Tesettürde Renk Sınırlaması var mıdır?

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > İSLAMİ BİLGİLER (Bilgi Platformu) > İslami Bilgiler (Moderatör: Yonetim) > Tesettürde Renk Sınırlaması var mıdır?
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Tesettürde Renk Sınırlaması var mıdır?  (Okunma Sayısı 1012 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
17 Nisan 2008, 07:39:07 ÖS 19
Üye Bilgileri
serzeniş_
zemheri
Süper Aktif Üye

"Kurşuna sitemdir hislerim Ağlıyor Ellerim!"

WWW Offline
« :»

En başta örtünen insan örtüsünün manasını bilecek. Şeffaf bir kumaşla örtünme olmaz. Penye gibi vücuda yapışan bir kumaşla, yanar döner parlak renkli elbiseyle tesettür olmaz. Böyle giyinenlerle insan gözü muhakkak alaka kuruyor. Elbiseyi inceleyeyim derken, vücut hatlarına kayılıyor… Bir hanım tesettürde fakat elbisesi diyor ki, “Bana bak!” Bu olmaz! Rengin önemi yoktur yeter ki, kişiyi cazip göstermesin. İnsan kendini ALLAH’a beğendirmeye çalışmalı. Önemli olan bu. Mesela bir hanım manto almış. Kimisi bu mantonun rengini beğenmez, kimisi biçimini, kimisi düğmelerini beğenmez. O hanım şöyle soracak kendine: “Bu mantoyu ALLAH beğenir mi?” O’dur önemli olan. Bol mu? Uzuvları belli ediyor mu? İçini gösteriyor mu? Rengi canlı mı?

Bir kadının iffetli sayılabilmesi için, örtünmesi yeterli değildir. Kadının bakışları, yürüyüşü, hareketleri… Bunlar tesettürü oluşturan bütünün parçalarıdır. Kur’an’da tesettür, “cilbab” diye geçer. Yani kadının kafasından bir örtü bırakacağız, işte oldu cilbab…

Şimdiki hanımlar, modern tesettürlü (!) Modernizm Avrupa’ya aittir. Kanımca böyle hanımları imanları kurtaracak… “Efendim ben öyle kapanamam.” Kapanma. O zaman gelecek tehlikelere de razı ol.

Kapalı bir hanım, yolda giden diğer bir kapalı hanımı durdurmuş, şöyle demiş: “O kadar güzel kapanmışsın ki, çok cazip görünüyorsun!”

Ceylanı güzelliği için vururlar. En güzel meyveye çok taş atarlar. Altın, değerli olduğu için onu ateşe atıp eritirler. Elmas yontuldukça kıymetlenir. Geyikleri boynuzları için avlarlar. Bazı hayvanlar kürkleri için acımasızca öldürülür. Birçok değerlere sahip olanlar, birçok felaketlere uğrayabilirler. İSLAMiyet, dünya ve ahiretimizi cennet etmek için vardır. İSLAMiyet’in dışına çıkansa, avcının ağına düşer!

Tesettür, kadının cazibesini artırması değildir! 

alıntı

(çoğu kez konuşulmuş ,tartışılmış bir konu olsa bile bukadar açık ve net anlatılamıcağını düşündüğüm için bu konuyu açtım)
17 Nisan 2008, 11:08:46 ÖS 23
Üye Bilgileri
fatmazehra
Daimi Üye
**

« Yanıtla #1 :»

Selamu Aleykum.Allah razı olsun güzel bir şekilde
ifade edilmiş
konuları paylaşmak bizlere yardımcı
olucaktır..müslüman düşünen akledenlerden
olmalı.selametle
20 Nisan 2008, 12:33:44 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
serzeniş_
zemheri
Süper Aktif Üye

WWW Offline
« Yanıtla #2 :»

Selamu Aleykum.Allah razı olsun güzel bir şekilde
ifade edilmiş
konuları paylaşmak bizlere yardımcı
olucaktır..müslüman düşünen akledenlerden
olmalı.selametle

ve aleykümselam...amin hepimizden inş..katılıyorum düşüncenize fatmazehra hanım..selametle..
20 Nisan 2008, 01:34:21 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #3 :»

tek tip
eskiden okullarda siyah önlük beyaz yakalık vardı bunlar kullanılırdı. ve bu tektipleştirmeden farklı düşünüşler beklenemez. zaten sınav soruları vs. tüm eğitim müfredatı tek tipleştirmeye yönelik..

ama beyler ve bayanlar tc. nin tezgahından çıkan bu kafayı islamın meşrutiyeti için ehven görürseniz size islam kültürü kocaman duuuuurrr çeker...

bir soru tesettür ne zaman farz kılındı?
tesettürün sınırlarını kim belirler?
herkes için tek tesettür uygun mu?
yaratışılışımızdan gelen kişilik farklılıklarına islam hayır mı diyor?

açın açın zihnimizin kapılarını parisin londranın moskavanın ankaranın kabenin insanına aynı kıyafet giydiremezsiniz...

vesselam

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
20 Nisan 2008, 01:36:52 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
heska
Aktif Üye

« Yanıtla #4 :»

yani tabi her millete aynı tip elbise giydirilmez ama bizimkilerde her renkten bol bol, nüans nüans var maaşALLAH...bunun ne kadar ıdoğru acaba

selametle
20 Nisan 2008, 11:00:49 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #5 :»

nasıl yöre farklılıklarını kabul ediyorsunuz kişilik farklılıklarını da öylece de kabul edin.

millet de şimdi serender pesbembe giyiniyor sokkalarda diye düşünmesin Cheesy

bakınız mekke, içkiyi bol tüketen bir medeniyetti ve içki yasağı üç aşamada uygulandı. şehitlerin efendisi hz. hamzayı bilirsiniz. izah etmiyorum.
bu medeniyette giyimi önemsiyor islamın asli ölçülerini bir anda uygulamaya koyamazsınız. yanlış olur geri teper..

benim ölçüm başı örtülü herkesi mesture saymaktır. varsın eksikleri olsun.. farketmez aşama olarak görürüm...sıcak bakarım..hani tam mesture değilse de mestureciktir değil mi?

bakınız peygamberimiz döneminde ortaya çıkan yalancı peygambere müslümanlar "müslümancık" diye isim taktılar.
ordan hareketle

şiişşştt görevimiz jandarma olamk değil ki yargıcda değiliz...

arkadaşlar davetci yargılamaz.. takdir eder....

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
20 Nisan 2008, 11:12:45 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
murat
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 :»

Alıntı
“Bu mantoyu ALLAH beğenir mi?” O’dur önemli olan. Bol mu? Uzuvları belli ediyor mu? İçini gösteriyor mu? Rengi canlı mı?

Alıntı
nasıl yöre farklılıklarını kabul ediyorsunuz kişilik farklılıklarını da öylece de kabul edin.

nasıl yani, kişiye göre inanç mı değişiyor?

Alıntı
millet de şimdi serender pesbembe giyiniyor sokkalarda diye düşünmesin Cheesy

Huh?

Alıntı
bakınız mekke, içkiyi bol tüketen bir medeniyetti ve içki yasağı üç aşamada uygulandı. şehitlerin efendisi hz. hamzayı bilirsiniz. izah etmiyorum.

...

Alıntı
bu medeniyette giyimi önemsiyor islamın asli ölçülerini bir anda uygulamaya koyamazsınız. yanlış olur geri teper..

Smiley tebessüm etmeme vesile oldun...

islam dini hz hamza'nın zamanında olduğu gibi yeni mi..?

20 Nisan 2008, 11:17:56 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #7 :»

zamana yeni değil ama kişiye yeni olabilir değil mi?

evet kişinini hazım derecesine göre innaç olgunlaşam aşaması geçirir...

hz. hamz aiçki yasağı indikten sonra bile yahudi kıslarıyla bir gecenin sonunda sarhoş olarak rasulün yanına gelmiş ve ona uygunsuz kelimelr söylemiştir!!!

ne oo !!! yoksa zihninizde ki efsane islam mı tehlikeye girdi??
islam hayattır. biz yanlış yaparız ashabda yaptı ne varki o KİŞİSEL yanlışları görmedi bile.. farkımız bu!!

ben tesettüre ilk okula girmeden girdim ve benim için süreç filan mazeret olamaz. bazen çarşaf (çok ara sıra yılda bir yada iki) ama hep lasivert pardüse ve yine koyu tonlarda örtü takarım evden çıkarken ahanda babane çıkıyor derler.. merak etme murat ...

20 Nisan 2008, 11:43:59 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
murat
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 :»

Alıntı
zamana yeni değil ama kişiye yeni olabilir değil mi?

bunu kabul edemem çünkü, bireylerin vazifesi çocuklarını islam ahlakıylan ahlaklandırmalılar!

Alıntı
hz. hamz aiçki yasağı indikten sonra bile yahudi kıslarıyla bir gecenin sonunda sarhoş olarak rasulün yanına gelmiş ve ona uygunsuz kelimelr söylemiştir!!!

ne oo !!! yoksa zihninizde ki efsane islam mı tehlikeye girdi??
islam hayattır. biz yanlış yaparız ashabda yaptı ne varki o KİŞİSEL yanlışları görmedi bile.. farkımız bu!!

allah'ın kulu...bi ayet vardı tam hatırlamıyorum şöyleydi galiba, eğer sizden herkes doğru olsaydı yeni bir nesil var eder ve hepsini kötü yapardım" dı galiba allah affetsin yanlış yazdıysam...şudur insan iyi/kötü olur. töbe eder rabbimde dilerse kabul eder. tabi kabul etmiyceği töbelerde var, kul hakkı ve şirk! ama bu demek değil sen git bisürü ahlaksızlık yap nasıl olsa allah affediyor! kesinlikle bu çok ahlaksız bir düşüncedir!!!!

Alıntı
ben tesettüre ilk okula girmeden girdim ve benim için süreç filan mazeret olamaz. bazen çarşaf (çok ara sıra yılda bir yada iki) ama hep lasivert pardüse ve yine koyu tonlarda örtü takarım evden çıkarken ahanda babane çıkıyor derler.. merak etme murat ...

serender sorun nedir anlamıyorum..

ben senin kapalı veya açık olmanla ilgilenmiyorum ki ve sana herhangi bir suçlamada da bulunmadım...lütfen bu tutumundan vazgeç
20 Nisan 2008, 11:54:40 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
eslem
Aktif Üye

« Yanıtla #9 :»

herhalde sıkıntı neden örtüntugunu bayanların pek idrak edememesi Sad

islamı daha yeni tanıyan birine örtüyü nsl anlatırsan idrakta ona göre şekillenir

Allah bu şekilde emrtteğinı bilmıyenler mi var acaba tanınmak kavramından haberi olmayan hatunlar

rengarenk savrulan eşerplar benim bile dönüp

baktığm bayanlar

ibrâhîm gönlümü put sanıp da kıran kim....*
20 Nisan 2008, 12:04:01 ÖS 12
Üye Bilgileri
fatmazehra
Daimi Üye
**

« Yanıtla #10 :»

En başta örtünen insan örtüsünün manasını bilecek. Şeffaf bir kumaşla örtünme olmaz. Penye gibi vücuda yapışan bir kumaşla, yanar döner parlak renkli elbiseyle tesettür olmaz. Böyle giyinenlerle insan gözü muhakkak alaka kuruyor. Elbiseyi inceleyeyim derken, vücut hatlarına kayılıyor… Bir hanım tesettürde fakat elbisesi diyor ki, “Bana bak!” Bu olmaz! Rengin önemi yoktur yeter ki, kişiyi cazip göstermesin. İnsan kendini ALLAH’a beğendirmeye çalışmalı. Önemli olan bu. Mesela bir hanım manto almış. Kimisi bu mantonun rengini beğenmez, kimisi biçimini, kimisi düğmelerini beğenmez. O hanım şöyle soracak kendine: “Bu mantoyu ALLAH beğenir mi?” O’dur önemli olan. Bol mu? Uzuvları belli ediyor mu? İçini gösteriyor mu? Rengi canlı mı?

Bir kadının iffetli sayılabilmesi için, örtünmesi yeterli değildir. Kadının bakışları, yürüyüşü, hareketleri… Bunlar tesettürü oluşturan bütünün parçalarıdır. Kur’an’da tesettür, “cilbab” diye geçer. Yani kadının kafasından bir örtü bırakacağız, işte oldu cilbab…

Şimdiki hanımlar, modern tesettürlü (!) Modernizm Avrupa’ya aittir. Kanımca böyle hanımları imanları kurtaracak… “Efendim ben öyle kapanamam.” Kapanma. O zaman gelecek tehlikelere de razı ol.

Kapalı bir hanım, yolda giden diğer bir kapalı hanımı durdurmuş, şöyle demiş: “O kadar güzel kapanmışsın ki, çok cazip görünüyorsun!”

Ceylanı güzelliği için vururlar. En güzel meyveye çok taş atarlar. Altın, değerli olduğu için onu ateşe atıp eritirler. Elmas yontuldukça kıymetlenir. Geyikleri boynuzları için avlarlar. Bazı hayvanlar kürkleri için acımasızca öldürülür. Birçok değerlere sahip olanlar, birçok felaketlere uğrayabilirler. İSLAMiyet, dünya ve ahiretimizi cennet etmek için vardır. İSLAMiyet’in dışına çıkansa, avcının ağına düşer!

Tesettür, kadının cazibesini artırması değildir! 

alıntı

(çoğu kez konuşulmuş ,tartışılmış bir konu olsa bile bukadar açık ve net anlatılamıcağını düşündüğüm için bu konuyu açtım)
Selamu aleykum
arkadaşlar yapmayın Allah aşkına elbette bir
bayan giyindiği kıyafetin rengine bakmak
zorunda her yerini kapatsa ne yazar sonuçta
bir bayan ilgi çekmemeli elbette bizlerde dönüp
bakıyoruz evet çok güzel oluyorlar arkadaşlar.
bizler bile bakıyorken elbette karşı cinste pek ala bakar.
biz başörtümüzün iğnesini dahi takarken niyetimizi
yenilememiz gerekiyor kardeşlerim.insan her
daim kendisinden pek emin olmamalı.sonuçta
nefside göz önünde bulundurmak lazım.bayanlar
bence diyorum her daim şu örtünme niyetini
yenilememeliler herkes üstüne alınmasın.kardeşlerim
önemli olan gerçekten Rahmanın rızasını kazanmak
gerisi boş..ama yakışanı Allah için takmayın dışarda
gerçekten güzel oluyorsunuz.yazıktır günahtır
sergi değiliz bizler kendimizi elbette sınırlamalıyız.
hadi Rahmana emanetsiniz..
20 Nisan 2008, 12:17:49 ÖS 12
Üye Bilgileri
serzeniş_
zemheri
Süper Aktif Üye

WWW Offline
« Yanıtla #11 :»

Alıntı
Selamu aleykum
arkadaşlar yapmayın Allah aşkına elbette bir
bayan giyindiği kıyafetin rengine bakmak
zorunda her yerini kapatsa ne yazar sonuçta
bir bayan ilgi çekmemeli elbette bizlerde dönüp
bakıyoruz evet çok güzel oluyorlar arkadaşlar.
bizler bile bakıyorken elbette karşı cinste pek ala bakar.
biz başörtümüzün iğnesini dahi takarken niyetimizi
yenilememiz gerekiyor kardeşlerim.insan her
daim kendisinden pek emin olmamalı.sonuçta
nefside göz önünde bulundurmak lazım.bayanlar
bence diyorum her daim şu örtünme niyetini
yenilememeliler herkes üstüne alınmasın.kardeşlerim
önemli olan gerçekten Rahmanın rızasını kazanmak
gerisi boş..ama yakışanı Allah için takmayın dışarda
gerçekten güzel oluyorsunuz.yazıktır günahtır
sergi değiliz bizler kendimizi elbette sınırlamalıyız.
hadi Rahmana emanetsiniz..

aaa fatmazehra kardeşim niye öyle diyosunuz tesettür devirden devire modadan modaya tek tip elbiseden mi ibaret ..hiç olur mu..dar kalıplarda düşünmeyelim dimi serender ...

islamı daha yeni tanıyan birine örtüyü nsl anlatırsan idrakta ona göre şekillenir

Allah bu şekilde emrtteğinı bilmıyenler mi var acaba tanınmak kavramından haberi olmayan hatunlar

baktığm bayanlar

bakınız insanları kötülemek değil derdimiz..kimse mükemel olamaz bunun farkındayız (peyg. lerin bile zelleri varken bizim ne haddimize) ama neden en güzelini yapmak dururken neden birşeylerin savaşını vermeden vasatlığa soyunuyoruz..eslem kardeşimiz doğru söze birşey denmez..katılıyorum..

Alıntı
tek tip
eskiden okullarda siyah önlük beyaz yakalık vardı bunlar kullanılırdı. ve bu tektipleştirmeden farklı düşünüşler beklenemez. zaten sınav soruları vs. tüm eğitim müfredatı tek tipleştirmeye yönelik..

ama beyler ve bayanlar tc. nin tezgahından çıkan bu kafayı islamın meşrutiyeti için ehven görürseniz size islam kültürü kocaman duuuuurrr çeker...

bir soru tesettür ne zaman farz kılındı?
tesettürün sınırlarını kim belirler?
herkes için tek tesettür uygun mu?
yaratışılışımızdan gelen kişilik farklılıklarına islam hayır mı diyor?

açın açın zihnimizin kapılarını parisin londranın moskavanın ankaranın kabenin insanına aynı kıyafet giydiremezsiniz...

serender bu yazıdan bunu mu çıkardın..yorumların düşüncelerin cidden farklı geliyo..ayetlerde geçen şey bellidir...onu şuan günümüzde kaç müslüman bayan yapıyo...biz tek kalıp elbiseeden bahsetmiyoruz...ayetteki teesettür sınırlandırmasından bahsediyoruz..farklı tarafa çekmeyelim...yahuu göz var nizam var çıkıpta makyaj boyasının içine girmiş ,yok o ney topuzu diyorlar genelde ist. da görüyorum herneyse ondan,kısacık eteği giyenimi arasın vs. vs. islam dini bu değil..sen birşeyi yapıyosan nasıl olsa ben başımı örtüyorum makyajı yapsam bişi olmaz ya dersen bu islamı anlamaya çalışanları islam dinini kötülemeye hazır olanlar için büyük bir yem olur..ya biz öyle bir ortamdayız ki müslümanlar ne yapsa dikkat çekiyo suçlanıyo..bu kimin davası serender senin mi benim mi yoksa hepimizin mi..yoksa sen hala zihnimizi açalım tek tip kıyafet konusunda mı takılı kaldın..bu dava hepimizim..bu davada yapılacak tek bir yanlış bütün müslüman alemine yapılan yanlıştır.ha şuda anlaşılmasın biz yaptığımız herşeyi islam adınamı yapacaz islammı buırda esas alınan hayır herşeyden önce ALLAH rızası ama temsil ettiğin din de senin için bir unsurdur..onu yok sayamazsın..

20 Nisan 2008, 05:29:00 ÖS 17
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #12 :»

serzeniş uslubuna dikakt et! allahın bir emrini  hassasiyetle savunurken diğer bir nehyini çiğneme(humeze-lumeze) aman haa!

Alıntı
aaa fatmazehra kardeşim niye öyle diyosunuz tesettür devirden devire modadan modaya tek tip elbiseden mi ibaret ..hiç olur mu..dar kalıplarda düşünmeyelim dimi serender ...

ya sen anlamak istediğini anlamışsın

aç bakim bana serenderin tek bir defa "moda" dediğini göster...
 çamur atma serzeniş oku ve anla anlamıyorsan bari suss!

neden sen ashab gibi beyaz ve dikişsiz giyinmiyorsun ?
onlar yatak çarşaflarını üzerlerine sardılar! hani op devirde pardüse!
git arap çölünde pardüse giy bakayım çık moskovaya kaban giyme

arkadaşlar; tesettür islamda bir şubedir islamın kendisi değildir. bakınız örtü ne zaman indi. ve rasulun az örttün çok örttün hadislerine ashabın uygulamalarına -ki bizim için en doğru ölçü onlardır. çünkü o zamanlar islama hurafe karışmamıştı..

dikkat edin son 20 yıldır ülkemizde başörtüsü tartışması var ve haliyle etki tepkiyi doğurdu. başörtüsü ile islam denmek istendi başörtüsüzlükle de islam dışı anlatıldı.

zulum bir şeyi yerinden etmenin adııdr. başörtüsü akide değil ibadettir. sıradan müslümanların örtü konusunda ki (özellikle şekil ve renk) tartışmalarının onda birini islami ahlak adına göstermiyorlar-göstermiyoruz..

Kişilerin günah işleme özgürlüğü vardır. yargılamak tebliğ değildir. bu yol da sünnet hiç değil..ana ilkeler belli bunlar tartışılmaz bile ...lakin tamını yapamıyor diye azını küçümsemek yok göstermek hatta günah göstermek hiç nebevi kokmadı.

arkadaş ben yoldan giderken uzun etek giyeni severim başı açıkmış görmem. başı örtülüyü severim pantolonunu görmem..islam dışı giyiniyorsun hele hiç demem. takdir ederim.

Alıntı
sen birşeyi yapıyosan nasıl olsa ben başımı örtüyorum makyajı yapsam bişi olmaz ya dersen bu islamı anlamaya çalışanları islam dinini kötülemeye hazır olanlar için büyük bir yem olur..ya biz öyle bir ortamdayız ki müslümanlar ne yapsa dikkat çekiyo suçlanıyo..bu kimin davası serender senin mi benim mi yoksa hepimizin mi..yoksa sen hala zihnimizi açalım tek tip kıyafet konusunda mı takılı kaldın..bu dava hepimizim..bu davada yapılacak tek bir yanlış bütün müslüman alemine yapılan yanlıştır

davada yanlış yapmayan bir kişi göster bana biirrr kişi .. davayı insanlar tanımlamaz.. algılarınızı düzeltin lütfen.. germeyin.. zorlamayın insandır bu yanlış yapar eksik de yapar hata da...gözlüklerinizi güzele ayarlayın..ayarlayalım..

islamı kötülemeye çalışanlara yem olmasın diyede değil bizim düzgün yapmaya çalıştıklarımız..
unutma hedef rızaydı

hiç bir insanın yaşadığı islam değil buna kalkışmayalım hangimiz hangi birimiz ben islamım diyebilir.. söylermisin..

ne biliyormusun
" insanları hep vitrine alıştırdık akideler bozuldu"
oysa kuran ilk on yıl içi düzeltti. yaa biz kalkıp ne derler sana bakıpla uğraşıyoruz...

bu konuda artık konuşmama ihtiyac yok anlamak isteyen yazdıklarımdan anlar istemeyen de kendisi bilir..
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2008, 05:33:11 ÖS 17 Gönderen: serender » Logged

20 Nisan 2008, 07:31:32 ÖS 19
Üye Bilgileri
vuslatsevdası
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 :»

Tesettürün türü ve şekli tesettürün felsefesi we hikmetine aykırı olmamalıdır.... Müslüman bir hanım taşıdığı islam kimliğine yakışır elbiseler giymelidir.... islam kimliğine yakşmayan tesettürün felsefesi ve hikmetine aykırı olan küçük düşürücü we wücut hatlarını belli edici dar elbiselerden uzak durmalıdır....müüslüman  bayan bir misyon üslenmiştir...we taşıdığı bir kimlik wardır....
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2008, 07:37:59 ÖS 19 Gönderen: vuslatsevdası » Logged
20 Nisan 2008, 07:36:15 ÖS 19
Üye Bilgileri
FeNerLi
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #14 :»

baktığm bayanlar

guzel yorum ama sunu sölim bende bi bayan baska bi bayana erkekten daha dikkatli bakar Smiley

"Kaideyi Bozmayan (O) istisna..BENİM..!"
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.285 Saniyede 25 Sorgu ile Oluşturuldu