Rasulullah (SAV)' in dilinden dualar

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > PEYGAMBERLER ve Örnek Şahsiyetler (Bilgi Platformu) > Peygamber Efendimiz S.A.V > Hadis-Sünnet > Rasulullah (SAV)' in dilinden dualar
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Rasulullah (SAV)' in dilinden dualar  (Okunma Sayısı 639 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
11 Mart 2008, 01:04:18 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
filozof58
Daimi Üye
**

« :»

Allah ım!
Sapıklığa düşmekten veya düşürülmekten,
ayağımın kaymasından veya kaydırılmasından,
zulmetmekten veya zulme uğramaktan,
cehalete düşmekten veya cahil bırakılmaktan sana sığınırım.

Tirmîzî (3/152) ; İbni Mâce (2/336)

Insana zehri teneke kupa icerisinde sunmazlar !
13 Nisan 2008, 01:44:54 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
tuba
Üye
*

« Yanıtla #1 :»

Allahım!Gazabından rızana,cezalandırmandan affına;senden yine sana sığınırım.Sana olan övgüleri sayamam.Sen,kendini övdüğün gibisin.    (müslim)
13 Nisan 2008, 01:48:55 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
tuba
Üye
*

« Yanıtla #2 :»

Allahım!Beni bağışla.bana merhamet et,beni doğru yola ilet,beni ıslah eyle,bana afiyet ver,bana rızık ver ve beni yücelt.
                                                                                                                                                tirmizi
13 Nisan 2008, 01:52:18 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
tuba
Üye
*

« Yanıtla #3 :»

Allahım!Senden,faydalı ilim,temiz rızık ve kabul olunan amel dilerim.      Sahihu ibni Mace
18 Aralık 2008, 10:44:16 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
FECR
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #4 :»

Allah'ım! Gücümün zayıflığını, tâkatimin ağırlığını, insanlar arasında horlanmamı Sana şikâyet ederim. Sen, merhamet edenlerin en merhametlisisin. Sen mustaz'afların Rabbisin. Sen, benim Rabbimsin. Beni kime havâle ediyorsun? Uzakta olup bana hücum edene mi? Yahut işlerimi kendisinin eline verdiğin düşmana mı? Eğer Senin, üzerimde gazabın yoksa gerisine aldırmam. Yalnız, âfiyetin, benim için daha geniş ve daha elverişlidir. Karanlıkların kendisiyle aydınladığı, dünya ve âhiret işlerinin kendisiyle düzeldiği vechinin nuruna sığınırım. Gazabının üstüme gelmesinden, öfkenin bana inişinden Sana sığınırım. Rızânı alana kadar eşiğine yüz sürmeye râzıyım. Güç ve kuvvet yalnız Senin elindedir." (Rasûlullah'ın Tâif'ten taşlanarak dönerken yaptığı dua; İbn Hişam, Sîre II/29-30).

Selam Hidayete Tabi Olanlara

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
15 Şubat 2010, 07:24:36 ÖS 19
Üye Bilgileri
Leyl
Daimi Üye
**

WWW Offline
« Yanıtla #5 :»

Sadece Rabb'e sığınma üzerine Hadis-i Şerif'lerde geçen dualar:

Hz. Aişe'den Rasulullah'ın yaptığı dualarda şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir: "Allah'ım işlediğim ve işlemediğim kötülüklerden sana sığınırım. Eğer yapmadığım bir işten, yapmadığım için bir zarar geldiyse ondan da sana sığınırım. Veya yapmamam gerekirken yaptığım bir işten dolayı sana sığınırım." (Müslim) .

İbn Ömer'den Rasulullah'ın dualarından birinin de şu olduğu rivayet edilmiştir: "Allah'ım sahip olduğum nimetlerden mahrum olmaktan sana sığınırım. Bana nasip olan bu afiyetin yok olmasından sana sığınırım. Ani gazabından ve hoşnutsuzluğundan sana sığınırım." (Müslim) .

Zeyd b. Erkam'dan Rasulullah'ın şöyle dua ettiği rivayet edilmiştir: "Faydasız ilimden, korkusuz kalpten, doymayan nefisten ve kabul olmayan duadan sana sığınırım." (Müslim) .

Ebu Hureyre'den, Rasulullah'ın şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir: "Allah'ım geceyi kendisi ile geçirmenin en kötü şey olduğu açlıktan sana sığınırım. Hıyanetten de sana sığınırım, çünkü o çirkin bir şeydir." (Ebu Davud) .

Enes'den Rasulullah'ın şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir: "Allah'ım, sedef, delilik, cüzzam ve bu gibi diğer hastalıklardan sana sığınırım. (Ebu Davud) .

Kutbe b. Malik'ten Rasulullah'ın şöyle dua ettiği rivayet edilmiştir: "Allah'ım kötü ahlak, kötü amel ve kötü heveslerden sana sığınırım." (Tirmizi) .

Hz. Aişe'den, Rasulullah'ın şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir: "Allah'ım, ateşin fitnesinden, zenginlik ve fakirliğin şerrinden sana sığınırım."

Şâkal b. Humeyd, Rasulullah'a şöyle söylemiştir: "Ya Rasulallah bana bir dua öğret." Rasulullah buyurdu: "Şöyle de: Kulağın şerrinden, gözün şerrinden, dilin şerrinden, kalbin şerrinden ve şehvetin şerrinden sana sığınırım." (Tirmizi, Ebu Davud) .

Enes, b. Malik Rasulullah'dan şöyle rivayet etmiştir: "Allahım, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, yaşlılıktan, cimrilikten, kabir azabından, hayat ve ölüm fitnesinden (Müslim'in bir rivayetinde şu ilave de vardır.) Borç yükünden ve başkalarının bana galip gelmesinden sana sığınırım." (Buhari ve Müslim)

"Ey Allah'ım, fakirlikten, (hayır ve tâat) azlığından ve zilletten Sana sığınırım. Birine zulmetmekten ve zulme uğramaktan da Sana sığınırım." (Ebû Dâvud, Nesâi)

"Ey Allah'ım, şikaktan (hakka karşı koymaktan), nifaktan ve kötü ahlâktan Sana sığınırım. Ey Allah'ım, Sana açlıktan sığınırım; Çünkü o, insandan ayrılmayan çok kötü bir şeydir. Hıyanetten de Sana sığınırım; Zira o, görünmeyen kötü ve gizli bir günahtır." (Ebû Dâvud, Nesâi
22 Şubat 2010, 02:06:59 ÖS 14
Üye Bilgileri
Elemîn
Daimi Üye
**

« Yanıtla #6 :»

ALLAH’IM !  DALALETE ( SAPIKLIĞA ) DÜŞMEKTEN VEYA ( BAŞKALARINI ) DALALETE DÜŞÜRMEKTEN , HATAYA DÜŞMEKTEN VEYA ( BAŞKASINI ) HATAYA DÜŞÜRMEKTEN ,

ZULMETMEKTEN VEYA ZULME UĞRAMAKTAN , CAHİLLİK ETMEKTEN VEYA CAHİLLİKLE KARŞILAŞMAKTAN  SANA SIĞINIRIM. 

EBÛ  DÂVÛD , ‘’ EDEB ‘’ , 112

Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.298 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu