Demokrasi -İslam

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler > Ülkemizden > Demokrasi -İslam
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 11   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Demokrasi -İslam  (Okunma Sayısı 7041 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
24 Şubat 2008, 03:41:03 ÖS 15
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #15 :»

Alıntı
Nuayman
Yanlış anlaşılmaya mahal vermek istemem.Benim gözümde İslam toprakları arasında kıdem ve derece farkı olmadıgı gibi Türkiye'yi yani anadoluyu da bu çarçevede değerlendiririm ve 'müdafası gerekir hatta ve hatta farzdır' derim...

sözünüz çok hoşuma gitti sayın nuayman. islamın hakim olduğu toprak ya da en azından müslümanların olduğu topraklar bizim sorumluluğumuzdadır ve hepsi birdir, eşittir..........

Alıntı
Nuayman
Lakin benim kanıma dokunan şey ben ve benim gibi (yada biz ve bizim gibi) düşünen insanlar Allah yolunda ölmek için Peygamber ocagı dediğimiz yere gideriz (ki artık Atatürk'e tapınma mabedi demek daha dogru oluyor sanırım) lakin arkamızdan malum zevat (hatta zerzevat-hıyar,kelek,kabak vb.-) bizleri laizmi savunan ve onun uğrunda feda-ı can eden neferler olarak lanse ediyor.Ve bunun üzerinden propaganda yapıyor.Laiklik denen şeye zerre kadar katkım olsun istemeyen ben,ister istemez ikileme düşüyorum...

artık peygamber ocağı kavramını yakıştırmasak daha doğru olur. zira islamı baş düşman ilan etmiş bir kuruma peygamber ocağı demek abes ötesi komik oluyor.

ayrıca emekli bir general kuruma yakıştırılan peygamber ocağı kavramını da kabul etmediklerini ifade etti !!!

bakınız:

Alıntı
Toplantının açılışında konuşan TESUD Genel Başkanı emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni 'Atatürk Cumhuriyeti'nin ordusu' olarak tarif ederken, 'Peygamber ocağı' tanımını kabul etmediklerini söyledi. Medyada 'Mehmetçik' konusundaki değerlendirmelere gönderme yapan emekli paşa, "TSK'nın askeri, Atatürk'ten sonra gelişmiş Türkiye Cumhuriyeti'nin Mehmetçikleriyiz, Peygamber'in Mehmetçiği değil." dedi. Başbakan Erdoğan'ın Türk milletinin 'Mehmetçik' kavramını 'küçük Muhammed' anlamında kullandığına yönelik sözlerini eleştiren Küçükoğlu, belli din veya mezhebi öngören bir kavramdan uzak durulması gerektiğini savundu.

haberi okumak için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
TIKLAYINIZ

onların dini kemalizm olmuş, kendileri bilir ama en azından bize zorla iman ettirmesinler.
kafirun suresi ayet 6 : sizin dininiz size benim dinim bana.

serenderin sorduğu sorular çok güzel ve düşündürtücü.

24 Şubat 2008, 06:55:47 ÖS 18
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #16 :»

bu yüzden işte zihinlerin kuranla inşası önemli
Allah ve rasulüne değil düşmanlık eden sevmeyen bir topluluğu sevmek ??
koruyan(el-hafiz) kim ? Allah mı yoksa kuvetli ordularınız mı?
gerçekten koruyorlar mı ? peki neden ama? asıl düşman kim?

ha sahi kuranın inşa ettiği zihne dost (veli) ve düşman kavramlarını sorar isek bizi nasıl cevaplar acaba?

hasılı rasul gibi düşünecek olursak; inş. zalimin zulmü (zalimlerin zulmü) inş. güneşin (hakkın) ziyasını ışıldatacaktır.

yoksa "Rabbim sen gökte kal yer yüzü işlerinde biz aziz devletlülerimizin hükümleri ile idare olunacağız. hem sen merak etme günde beş vakit senede bir yıl sana ayırıyoruz zaten . lütfen diğer zamanlarımıza karışma," demiş olmazmıyız..

Sevgi ve muhabbetten bahseden yok ..
Devlet kavramımız alt ust edilmiş belli ...
Devlet Allah düşmanı olamaz ..
Devlet Allah dostuda olamaz ...
Devlet bir gerekliliktir ....
Begenmediginin altını oyarsan ..
Sadece bindigin gemiye bir gedik açarsın ...
Dümendeki kaptanı devletin kendi sanmayın olmazmı ..

Gelgelelim Kuvvetli ordulara ...
Allah vesileler kılmıştır ..
İslam düşüncesinde orduların en güçlüsü yatar ..
Sanırım kafii

Selamlar ...

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
24 Şubat 2008, 08:43:01 ÖS 20
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #17 :»

vay vay vay.
devlet böyle eleştirilirmiş. sen neymişsin mustafa islamoğlu  Smiley

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
TIKLAYINIZ-1

TIKLAYINIZ-2

TIKLAYINIZ-3

beğenmediğimizin altını oymak böyle mi olmalı acaba !!!  Wink 
« Son Düzenleme: 24 Şubat 2008, 08:55:17 ÖS 20 Gönderen: maxpayna » Logged
24 Şubat 2008, 10:44:14 ÖS 22
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #18 :»

Canımcım cicimcimmmm
Max'cım Smiley
Öncelikle çok teşekkür ederim ...
Walla cidden teşekkür ediyorum ...
Kaç haftadır Teokrasinin İslamdaki yerini düşünnüyordum ...
İslam Teokrasiyi red etmeli derken karnımda agrımıyor degildi ...
Elimde bir dayanak yoktu cunki ..
İslamoglundan duydum biraz rahatladım şimdi sebeblerini bulursam dahada sevinecegim ..
Gel gelelim konumuza ..
Şimdi bu gönderdigin tıkıtlacları sana tavsiyem ...
Sabah ve akşam aç karına bir kez daha dinle ...
Ama kulagını dört aç öyle dinle ...
Eleştirilen şeyi buldugunda bir hazine bulmuş gibi sevinirsin inş.
Çunki gercekten eleştirdigin şeyi tam ifade edebilirsen yapıcı bir eleştiri yapmış olursunki ..
Buda eleştirinin yerini bulması anlamına gelir ..
Sap ile samanı ..
Devlet ile Sistemi karıştırma oldumu ...
Kısaca ...
Devlet Cumhuriyet olabilir ...
Devlet Monarşi olabilir ..
Devlet Teokratik de olabilir ..
Devlet ideolojikte olaiblir ...
Birincisi Devlettir ...
Bindigin gemi kısaca ...
İkincisi Sistemdir ...
Geminin rotası kısaca ...
Birde Sistemin yöneticileri vardır ..
Oda Geminin kaptanı ...
Gemi kötüyse degiştirirsin ...
Özgürsün kimse sana birşey diyemez ..
İkinci ve üçüncü kötü ise ...
O zaman gemiyi batırmazsın ...
Gucun nispetinde Rotayı ve Kaptanı degiştirmeye gayret edersin ...
Gemiyi batırmak sadece eşkiyalıktır ...
Selamlar ...

25 Şubat 2008, 12:17:29 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #19 :»

teokrasi konusunda bakmak istersen(doğru yanlış bilemem) şöyle bir kaynak var : Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
TIKLAYINIZ

devlet dediğin sistemin sahibidir. dümencibaşı (kaptanı) ise hükümettir. en azından eline verirler dümeni al azıcıkda sen oyna derler. ama sadece dümenle. makina dairesi, çarkçılar, tayfalar..vs..vs. geminin ana sahibinin elindedir. ve dümeni bıraktığı hükümet yaramazlık yaparda rotadan fazla saparsa HÖT derler Smiley

gemiyi sevk ve idare edenler biz bazı yolcuları gemiyi delmekle itham edip tüm gemi yolcuları gözünde öcü göstermesi normalmidir ? asla gemiyi delmeyi düşünmediğimiz halde. ve hatta gemiyi başkalarının delip durduğu apaçık iken ?

daha da kötüsü gemiyi delmek gibi bir eylemi geçtik fikri bile aklımızdan geçirmemişken bu suçla itham edilip gemide kendi inançlarımızla yaşamamıza engel olunuyor ise gemi yönetiminin zulmüne "aynı gemideyiz napalım, gemiden inene kadar dayı diyelim" diyerek sessiz mi kalalım ?

geminin rotasının yanlış olması başkadır gemide zulüm işlenmesi başkadır. biz yolcular rotayı doğrultmak isteriz ama rotadan daha acil olan gemi içindeki zulümlerdir.
rotanın doğrultulması için yolcuların kahir ekseriyetinin bu yönde isteği olması gerekir. bunun içinde yolcuların rotalar yönler hakkında bilgi ve bilinç yüklenmelidir.

Alıntı
ozanca
Gemiyi batırmak sadece eşkiyalıktır ...

ikidir gemiyi batırmakla itham ediyorsun beni ama benim gemiyi batırmadığım açıklamalarımı dikkate almıyorsun demekki !!!
gemiyi batırmak eşkiyalıktır ve de eşkiyalığı yapan ben değil terör örgütüdür....

sanırım gemi dilinden anlıyorsun öyle konuşalım Smiley
25 Şubat 2008, 12:35:53 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #20 :»

evvelinde seni eşkiyalıkla itham etmiyorum ...
Yoo ben aslında seni anlıyorum ...
Fekat sen bunları bana anlatamıyorsun Smiley
Kehanet sergiliyorum yani ...
Neyse ...
Neye karşı oldugunu anlıyorum ...
Hala - şu an bile - bunu anlatamadıgını iddia ediyorum ...
Bak bir devlet tanımı yapıştırıyorum ...
Devlet sistem degildir ..
Gene aynı yoldasında ondan ihtiyac duydum ...
özellikle otorite unsurunu iyi oku olmazmı ..
Kısacık bak ..
Selamlar ...

Hukuki açıdan devlet, genellikle unsurlarından hareketle tanımlanır. Buna göre; "Bir toprak parçası üzerinde, bir otorite altında yaşayan insan topluluğuna devlet denir." Bu tanımdaki unsurlar şunlardır:

a. İnsan Unsuru: Halk ya da millet olarak da adlandırılabilir. bir devleti oluşturacak insanların sayısı hakkında bir alt sınır olmamakla birlikte devletin niteliğine göre makul bir alt sınır kabul edilebilir.
b. Otorite unsuru: Siyasal iktidar olarak da adlandırılan bu unsur, topluluğun alelade bir kalabalık olmadığının, her şeyden önce kendisaini yönetme kabiliyetini haiz, siyasal toplum olduğunun göstergesidir. Siyasi iktidarın kimde olduğu, nasıl ele geçirildiği, nasıl kullanılacağı, nasıl el değiştireceği sorunları devletin otorite unsuru içinde incelenmez.
c. Ülke unsuru: Ülke sınırları mutlak anlamda belli olan bir kara parçasını ifade etmez. bu bağlamda devletin sınırları konsusunda bir tartışma bulunmöası mümkündür. ancak Devlet çok küçük olmayan ve sınırları öngörülebilir bir toprağa sahip olmalıdır.

25 Şubat 2008, 01:05:52 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #21 :»

Alıntı
ozanca
Yoo ben aslında seni anlıyorum ...Fekat sen bunları bana anlatamıyorsun Smiley
Kehanet sergiliyorum yani ...Neye karşı oldugunu anlıyorum ...Hala - şu an bile - bunu anlatamadıgını iddia ediyorum ...

evet şu konuda çok haklısın ki ben anlatma özürlüyüm, maalesef.  Sad
yalnız bende senin gibi kehanet sergilemek isterdim  Wink
diğer normal üyeler bile anlamak için gayret gösterirken benim gibi a-normal birisi epey zorlanır algılamakta anlamakta....

Alıntı
b. Otorite unsuru: Siyasal iktidar olarak da adlandırılan bu unsur, topluluğun alelade bir kalabalık olmadığının, her şeyden önce kendisaini yönetme kabiliyetini haiz, siyasal toplum olduğunun göstergesidir. Siyasi iktidarın kimde olduğu, nasıl ele geçirildiği, nasıl kullanılacağı, nasıl el değiştireceği sorunları devletin otorite unsuru içinde incelenmez.

bu alıntıyı sen mi yazdın bilemiyorum ama açıklayıcı değil kafa karıştırıcı geldi bana.
otorite = siyasal iktidar (olarak adlandırılır denilmiş)
Siyasi iktidarın............sorunları devletin otorite unsuru içinde incelenmez.  ( denilmiş en sonda)

rica etsem tefsir edermisin bunu bana. (demiştim dimi zor anlarım diye) Smiley
sayende bilgime bilgi katacam inşallah, gel sen güzelce anlat bana ki bende yanlışımı düzelteyim....
25 Şubat 2008, 01:34:58 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #22 :»

Yani devleti oluşturan halk / millet/ insanlar ...
Ortaya bir irade koyabiliyor ...
Bir dayanışma sergiliyor ...
Birliktelik gösterebiliyorsa ...
Devlet meydana gelir ...
Kabileden devlet olmaz yani ...

Ve bu idare biçimdeki sorunlar/yanlışlar/hatalar ...
Devletin devletlik vasfından kaynaklanmaz ...
Rejimi ne olursa olsun Devlet meydana gelmiştir ..

Diyelimki siyasal iktidar seçimle geliyor ...
Sistem olarakda cumhuriyeti benimsesin ...
Ve seçimlerde % 10 barajı var ...
Filan filan bir sürü aksaklık ve yanlış ...
Bu yanlışlar Devlet olma sorunu degildir ...

Mesela Irak ...
Şu an o topraklarda bir devletin olup olmadıgı tartışılıyor ...
Cunki bir şekilde idare sergilenmiyor ...
Bir başıbozukluk kanunsuzluk karmaşa kaos söz konusu ...
Orada Devlet olma sorunu yaşanıyor yani ...

En kısaca söylersek devletler bir siyasal iktidar tarafından yönetilir ...
Buda çok kabaca milletin % 3-5 lerini temsil eder - Türkiye gibi ülkelerde-
Devletin Sistemi /rejimi ideolojik bir yapıdaysa ...
Bu %3-5 leri degiştirdigin zaman Devletin ideolojiside degişir ...
Bugunki Turkiye buna çok guzel bir örnektir ..
Sonucta ideolojik devletlerin devamlılık şansı azdır ...
Yani Smiley
Devlet Allah'a düşman degildir ...
Devlet Allah'a dostda degildir ...

Sen sistemi hedef alırken kurdugun cumleler direk devletin devletligine ....
Bu yuzden kurumlar hedef alınmaz ...
Kurumların başındaki kişilerdir yanlış yöneten ...

Gene olmadımı Huh?
Selamlar ...

25 Şubat 2008, 03:02:11 ÖÖ 03
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #23 :»

....diyorsun
ve bende diyorum ki: katılmıyorum .

anlamadığımı değil,anladığımı düşünüyorum gayet de iyi hemde.

vatan ile devlet kavramları arasında bi karışıklık yaşıyorsunuz zannımca ozanca.

önce kimliğimizi net oluşturmalıyız ki kafa karışıklığı olmasın oluşmasın.
çok açık;
mekke devrindeyiz (sanırım bunda hem fikiriz)
ve her daim örneğimiz hz. rasul
darunnedveye karşı sloganımız:
"bir elime güneşi diğer elime ayı verseniz yine caymam"
yada
"sizin dininiz (yolunuz-yönteminiz-kurallar bütününüz) size benim dinim bana"

yani;

hilfulfudul benzeri bir harekete destek verir.
örneğin; sağlık kalkınma ekonomi (harama bulaşmamış) vs.

diğerlerine karşı sivil insiyatifi kullanır mazlum halkın yanında oluruz.
asla ama asla zulmün destekcisi- yardakcısı- savunucusu olma gafletinde de bulunmayız.

yapılan zulüm haksızlık vs. baskılara karşı ise güzel bir uslüpla mücadele ederiz. asla sert bi tepki vermeyiz. daha da olmadı müzzemmilin sonunda ki ayette işaret olunan şeyi yaparız.
yani
rabbimize bırakırız.
ama sözlü mücadeleden caymak dilsiz şeytan olmayı kabullenmek demektir. güzel bir uslüp!

ahh Kuran şairi akif dedem olsan da bu kafa karışıklıklarını gidermede bir damlacık izahın yeterdi ama nerde akifler ..Sad

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
25 Şubat 2008, 09:14:49 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
Nuayman
Ziyaretçi
« Yanıtla #24 :»

Sorun acaba herkesin adından bahsettiği ama kimsenin ahanda şöyle bişey diye ortaya koyamadıgı malum 'sığ olmayan'(Derin demiyorum,maksat artizlik olsun Smiley ) devletle ilişiği olabilir mi arkadaşlar?

Benim şahsi kanaatim şöyle,Türkiye'de bir görünen iktidar var.Bir de görünmeyen güç odakları.Bunları bir hanedanlık olarak nitelemek de mümkün.Lakin asıl emir-komuta da bunlar da değil.Malesef dış kaynaklı bir büyük krallıgın derebeyliği konumundalar.Bunların asıl locası Fransa'dadır.Amerika'da alelade bir topluluk gibi görünürler ama herkes güçlerini bilir.Siyonistlerle özellikle Sebataycı Siyonistlerle inanılmaz bir işbirliği durumundadırlar ama bu onların Musevi oldugu anlamına gelmez.Onlar dünyanın başına bir Musevi kral ATAYARAK ama yönetimi sonuna kadar ellerinde tutarak dünyaya yön vermek derdindedirler.

Hayır efendiler,dünyaya Yahudiler hükmetmiyor.Onların da eline bir oyuncak verildi bu büyük krallık tarafından,onlar da onunla oyalanıyorlar.Asıl taht Fransa'da kurulmuş durumda.

Onlar yaptıklarına Jack De Molay'ın intikamı derler.Bu intikam tüm inananlardan alınmalıdır onlara göre.Musevi,İsevi,Müslüman farketmeksizin herbirine düşmandırlar.Dönem dönem farklı dinlerin yanında yer almışlardır.Bir dönem Osmanlıya olan büyük kıyaklarıyla Müslüman dostu olan bu Şeytan'ın Yol Arkadaşları,Fransız Devrimini hazırlayarak Hristiyanlara transfer olmuş,2. Dünya Savaşı ile Museviliğe zıplamışlardır.Keneye benzetilebilirler.Hatta Kırım Kongo Kenesi!

Türkiye'de ki soruna dönelim.Evet bizim memlekette de bir derebeylikleri var demiştim.Bu derebeyliklerin Prenslerini sunayım sizlere;

-Süleyman Demirel
-Vehbi Koç ve Familyası
-ÜZEYİR GARİH VE FAMİLYASI

Daha nice niceleri var lakin bunlar PRENS,yani en ön saf bunlar.Bunların arka bahçeleri vardır bir de.Bunlara ait vakıflar,okullar,dersaneler,yurtlar,üniversiteler hatta ve hatta medrese eğitimi verildiği iddia edilen kurum ve kuruluşlar.(Sözüm ona Kuran Kursları)

-Çağdaş Yaşamı Destekleme
-A.D.D
-T.E.V
-Galatasaray Lisesi ve Üniversitesi
-Galatasaray SK A.Ş
-BJK SK ve AŞ
-FB SK ve AŞ
 bitti mi bitti mi? hey yavrum hey daha sahip oldukları limanları,işgal ettikleri makamları söylemedim ki!!!

Peki tüm bunlar komple teorisi midir?

Aslında işte belgesi diye size bunların imzaları olan kağıtlar sunamam.Ama şöyle bir hafızanızı yoklarsanız.Şöyle bir geçmişe bakarsanız sizler de göreceksiniz ki gerçekten hepsi şaibeli isimler.Hepsi belirli zamanlarda belirli yerlerde bulunmuş ve mutlaka birbirleri ile görüşmüş,buluşmuş toplanmıştır.Mutlaka birden fazla konuda birlikte hareket etmişlerdir.

Size birkaç isim daha yazayım şöyle bir hafıza yoklaması yapın.Emin olun hani belge diye sorma  gereği bile duymayacaksınız

-Tansu Çiller
-Mesut Yılmaz
-İsmail Cem
-Turgut Özal
-Orhan Pamuk
-Hrant Dink ve Familyası
-Çevik Bir

Zamanla listeye genişleteceğim ama bir fikir oluşması açısından bu kadar kurum ve isim yeterlidir kanımca...

Sorun Türkiye'nin laik olup,AKP tarafından yönetiliyor olması kadar basit olmadıgı gibi.Bundan ibaret görmek de tehlikeli olabilir.

Bu koca yazı da kimlerden mi bahsediyorum?

Eğer direk isim verseydim "İşte saf bir köylü Müslüman kardeşimiz bir komplo daha kurmuş,çok duru bir beyin ya yazık işte vah vah" denip geçilirdi.O yüzden yazmayacağım...Ama siz anladınız onlar kim Wink

Bizim memleketin büyük sorunudur bu olay.Bu konu hakkında onlardan bahsederseniz hemen insanlarda yukarıdaki intiba oluşuyor.VE klasik tepki "Herşeyi onlara bağlamayın kardeşim,ne alakası var?" oluyor.

Var arkadaşlar...Emin olun ekmeğe gelen zamdan tutun da,İnşaat sektöründeki kalkınmaya,Galtaportun satılmasından tutun da PKK'nın kurulmasına ve hatta TSK'nın IRak'a girmesine,Türkiyenin AB müzakerelerinden tutunda,şu an giydiğiniz don lastiğinizin kaç yıl dayanacağına kadar hemen herşeyin onlarla alakası var.

Saygı-Sevgi-Dua-Esenlik-Selam-Kelam-Küçüklerin Gözleri-Büyüklerin Elleri vs.
25 Şubat 2008, 10:44:51 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #25 :»

Ahhh Sayın Serender Ahh ...
Kimsenin zulme şakşakcılık yaptıgı yok ...
Vatan dedigin şey ...
Pencerenden baktıgında ucsuz bucaksız görünen ...
Yalın ayak başı kabak gezip durdugumuz ...
O ucsuz bucaksız toprak parcasıdır ...
Vatan tanımına ne insanlar girer ..
Nede yönetim şekilleri bicimleri girer ...
Zaten devlet olmanın bir geregidir bir vatana sahip olmak ...
İkiside karışmayacak kadar açık ve net kavramlar ama ..
Nasıl oldu birbirine girdi anlamıyorum ...
Vatan/yurt üzerinde Halk/Millet/Ulus'ların ortak degerler etrafında toplanıp irade koymasıyla meydana gelen oluşuma Devlet denir ...
Yani vatan kavramı devletin kapsadıgı bir alandır ...

Mekke devrinde filanda degiliz ...
Sakın ola kimse Mekkedeyiz sanmasın ...
Koskaca bir İslam medeniyeti mirasını taşıyoruz üzerimizde ...
Gerek Mekke Gerekse Medine dönemlerinde deigliz artık ...

Gene konumuz aynı yere geliyor ...
Biz şu an Devletten bahsediyoruz ...
Kimsenin sizi davanızdan döndürme gayretide yok ...

Mesela Bu adı batasıca Ordu guncel adıyla Türk Silahlı Kuvvetleri ...
Kurum olarak yıpratılmamalı ...
Bu ülke komünistte olsa , bu ülke İslamda olsa , Bu ülke Cumhuriyette olsa ...
Adı Kızıl Ordu olur , Adı TSK olur , Adı Büyük Dogu Ordusuda olsa ....
Bizim O orduya ihtiyacımız var ...
Başındakilere olan itirazlarımızı yaparken ..
Ordunun kendine bir kin ve nefret uyandırmayalım ...
Başındakilerdir bizim itirazımız ...
Aynı şekilde Bu devleti ele alalım ..
Yönetim şekline itiraz ediyoruz biz ...
Hatta şekli dillendiren çok yok ..
Genelde itirazlar devletin İDEOLOJİ'sine ...
İDEOLOJİ bir devletin olmazsa olması degildir ...
İdeolojik Devletin karşısında Hukuk Devleti durur ...
İdeolojisiz devlet olur yani ...
Tabi benim acizane anladıgım ..
Kemalist İdeolojili devlet gidecek ...
Yerine gene İdeolojik bir devlet kurulacak ...
Referanslar farklı ama ...
Sonucta bir Hukuk Devleti isteyip istemediginizden pek emin degilim ...
NEyse o apayrı bir konu .. .

İdeolojiye benimde itirazım var ...
Bende en az sizin kadar zulme karşıyım elbette ...
Savundugum şey Devletin kendisi ...
Devlet demek T.C demek degildir ...
Veya şöyle anlatıyım ...

Din ile Devlet ayrılmaz bir ikilidir ...
ve bitmeyen bir Flörtleri vardır ...

Umarım şimdi anlaşırız ..

Selamlar ...

25 Şubat 2008, 11:11:25 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
heska
Aktif Üye

« Yanıtla #26 :»

çok geç kalınmış olsa bile kara harekatının başlamış olması önemlidir. ancak zamanlama ve hazırlıklarda bazı hatalar olduğu bariz...birincisi harekat başlamadan önce başbakanın bushu ve onun köpeği talebaniyi arayarak bilgilendirmiş!! olması.(abi müsade ederseniz dedi galiba!!) ikincisi bu kadar medyatik bir ortamdan sonra dağlardan çekilmiş olan teröristin tuzaklarına karşı savaşmaya mecburuz. bizim orada kerküğe kadar inip orada tampon bölge oluşturma hakkımız vardır ve öylede olmalıdır...ancak hemen geri dönüleceğinden bahsediliyor.umarım bu açıklama eleştirileri geçiştirmek için yapılmıştır...
ordumuza yapılan eleştirilere de gelince...devlet-rejim-hükümet; bu üçlünün herbirinin manası farklıdır. rejim değişir hükümet değişir ama devlet değişmez, bulunduğu toprak değişmez.biz cumhuriyeti nasıl kurduk...eski bir rejimi yıktık, hükümranlarını değiştirdik ancak aynı asker ve kışlayla yeni sistemi ilan ettik. lütfen; biz en değerli kurumu ordusu olan ve onunla tarihe yön vermiş bir milletiz. sözlerimize dikkat edelim ve gün gelip de pişmanlık duyacağımız hareketlerden kaçınalım..eğer inadına bu orduya zarar verecek davranış ve söylemlerde bulunursak gün gelir hesapta veririz...
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2008, 11:13:26 ÖÖ 11 Gönderen: heska » Logged
25 Şubat 2008, 01:26:26 ÖS 13
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #27 :»

ben söyleyeceklerimi söyledim
en çok korktuğum şey Rabin sevgisini kaybetmek.
ve O'nun azabı!
gücü elinde bulunduran ise yine O'dur.
gerisi sinek vızıltısı

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
25 Şubat 2008, 04:43:48 ÖS 16
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #28 :»

ben söyleyeceklerimi söyledim
en çok korktuğum şey Rabin sevgisini kaybetmek.
ve O'nun azabı!
gücü elinde bulunduran ise yine O'dur.
gerisi sinek vızıltısı

O zaman Sineksiz bir ortama ..
İnzıvaya buyrun Sayın Serender ...
Bu nasıl bir bakış açısıdır ...
Vızırdamadan selamlar ...

29 Şubat 2008, 03:04:47 ÖÖ 03
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #29 :»

Mekke devrinde filanda degiliz ...
Sakın ola kimse Mekkedeyiz sanmasın ...
Koskaca bir İslam medeniyeti mirasını taşıyoruz üzerimizde ...
Gerek Mekke Gerekse Medine dönemlerinde deigliz artık ...

Selamlar ...

sürekli aklımdaydı nihayet şimdi fırsatını bulabildim.
cevaplamazsam olmaz SmileySmiley

tarih tekerrüden ibarettir. kuran hükümlerini anlamak için nüzül olmazsa olmaz değilse de gereklidir. gerek ibadi konularda gerekse usule ilişkin hükümlerde tedricilik düsturunu düşünecek olursak; mekke ve medine , hicret öncesi ve sonrası hatta gizli ve açık tebliğ, fetihden öncesi ve sonrası vs. bir sürü bölümlere ayrılırlar ve bizim için yol göstericiliğini hala korumaktadırlar.

demek koskaca bir islam kültürü üzerinde oturuyoruz. peki size bi soru
- mekke şehrini kim kurdu?
Smiley ilginç dimi onlara d asorsaydık ki kureyş ismailin soyundandır. ataları ibrahimden vs. den dem vuracaklardı.
neyin üstünde oturduğun değil "ne" olduğun önemlidir.

kıyaslayalım isterseniz mekki olup olmadığımızı. sadece tarih rakamları değişik..

son not:inziva için yeter sebep oluşmadı. gerekirse elnette ashabı kehfin hali ile halleniriz....

aleykum selam

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 11   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.346 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu