AK PARTİ YE KAPATMA DAVASI

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > GÜNDEM DIŞI > AK PARTİ YE KAPATMA DAVASI
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: AK PARTİ YE KAPATMA DAVASI  (Okunma Sayısı 3596 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
14 Mart 2008, 09:00:14 ÖS 21
Üye Bilgileri
sahra
Süper Aktif Üye

Ruhun derdi içinde ve kaçamaz kendi kendinden

WWW Offline
« :»

yargıtay başsavcılığı ak parti yi kapatma davası açtı.
sebep laikliğe aykırı bulmuşlar zatları yapılan faaliyetler ve karaları  Huh?

bu memlekette başarılı olamazsın,birileri çıkar kendince bir sebep buluverir,önüne taş koymak için. Wink
sen halkın yanında olursan ve bazılarının ensesinin biraz daha kalınlaşmasına izin vermezsen,bazılarının atına yular takmaya kalkarsan,sen yiyebildiğin kadar ye fakat benide unutma demezsen,kürt  türk diye ayırım yapmayıp halkına sahip çıkarsan,şimdiye kadar kaderine terkedilen kürt kardeşlerimize değer verir ve ilk kez devleti sevmelerini sağlarsan,kısacası istikrar sağlayıp tüm halkı eşit kabul edersen ve bu bağlamda birilerinin seneryolarını engellersen,yeri geldiğinde geçmişte liderlerin konuşmaya bile cesaret edemediği kodamanlara resti çeker,kafa tutarsan.... :o
 tabiri caizse armudun sapı,üzümün çöpü derler ,önüne taş koymaya kalkarlar,fakat ne bu millet eskisi gibi ...istediğiniz yere yürüsün.nede bu devlet,kolay lokma olacak kadar pasif. Smiley
dileyen dilediğini yapsın,sonuç koca bir sıfır olacak Allah ın izniyle...
« Son Düzenleme: 14 Mart 2008, 09:02:08 ÖS 21 Gönderen: sahra » Logged

Balçıkla karışınca,ruhun duruluğu kalmadı...
14 Mart 2008, 10:17:12 ÖS 22
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #1 :»

yetti be bi laikliktir tutturdular..

kapatma gerekçesine çocuklar bile güler..kapatmaklada kalmayıp Abdullah gül de dahil olmak üzere ak partili yöneticilerine  siyasi yasak isteniyor...istedikleri olmayacak Allah'ın izniyle..

büyük bir çogunlukla iktidara gelen bir partiyi bir avuç insan nasıl ve ne hakla kapatmaya cüret eder..ibretlik bir vaka gercekten...

halkın iradesini hiçe sayan bir hukuk anlayışı ...Yazık gercekten yazık.... asıl bu savcı görevden alınmalı.. ne o makamı ne de o adını ( Abdurrahman  )haketmiyor!!

laiklik demokrasi eşitlik bu mu?

bakalım daha neler göreceğiz...

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
14 Mart 2008, 10:21:51 ÖS 22
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #2 :»

Kargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın AKP hakkında açtığı kapatma davasında kararı verecek Anayasa Mahkemesi üyelerinin büyük çoğunluğu Sezer tarafından atandı. Kapatma kararı alınması için 11 üyenin 7'sinin kapatmaya evet demesi gerekiyor.

İşte kararı verecek Anayasa Mahkemesi üyeleri:

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç:
1950 doğumlu. Özal tarafından 1990'da Sayıştay üyeliğinden üyeliğe seçildi. Kalan görev süresi 7 yıl. Kılıç, Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nin kapatılmasında karşı oy kullanmıştı.

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt:
1953 doğumlu. Üst düzey yöneticiler kontenjanından Sezer tarafından atandı. 11 yıl görev yapacak.

Üye Sacit Adalı:
1945 doğumlu. Özal tarafından 'üst düzey yöneticiler ve avukatlar' kontenjanından 1993'te üyeliğe seçildi. Kalan görev süresi 2 yıl. Adalı, Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nin kapatılmasında karşı oy kullanmıştı.

Üye Fulya Kantarcıoğlu:
1948 doğumlu. Süleyman Demirel tarafından 1995'te Danıştay kontenjanın seçildi. Kalan görev süresi 5 yıl.

Üye Ahmet Akyalçın:
1949 doğumlu. Sezer tarafından Yargıtay kontenjanından 2000'de üyeliğe seçildi. Kalan görev süresi 6 yıl.

Üye Mehmet Erten:
1949 doğumlu. Ahmet Necdet Sezer tarafından Yargıtay'dan 2002'de üyeliğe seçildi. Kalan görev süresi 6 yıl.

Üye Serdar Özgüldür:
1955 doğumlu. Sezer, 2004'te Askeri Yüksek İdare Mahkemesi kontenjanından üyeliğe atadı. Kalan görev süresi 12 yıl.

Üye Abdullah Necmi Özler:
1945 doğumlu. Sezer tarafından Askeri Yargıtay üyeliğinden 2004'te üyeliğe atadı. Kalan görev süresi 2 yıl.

Üye Şevket Apalak:
1945 doğumlu. Sezer tarafından Danıştay üyeleri arasından 2005'te atandı. Kalan görev süresi 2 yıl.

Üye Serruh Kaleli:
1954 doğumlu. Sezer tarafından avukatlar kontenjanından 2005'te atandı. Eski DSP'li. 11 yıl görev yapacak.

Üye Ayla Perktaş:
1949 doğumlu. Ahmet Necdet Sezer tarafından Danıştay'dan 2007 yılında bu göreve atandı. Kalan görev süresi 6 yıl.

Yedek üye Mustafa Yıldırım:
1945 doğum- lu. Sezer tarafından Malatya Valisi iken 2003'te yedek üyeliğe seçildi. Kalan görev süresi 2 yıl.

Yedek üye Cafer Şat:
1945 doğumlu. Ahmet Necdet Sezer tarafından Yargıtay'dan 2003'te yedek üyeliğe seçildi. Kalan görev süresi 2 yıl.

Yedek üye Ali Güzel:
1943 doğumlu. Ahmet Necdet Sezer tarafından Yargıtay'dan 2004'te yedek üyeliğe seçildi. Kalan görev süresi 1 yıl.

Yedek üye Fettah Oto:
1946 doğumlu. Sezer tarafından 2004'te Danıştay kontenjanından yedek üyeliğe seçildi. Kalan görev süresi 3 yıl.

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
14 Mart 2008, 10:29:20 ÖS 22
Üye Bilgileri
SuVaRi
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 :»

kafirler guruhu isteselerde istemeselerde ALLAH cc nurunu TAMAMLAYACAKTIR....( boşuna uğraşmayın..er yada geç tamamlancak..inş.
artı; AKP sağcı kesimlerden birçok eleştiri ve çelmeler takıldı..imdi mutlular mı merak ediyorum..Solcuya ve inançsızlara koca bir yol açtınız.nasılsınız iyimi  Smiley
desteklerimizi ve dualarımızı unutmayalım inş..
14 Mart 2008, 10:33:55 ÖS 22
Üye Bilgileri
berfin
Emektar Yönetici
*

« Yanıtla #4 :»

ben niçin sizin kadar umutlu değilim... bu ülke nelere şahit olmadı ki bir avuç insan çogunluğu yıkar mı yıkar... hatta ipe bile takar.... halk eskisi gibi değil demişsiniz.. halk nasıl?? ben de dahil pasifize edildik... cumhuriyet yürüyüşlerindeki kadar dahi yürüyüş yapamadı bu kalabalık Sad Sad Sad
14 Mart 2008, 10:46:27 ÖS 22
Üye Bilgileri
SuVaRi
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 :»

ben niçin sizin kadar umutlu değilim... bu ülke nelere şahit olmadı ki bir avuç insan çogunluğu yıkar mı yıkar... hatta ipe bile takar.... halk eskisi gibi değil demişsiniz.. halk nasıl?? ben de dahil pasifize edildik... cumhuriyet yürüyüşlerindeki kadar dahi yürüyüş yapamadı bu kalabalık Sad Sad Sad
bazen SUKUT en güzel cevaptır berfin kardeşim..onlar gibi kabaca sokaklarda bağırmaları açıkcası ses gürültüsünden ibaretti..
14 Mart 2008, 10:47:38 ÖS 22
Üye Bilgileri
berfin
Emektar Yönetici
*

« Yanıtla #6 :»

anlayana en güzel cevaptır... ama karşımızdakiler anlamak istemiyor..... ya da bizim dilimizi bilmiyorlar.......
14 Mart 2008, 10:48:53 ÖS 22
Üye Bilgileri
bbetull
bbetull
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #7 :»

Sar sar aynı film.
Biz bu filmi daha evvelde izledik. Angry
Türkiyedeki siyaset devlet ilişkisi okul öncesi çocuklarının oyunlarından ötede bir mantıkta değil.
Sorunsuz bir dünya olmayacağı hepimizin malumu ama sorunlarımızın aynı oluşu aslında bizim yıllardır aynı yerde oluşumuzla ilgili değil mi?Müslümanların farklı alanlarda kuvvetli olması gerekiyor ki siyaset tek umut kapısı olarak sunulup önümüze getirilmesin.Siyaset köşelerden sadece biri buna takılıpta diğer köşeleri ihmal etmeyelim.
14 Mart 2008, 10:50:43 ÖS 22
Üye Bilgileri
SuVaRi
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 :»

anlayana en güzel cevaptır... ama karşımızdakiler anlamak istemiyor..... ya da bizim dilimizi bilmiyorlar.......
hz Mevlanın bir sözü var..
ANLATTIĞIN KARŞINDAKİNİN ANLADIĞI KADARDIR...bulmaca burda.. Smiley
14 Mart 2008, 11:24:44 ÖS 23
Üye Bilgileri
sahra
Süper Aktif Üye

Ruhun derdi içinde ve kaçamaz kendi kendinden

WWW Offline
« Yanıtla #9 :»

Müslümanların farklı alanlarda kuvvetli olması gerekiyor ki siyaset tek umut kapısı olarak sunulup önümüze getirilmesin.

bu konuda size tamamen katılıyorum,fakat
Siyaset köşelerden sadece biri buna takılıpta diğer köşeleri ihmal etmeyelim.
siyaset köşesini güçlü kılmazsak,diğer köşelerde fazla bir varlık gösteremeyiz.siyasi konuda bugün büyük bir güç olduğumuz halde durum buysa varın birde tersini düşünün,sizce neler yapılabilir?
diğer köşelerde ihmal tabiiki olmamalı fakat,siyasette olmazsa olmazdır bugün.

Balçıkla karışınca,ruhun duruluğu kalmadı...
15 Mart 2008, 12:38:46 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
Nuayman
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 :»

Arkadaşlar mevzu bir partinin kapatılmasından çok daha ötedir.Zira söylenenler nelerin önünün kesilmek istendiğini açıkca ortaya koyuyor.

Evet,AKP'nin ne kadar İslami oldugunu tartışabiliriz.Ama bizim dışımızdakiler AKP'yi İslami ilan etmiş ve bunun düşmanlıgına soyunmuş durumda.Aslıdna İslam'a olan hınçlarını AKP üzerinden çıkarmak derdindeler.Yani AKP'ye atacakları sillerin İslam'in yüzüne vurulacak tokatlar olarak algılandıgı bir ortamda.AKP seçmeni oldugumuz için değil bu imajı kurtarmak için birşeyler yapmak gerek.Ya AKP'yi afaroz edeceğiz yada sinemize sıgınmasına izin vereceğiz.Dönüm noktalarından birini yaşıyor bu memleket ki bence bu sürec gelecek 50 yıl açısından çok önemli bir süreç.

İlgili haber sitelerinin altına yorum yapan insanların amaçlarının yanlış yönetimin ortadan kaldırılması olmadıgı gayet açık.

Birçok yorumcu saçmalamak pahasına şu ve benzer cümleyi kurmuş "Şimdi Dinciler gününü görür,Allah'ım şükürler olsun sana,Türkiye Laiktir Laik Kalacak!"

Şimdi tek tek analiz edelim...

"Dinciler gününü görecek!"

Burada kastedilen sanırım inananlar ve inancını anlatmak yoluna gidenlerin kökünün kurutulması...

"Allah'ın şükürler olsun!"

İnanmadıgına dair emareler taşıyan ilk cümleden sonra inancı temsil eden bir teşekkür cümlesi! Çeliki 1

"Türkiye laiktir,laik kalacak!"

Şovenist hatta militarist diyebileceğim kadar uçta gördüğüm bu söylem de apayrı bir çelişki.Hepimiz laikliğin ne oldugunu biliyoruz.Türkiyenin laik oldugunuv e laik kalacağını ateşli bir biçimde savunan birinin inancını sorgularım ben.Eee o halde bu insan neden ve kime şükretti."Allah'ım seni bizim işlerimize karıştırmadıgımız için sana çok teşekkür ederim!" gibi saçma salak bir cümle ortaya çıkıyor ki akıllara ziyan...

Bana "Elhamdülillah Darwinistim" espirisini anımsatan yurdum Ulusalcısının bu içler acısı hali bugün bu noktaya ulaşmıştır.Akacak kan damarda durmayacağı gibi bu kadar acele etmesine bir mana veremiyorum."Bu halkın istekleri illaki yerine gelecektir,ancak muhtemeldir ki BAZI KELLELER GİDECEKTİR!"

YAŞASIN TÜRKİYE İSLAM CUMHURİYETİ,YAŞASIN EN KUTLU DEVRİMİN DOĞUM SANCILARI....
15 Mart 2008, 12:51:18 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #11 :»

Dava Türkiye'yi dünyaya rezil etti

AK Parti'ye yönelik Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan kapatma davası, Avrupa başta olmak üzere Dünya'yı ayağa kaldırdı. Gelen tepkiler hiç de içaçıcı değil.

"BU AVRUPA'DA ÇOK TUHAF BİR HADİSE OLARAK ALGILANACAKTIR"

Graham Watson (AP'nin Liberal Demokrat Parti Başkanı): Bu habere çok şaşırdım. Bu, Avrupa'da çok tuhaf bir hadise olarak algılanacaktır. Avrupa'da hiçbir savcı ılımlı, muhafazakar bir partiyi hele halktan kısa süre önce çok büyük bir vekalet aldıysa kapatmayı tahayyül dahi etmez. Başörtüsü konusunda son derece kısıtlı bir adım atan bir siyasi partiyi kapatamazsınız.

"SAVCI KENDİNİ KOMİK DURUMA DÜŞÜRDÜ"

Ria Ruijten-Oomen (AP Türkiye Raportörü): "Bu tamamıyla delilik. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim. İnanamıyorum. Hayatımda bir devlet savcısının yapmak istediklerini icra etmek için siyaseti kullandığına şahitlik etmedim. AK Parti demokratik yollarla seçilmiş, kanunları Meclis'in çoğunluğunun desteği ile çıkarmış bir parti. AK Parti'nin laiklik karşıtı bir kanun çıkardığına, bir faaliyette bulunduğuna şahitlik etmedim. Savcılar bu tür davalarla kendilerini komik duruma düşürüyor. Bu dava benim de raporumda işaret ettiğim gibi yargının acilen derinden ıslah edilmesi gerektiğini bütün çıplaklığıyla ortaya koyuyor.

"ŞOKE OLDUM, BU DELİLİK"

Hannes Swoboda (AP üyesi, Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı): "Bu delilik. Tamamıyla şoke oldum. Bu Türk insanının iradesine ve demokrasiye tamamen aykırı. AK Parti'nin nasıl olup da laiklik karşıtı faaliyetlerin merkezi olduğunu anlamış değilim. Bu tamamen icat edilmiş bir bahane, hakikatle hiç bir irtibatı yok. Bu açık şekilde Türk demokrasisinin hâlâ ne kadar kırılgan olduğunu gösteriyor. Türkiye acilen siyasi partiler kanununu tekrar ele almalı ve siyasi partilerin kapatılmasını neredeyse imkansız hale getirmeli."

"TÜRK YARGISININ TARAFSIZ OLMADIĞININ GÖSTERGESİ"

Jan Marinus Wiersma (AP üyesi, Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı): "Siyasi hayatımda böyle bir şey görmedim. Bu tamamıyla bir savcının siyasi bir müdahalesi. Avrupa için çok rahatsız edici bir haber ve çok tuhaf. AK Parti'nin gizli gündemi ya da Türkiye'yi İslamileştirdiği iddiası ile girmek büyük bir garabet. Ben AK Parti'nin böyle bir gündemi olduğunu hiçbir yerde görmedim, çıkardıkları kanunlarda bu tür bir iz yok. Başörtüsü konusu da bir sebep olamaz zira bu yasağı MHP ile birlikte kaldırdılar. Bu olay Türk adaletinin hâlâ tarafsız olmadığını gösteriyor."

"TÜRKİYE'NİN 21. YÜZYILA UYGUN HAKİM VE SAVCILARA İHTİYACI VAR"

Joost Lagendijk (AP üyesi-Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı): "Şok içerisindeyim. Böyle bir davayı ciddiye almakta zorlanıyorum. Bir hakim nasıl böyle bir sonuca ulaşabilir, anlayabilmiş değilim. Bu 21. yüzyıla uyum sağlayamayan eski bir zihniyeti temsil ediyor. Adalet kurumlarından böyle bir karar çıkması çok şaşırtıcı. Türkiye'nin acilen yeni bir hakimler, savcılar, hukukçular nesline ihtiyacı var. Bu her halükarda Türkiye için kötü haber. Türkiye'nin Avrupa'daki imajına darbe vuracak. Umuyorum ki, hakim hemen reddedecek davayı.

"DEVLET KENDİSİNE BAŞKA BİR HALK SEÇSİN"

Cem Özdemir (AP üyesi): "Bu dava Türkiye'nin yüzde 50'sine "siz bu ülkenin bir parçası değilsiniz" mesajı vermektir. Devlet kendisine başka bir halk seçsin. DTP'yi de eklerseniz halkın yarısından fazlası bir azınlık tarafından dışlanıyor. Avrupa'da yerleşik bir anlayış var: Parti yasakları demokrasilere yakışmıyor. Almanya'da Nazi partilerini bile yasaklamak zor. Bizim böyle bir müracaatımızı Alman mahkemeleri reddetti. Burada AK Parti'yi de eleştirmek istiyorum. AK Parti siyasi partilerle ilgili kanunu düzenlerken daha net tavır almalı ve parti yasaklamayı imkansız hale getirmeliydi. Türkiye maalesef bir partiler mezarlığı."

"AVRUPA'YA GÜVEN VEREN BİR PARTİYE KARŞI AÇILMASI ÇOK TUHAF"

Emine Bozkurt (AP üyesi-Kadın Hakları Raportörü): "Türkiye'de halkın büyük bir kısmının oyunu alan ve Avrupa'ya güven veren bir partiye karşı birdenbire kapatma davası açılması çok tuhaf. Bu partiyi Türk halkı hükümet yaptı. Siyasi bir partiyi kapatmak için çok ağır suçlamalar olmalı ve bu ithamlar ispatlanmalı. Farklı fikirleri, programları olan partilerin sürekli kapatılması demokratik değil. Bu haber benim için de çok sürpriz olmadı zira Türkiye'de maalesef siyasi partiler sürekli kapatılıyor."

ANKA

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
15 Mart 2008, 01:56:24 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #12 :»

Alıntı
ATLI
artı; AKP sağcı kesimlerden birçok eleştiri ve çelmeler takıldı..imdi mutlular mı merak ediyorum..Solcuya ve inançsızlara koca bir yol açtınız.nasılsınız iyimi  Smiley

yanlış yolda yanlış halde de olsalar onlar bizim kardeşlerimizdir. mutlu olacak bir durum yok.
yol açan biz değiliz; kendi düşen ağlamasın....
15 Mart 2008, 10:19:04 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
SuVaRi
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 :»

yanlış yolda yanlış halde de olsalar onlar bizim kardeşlerimizdir. mutlu olacak bir durum yok.
yol açan biz değiliz; kendi düşen ağlamasın....

muhalefet max. Smiley vurdular öldürdüler AKP yi..sonunda solcuların gözünde LAİK karşıtı ilan edildiler..ee solcuda bi yerde haklı..aralarında savunmıyorlar biz dava açsak ne olur cinsinden..
ama gün birleşme günü..İSLAM çağ dışı laiklik anlayışı dışında görülüyor..hangi partiden olursa ey gel birleşelim..ve bu zor günlerde başbakanım ve cumhurbaşkanıma destek olalım..
ya komiğime giden bir hadisede; Abdullah güle fethullah gülene yardım yaptığı için dava acılacakmış..yazık yaa..şimdi Fethullah gülen karşıtları buyrun..ne duruma soktunuz olayı..
15 Mart 2008, 10:20:18 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #14 :»

Konu 1 : AKP nin parti tüzügünde İslam esaslarına göre bir partidir yazmaz ...
Konu 2 : AKP nin tüm kadroları ısrarla ve inatla Din esaslı bir parti olmadıklarını defa defa dile getirdiler ...
Malesefki AKP bu kaderden kurtulamadı ...
Adı çıktı dokuza inmez sekize ...
Kaldıki olay Dini bir proplem degil ..
Siyasi bir proplemdir ..
Turkiyede demokrasinin yerleşememesinin sonuclarıdır ...
Fakat gerek saldırılar gerekse sahip cıkmalar Din üzerinden yapıldıgından ....
Sanırım siyasal sistem olarak Demokrasinin yerleşmesinden çok zihinlerdeki kavramların yerli yerine oturması gerekmektedir ...
AKP ye sahip cıkma sebebim asla ordakilerin musluman kimliklerinden olmadı ...
Karşılarına dikilenlerin ideolojik kimliklerinden olmuştur ....
Bu ideolojik bakışın bir şekilde kırılması gerekli ve bunuda ancak Halkın bir şekilde tavır koymasıyla mumkun olacagına inanıyorum ...
İdeolojik bürokrasiye olan tavrımın neticesi AKP ye destek vermiştim ...
Ki şu anda görüyorumki dogru yapmışım ...
Kapanmayacak bana göre ...
Yıpratılacak , ve gerek halk gerekse yöneticilere göz dagı verilecek ...
Velakin korkunun ecele faydası yok ....
Selamlar ...

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.197 Saniyede 29 Sorgu ile Oluşturuldu