Tek PC’de çift işletim sistemi

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > BİLGİSAYAR VE INTERNET (Bilgi Platformu) > Bilgisayar (Moderatör: Yonetim) > Tek PC’de çift işletim sistemi
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Tek PC’de çift işletim sistemi  (Okunma Sayısı 365 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
05 Nisan 2008, 10:05:54 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
FeNerLi
Süper Aktif Üye

« :»

Bazı programlarınız Vista ile çalışmıyorsa yanına bir de XP kurabileceğinizi biliyor musunuz?

Sisteminize Vista haricinde bir başka Windows versiyonu kurmak için sabitdisk yapınızda köklü bir değişiklik yapmanız gerek. Sabit diskinizdeki partition olarak adlandırılan bölümlerin boyutlarını değiştirip, kurmayı istediğiniz diğer işletim sistemi için farklı bir partition oluşturmanız gerekiyor. Ancak bu işleme başlamadan önce sisteminizin ve önemli dosyalarınızın yedeğini almanızda fayda var.

Disk bölümlendirme her ne kadar basit bir işlem olsa da herhangi bir aksiliğe karşı hazırlıklı olmak gerek. Yedekleme işlemini gerçekleştirdikten sonra hali hazırda Windows yüklü olan sabit diskinizdeki lüzumsuz dosyaları silin ve disk birleştirme işlemini gerçekleştirin.

Şimdi kurulacak olan işletim sistemi için yeterli alan olup olmadığını kontrol etmeliyiz. Bunun için "Bilgisayarım" simgesine çift tıklayın ve karşınıza çıkan sabit disk ikonlarına sağ tıklayarak "Özellikler" seçeneğini seçin. Açılan pencereden, incelediğiniz sabit diskin ne kadarının dolu ne kadarının boş olduğunu görebilirsiniz. Kurulacak olan diğer işletim sistemin için yeterli alan bulunuyorsa disk bölümlendirme işlemine geçebiliriz. Biz bu işlem için tamamen açık kaynak koda dayalı GParted yazılımını kullanacağız.

Adım 1

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap adresine girip GParted'ın en güncel, CD versiyonunu indirin ve boş bir CD'ye indirdiğiniz ISO dosyayı yakın. CD takılı iken sisteminizi yeniden başlatın. Sistem açılmadan önce CD boot etmeye başlayacak

"Kaideyi Bozmayan (O) istisna..BENİM..!"
22 Kasım 2008, 01:06:39 ÖS 13
Üye Bilgileri
FuRKaN
Üye
*

« Yanıtla #1 :»

Hiren boot cd bilgisayar teknik servis çalışanlarının ve orta seviyeli bilgisayar kulanıcılarının kullanabileceği çok fazla programı sağlayan bir cd’ dir.

Hiren Boot CD bir bilgisayar teknisyeni yada en az orta seviye bir kullanıcının acil durumlarda imdadına koşan bir CD. Adete bir isviçre çakısı gibi, içerisinde program olarak yok yok. Bir açılış CD'si olan Hiren'in içinde 100'ü aşkın sistem tamir ve bakım programı var. Hepsi dos modda çalışan kendini kanıtlamış programlar.

Hiren adında bir hintli tarafından oluşturulan ve sürekli yenilenen boot CD'nin şuan kullanımda 9.5 sürümü vardı. Fakat 9.6 sürümü 90MB olan dosya boyutunu 120 MB çıkarıyor. Yani kendini oldukça geliştirmiş. İçine birçok yeni program eklenmiş. Bizim işimize en çok yarayan Ghost un 11.5 versiyonu yüklenmiş. Hiren boot CD'si ile tamir, bakım vb. işler için gerekli olabilecek programları bir menü sistemi ile ulaşılabilien başlatılabilir bir CD imajinda bir araya getiriyorlar. 5.0 sürümünden beri kullandığım CD beni birçok kez zor durumlardan kurtardı. CD'de yer alan ve birçoğuna zaten aşina olduğumuz programların listesini kendi sitesinde bulabilirsiniz. Hiren's Boot CD yi sürücünüze takıp biligisayarınızı CD sürücüden başlatarak kullanıyorsunuz. Bir programi kullandıktan sonra kendinizi komut satırında bulursanız m yazıp enter tuşuna basın bu sizi CD deki tüm programların listelendiği bir menüye götürecektir.

Hiren's boot CD nin bazı yetenekleri şöyle:
-Dosya sistemi oluşturma,biçimlendirme,yeniden sizelandırma
(Tüm popüler formatlar Ext2/3,NTFS,FAT16,FAT32).
-Disk bölümü yedekleme ve disk yedekleme.
-F-Prot ve McAfee ile virüs taraması yapıyor.
-Windows yönetici şifresini sıfırlama (NT/2K/XP).
-Dosya kurtarma (Silinen ve formatlanmış diskler için)
-Donanım testi (Tüm PC donanım bileşenlerini test eder)
-Donanım performans testi (Benchmarking).
-Disk arızlarını tespit eder ve onarır
(*HDDRegenerator ile fiziksel hasarları düzeltme).
-Dosya yöneticileri.
-Bilgisayarlar arası bağlantı kurabilme
(LPT, **** ve ETH üzerinden)
-Dos modda NTFS bölüme erişebilme.
-Boot yöneticileri.
-Dos modda USB desteği.
-Tüm MSDOS harici komutları.
-Windows için dos modda otomatik program başlatma yönetimi.
-Windows için Tweaker ve Ad-aware taraması.
-Farklı DOS modlarında başlatabilme.
-Windows sürücülerinin yedeklenmesi ve yedekten geri alınması.

9.6 nın 9.5 ten farkları:
—————————————-
+ HDTune 2.55
+ SIW 2008-09-03
+ Active NTFS Reader Dos 1.0.2
+ 7-Zip 4.57
- F-Prot Antivirus
CPU/Video/Disk Performance Test 5.7
Ghost 11.5
GhostExp.Exe 11.5
Ghost Walker 11.5
HDD Erase 4.0
CTIA CPU Information 2.7
TestDisk 6.10
PhotoRec 6.10
IBM/Hitachi Drive Fitness Test 4.14
IBM/Hitachi Feature Tool 2.11
SeaTools for Dos 1.10
Hard Disk Sentinel 0.02
System Analyser 5.3u
Navratil Software System Information 0.60.32
Astra 5.40
HWiNFO 5.2.2
Drive SnapShot 1.39
Recuva 1.19.350
Restoration 3.2.13
Unstoppable Copier 3.56
HDD Scan 3.1
Express Burn 4.15
JkDefrag 3.36
Process Explorer 11.21
Unlocker 1.8.7
Silent Runners Revision 58
AutoRuns 9.34
CurrPorts 1.50
CPU-Z 1.47
SmitFraudFix 2.354
CCleaner 2.12.651
ProduKey 1.32
WirelessKeyView 1.18
ShellExView 1.23
PC Wizard 2008.1.86
Spybot - Search & Destroy 1.6 (2909)
SpywareBlaster 4.1(2909)
PCI 32 Sniffer 1.4 (2909)
McAfee Antivirus 4.4.50 (2909)
Ad-Aware SE Personal 1.06 (2909)
PCI and AGP info Tool (2909)
Unknown Devices 1.2 (2909)

Sadaka, belâyı önler. Ama duâ, kaderi değiştirir!
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.109 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu