AHZAB- 33 AYETİ NASIL ANLAŞILACAK!

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > KUR´AN-I KERİM (Bilgi Platformu) > Kur´an-ı Kerim (Moderatör: Yonetim) > AHZAB- 33 AYETİ NASIL ANLAŞILACAK!
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: AHZAB- 33 AYETİ NASIL ANLAŞILACAK!  (Okunma Sayısı 324 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
31 Ocak 2008, 08:09:54 ÖS 20
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« :»

AHZAB-33: Evlerinizde oturun; eski Cahiliyye'de olduğu gibi açılıp saçılmayın; namazı kılın; zekatı verin; Allah'a ve Peygamberine itaat edin. Ey Peygamberin ev halkı! (ehl-i beyt) Şüphesiz Allah sizden kusuru giderip sizi tertemiz yapmak ister.

SORU: Allah yalnız ehlibeyti mi temizlemek ve kiri gidermek ister, nedir bu ayetin hikmeti gerçek yorumu ?

Şüphesiz Allah tüm kullarının temizlenmesini ve onlardan kiri gidermek ister. İşte size maide ayeti

Allah şöyle buyurur: "Allah sizi tertemiz kılmak ve size olan nimetini tamamlamak istiyor." (Maide: 6)

Madem öyle neden bir ikinci defa ehlibeyte özel bir sayfa neden özel bir ayet daha açmış ? ve onlara da sizi tertemiz ve kirden arınmış olarak görmek istiyorum ve bunu ancak BEN yapacağım demiştir.

Allah ahzab -33 ayeti ile ehlibeyte ne denli değer verdiğini, onları önemsediği, onların sıradan birir insan olmadığını, onlara ihtimam gösterdiğini apaçık belirtiyor ki, bunların çeşitli ayetlerde de delilleri var.

Ehlibeyten olmak üstünlük müDür ?

Evet, üstünlüktür ve hem de öyle bir üstünlüktür ki, bu aynı zamanda şeref vesilesidir . Ama bir şartla ki, siz allaha asi olmdığınız, isyan etmediğiniz müddetçe yoksa onun soyundan olmanınızın üstünlük yönünden bir faydası olmayacaktır bakın nuh 45 ayetine

Nuh (a.s) şöyle dedi: “Rabbim! Şüphesiz benim oğlum ailemdendir ve senin vaadin de doğrusu haktır. Sen hakimlerin hakimisin.” Rabbi de şöyle buyurdu: “Ey Nuh! Kesinlikle o senin ailenden değildir. Çünkü o, salih olmayan bir iş yapmıştır.”

Böylece Allah-u Teala onu, Allah’a karşı günah işlediğinden dolayı onun ehlinden (ailesinden) çıkarmıştır

Rabbimin mesajı şu olmalı ki, Siz sıradan bir insan değilsiniz , Sizin diğer yarattığım insanlardan üstünlüğünüz var ve herşeyden evvel siz Çok sevdiğim insan, habibim olan hz muhammedin ev halkısınız. Onu insanlara ve müminlere önder, rehber ve en güzel örnek yaptım, bu münasebetle hanımlarını da müminlerin anneleri yaptım sizi de peygambere layık bir ev halkı ve diğer insanlara bir örnek ve fevkinde yapmak istiyorum, mesajı açık ve nettir ki, işte delili olan ayetler

AHZAB-6:Peygamber, müminlere kendi canlarından daha yakındır. Eşleri, onların analarıdır...

BAKIN ahzab 32 çok net ve açık

AHZAB-32: Ey Peygamberin eşleri, siz, öbür kadınlardan birine benzemezsiniz.......

Siz örneksiniz, siz müminlerin anası olmanız münasebetiyle siz bir örneksiniz VE ÖRNEK OLMAK ZORUNDASINIZ

AHZAB-30- "Ey Peygamber hanımları! Sizden kim açık bir edepsizlik ,yaparsa, onun azabı iki kat olur. Bu Allah'a kolaydır. "

AHZAB-31- "Fakat sizden kim Allah'a ve Resulüne uymaya devam eder ve yararlı iş yaparsa ona da mükafatı iki kat veririz ve cennette onun için bol bir rızık hazırlamışızdır

DİKKAT ETTİNİZ Mİ ? NEDEN 2 KAT CEZA veya NEDEN 2 KAT SEVAB VERİLİR !

Çünkü onlar sıradan bir insan değillerdir . SIRADAN İNSAN OLMADIKLARINI zaten ahzab 32 ayeti açık ve net söylüyor. Ehlibeyt olmanın bir ayrıcalığı var ki, bu ayrıcalık kendisini 2 şer kat ceza veya sevab ile ortaya çıkıyor

Yüce Allah önce işgal ettikleri yerin büyüklüğünü, konumlarının yüceliğini, bütün kadınlardan üstün oluşlarını, bu konumları ile tüm dünya kadınların-dan farklı oluşlarını hatırlatıyor. Ama bu seçkin yerin hakkını vermelerini, tüm gereklerini eksiksiz yerine getirerek bu seçkin yerde bulunmalarını şart koşuyor:

"Ey Peygamber hanımları! Eğer Allah'tan sakınıyorsanız, sizler herhangi bir kadın gibi değilsiniz." Ayetine mütakiben eV HALKINI OLUŞTURAN peygamberin kızları da hz ali ve hasan hüseyin de sıradan herhangi bir kız, herhangi bir torun, herhangi bir damat değildir. Ehlibettin şemsiyesi altında yüceleceklerdir ve tüm müminlere ÖRNEK OLACAKLARDIR Kİ, PEYGAMBER EFENDİMİZ BENDEN SONRA SİZE TUTANACAĞINIZ VE DELALATE DÜŞMEYECEĞİNİZ 2 DAL BIRAKIYORUM. BUNLARDAN BİRİ KURAN DİĞERİ EHLİBEYTİMDİR MÜJDESİNİ VERMİŞTİR VE EHLİBEYT ÖYLE OLMAK ZORUNDADIRLAR EĞER Kİ, ÖYLE OLMAZLARSA olmaz

AHZAB-30- "Ey Peygamber hanımları! Sizden kim açık bir edepsizlik ,yaparsa, onun azabı iki kat olur. Bu Allah'a kolaydır. " AYETİ GEREĞİNCE eğer, böyle olursanız azabınız da diğer müminlere kıyasla 2 kat daha fazla olacağı uyarısı yapılmıştır

Bir ahzab 33 ayetine benzer başka temizleme ayeti de kuran da şu şekilde geçer

AHZAB- 33 ayette geçen "Tathir" kelimesi ALİ İMRAN 42. ayetindeki gibidir: "Hani melekler de: "Meryem, şüphesiz Allah seni seçti, seni arındırdı ve alemlerin kadınlarına üstün kıldı. "demişti."

Allahın ehlibeyten HER TÜRLÜ GÜNAHI VE KİRİ ARINDIRARAK, temizlemek istemesi VE DİĞER İNSANLARA ÜSTÜN KILMAK İSTEMESİ Peygamber efendimizin ev halkını buna layık GÖRMESİNDEN ve SEÇMESİNDENDİR NASIL Kİ AYETTE hz MERYEM ANAMIZI TEMİZLEYİP, SEÇİP, ALEMLERDEKİ KADINLARA ÜSTÜN KILMIŞ İSE, EHLİBEYTİN DE SEÇİLMESİ VE KONUMU DA AYNEN O DURUMDA
DIR
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2008, 08:21:18 ÖS 20 Gönderen: abdulhamit » Logged
01 Şubat 2008, 08:51:26 ÖS 20
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #1 :»

Allahın ehlibeyten HER TÜRLÜ GÜNAHI VE KİRİ ARINDIRARAK, temizlemek istemesi VE DİĞER İNSANLARA ÜSTÜN KILMAK İSTEMESİ Peygamber efendimizin ev halkını buna layık GÖRMESİNDEN ve SEÇMESİNDENDİR NASIL Kİ AYETTE hz MERYEM ANAMIZI TEMİZLEYİP, SEÇİP, ALEMLERDEKİ KADINLARA ÜSTÜN KILMIŞ İSE, EHLİBEYTİN DE SEÇİLMESİ VE KONUMU DA AYNEN O DURUMDADIR

Her namaz kılışımızda peygamberimize ve onun EHLİBEYTİNE dua ettiğimizin farkında mıyız ? Ne diyoruz ? Nasıl dua ediyoruz, NE DEDİĞİMİZİN FARKINDAmıyız ?Namazda selam vermeden ETTEHİYYATÜ den sonra hangi duaları okuruz ? ve ne diyoruz !

---:::ALLAHÜME SALLİ DUASININ OKUNUŞU :::---
Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ salleyte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim. İnneke hamidün mecîd.
---::: ANLAMI :::---
Allah'ım! Muhammed'e ve Muhammed'in EHLİBEYTNE rahmet eyle; şerefini yücelt. İbrahim'e ve İbrahim'in EHLİBEYTİNE rahmet ettiğin gibi. Şüphesiz övülmeye layık yalnız sensin, şan ve şeref sahibi de sensin

---:::ALLAHÜME BARİK DUASININ OKUNUŞU :::---
Allâhümme bârik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ bârekte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim. İnneke hamidün mecîd.
---::: ANLAMI :::---
Allah'ım! Muhammed'e ve Muhammed'in EHLİBEYTİNE hayır ve bereket ver. İbrahim'e ve İbrahim'in EHLİBEYTİNE verdiğin gibi. Şüphesiz övülmeye layık yalnız sensin, şan ve şeref sahibi de sensin

İŞTE ALLAHIN EMRİ OLAN EHLİBEYT SEVGİSİ BUDUR Kİ,MÜSLÜMANLARIN HER NAMAZ KILIŞINDA (BİZİM TARAFIMIZDAN) ONLARA SEVGİ VE DUA DA VAR

Allah ahzab -33 ayeti ile ehlibeyte ne denli değer verdiğini, onları önemsediği, onların sıradan biRER insan olmadığını, onlara ihtimam gösterdiğini apaçık belirtiyor ki, bunların çeşitli ayetlerde de delilleri var. DEMİŞTİM
İŞTE BU DELİLLERİ SİZE AYETLERİ İLE SUNACAĞIM

Devam edeceğim
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2008, 08:53:43 ÖS 20 Gönderen: abdulhamit » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.059 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu