya açılması için rüşvet teklifi ve buna râzı olmayan bürokratın görevden alındığı haberi, sonradan gündeme geldi. Sn. Erbakan’ın seçimlerden önce:

“Öbür yönetimler sırasında Türkiye kötü yönetiliyordu. Şimdi durum, var olmak yok olmak arasındadır.” sözlerine kulak asılmadı. İşte herşey somutlaşıyor. Erbakan, yoksa Millî Görüş’ün lideri değil miydi?

Afet Ilgaz
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
19 Nisan 2008, 11:26:28 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #11 :»

Alıntı

Aziz Maxa katılıyorum Zındık2 olarak kadroda yerimi alıyorum ...
Birleşin zındıklar zındıkcılık oynayalım ...

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
21 Nisan 2008, 12:00:53 ÖS 12
Üye Bilgileri
bbetull
bbetull
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #12 :»

Alıntı

Aziz Maxa katılıyorum Zındık2 olarak kadroda yerimi alıyorum ...
Birleşin zındıklar zındıkcılık oynayalım ...

Bence zındıkların yoklama vermesi çok zaman alır Grin
Nede olsa bu tarif üzerinden 'kurtuluşa ermiş' sayısı çok fazla değil Cheesy Cheesy
21 Nisan 2008, 12:29:14 ÖS 12
Üye Bilgileri
heska
Aktif Üye

« Yanıtla #13 :»

şimdi o ünlü cümleyi ben bilinçli bir şekilde yazdım..neden biliyor musunuz? ben yazı yolladıkça "efendim biz biliyoruz milli görüş nedir, ne değildir, ne konuşur, ne yazar, yıllarca dinledik bunları" diyenler var ya...onlar için öyle söyledim...bakalım neyi ne kadar biliyorlar diye...hani şu sağından atıp solundan geçmek var ya..onun gibi birşey işte...karşımdakileri çözebilmek için iyi de olmuş...

milli görüşçü olmayan zındıktır demez mesela milli görüş...

selametle
21 Nisan 2008, 01:10:33 ÖS 13
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #14 :»

Alıntı
heska

milli görüşçü olmayan zındıktır demez mesela milli görüş...

diyorsun ama daha önce şunu diyordun :

Alıntı
heska
bu yeryüzünde iki tane görüş vardır... bir milli görüş bir de diğerleri...milli görüşçü olmazsan arada kalır ....

hatta ben bu cümleye şöyle cevap vermiştim :

Alıntı
maxpayna
Alıntı
heska
 ..bu yeryüzünde iki tane görüş vardır... bir milli görüş bir de diğerleri...
 selametle

bu ne dehşet iddiadır  :o blush

ben şöyle biliyordum;

ya islamdansın ya diğerlerinden........

o zaman siz (milli görüş) islamdan oluyorsanız, milli görüş dışındakiler islam dışı mı oluyor
blush

kaynak mı ? Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
TIKLAYINIZ

zındık demeniz şart değil, ya milli görüş ya diğerleri diyerek zaten zındık mındık fındık hepsini bir torbaya doldurdunuz.....
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.465 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu