Değiş(e)meyen gündem Başörtüsü

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > GÜNDEM DIŞI > Değiş(e)meyen gündem Başörtüsü
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Değiş(e)meyen gündem Başörtüsü  (Okunma Sayısı 11159 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
16 Nisan 2008, 09:25:28 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
murat
Ziyaretçi
« Yanıtla #90 :»

Başörtüsü yasağının laiklikle ilgisi yok

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Üniversite öğrencisinin kapıya kadar gelip peruk takarak içeri girmesiyle laikliğin nasıl korunduğunu anlayamadım.

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Deniz Ülke Arıboğan, üniversitelerdeki başörtüsü sıkıntısının laiklikle bir alakası olmadığını söyledi. Arıboğan, "Laiklik konusunda çok hassas biriyim; fakat türban konusunun laiklikle bir alakası olduğuna inanmıyorum. Üniversite öğrencisinin kapıya kadar gelip peruk takarak içeri girmesi, çıkarken de tekrar başörtüsünü takmasıyla laikliğin nasıl korunduğunu anlayamadım. Bunun bilimsel, sosyolojik herhangi bir izahını da bulamıyorum." dedi.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen programda konuşan Arıboğan, rektörler olarak son 3-4 aydır sadece türbanla uğraştıklarını ifade etti. Türbanla ilgili konunun önce Meclis'e ondan sonra da mahkemelere ait olduğunu söyleyen Arıboğan, bu tarz düzenlemelerin rektörler tarafından yapılmadığını ifade etti. Kendisinin hukukçu olmadığını; fakat konuyla alakalı kendi üniversitesi dışında üç ayrı hukukçuya bu konuyu mütalaa ettirdiğini anlatan Arıboğan, hukukî süreci bekleme kararı aldıklarını da sözlerine ekledi.

İstanbul Üniversitesi'nde görevli olduğu dönemde, öğrencilerin içinde başörtülülerin de olduğunu belirten Arıboğan, öğrencilerinin türbanlı olduğunun farkında bile olmadığını söyledi. Türkiye'de işin mecrasından çıktığını ifade eden rektör, "Türban artık üniversitelerdeki bir sorundan ibaret değildir." dedi. Arıboğan, sözlerini "ABD'de her yerde türbanlı öğrenci görüyorum. Demek ki ABD'nin laiklikle alakalı bir sorunu yok." şeklinde sürdürdü. Türkiye ve ABD'deki üniversite kavramları üzerine fikirlerini konuklarla paylaşan Deniz Ülke Arıboğan, "Türkiye'de tüm üniversitelerin bütçesi 3,5 milyar dolar, burada sadece Harvard Üniversitesi'nin bütçesi 40 milyar dolar. Türkiye'de birçok işadamını dolaştım. Öğrenci okutalım, burs versinler diye; eşlerine binlerce dolarlık Louis Vuitton marka çanta alan işadamları, tek bir öğrencinin 10 bin dolar olan bir yıllık bursunu bile çok buldu; üstelik vergiden düşmelerine rağmen. Önce bu kültürü oluşturmamız gerekiyor. Uğrunda ölmeye değer bir ülkemiz var; fakat uğrunda yaşamaya değer bir şey üretemiyoruz." dedi.

Ermeni sorunu hakkındaki görüşlerini de açıklayan Arıboğan, Türkiye'nin güçlü olduğu için konunun politik arenada tartışıldığını kaydetti. Arıboğan, çok uluslu devletlerden tek uluslu devletlere geçiş aşamasında birçok sıkıntılar yaşandığını, birçok Türk'ün de Anadolu'ya gelirken yollarda öldüğünü; fakat bu hikâyelerin kimse tarafından dillendirilmediğini kaydetti.

Zaman/Mehmet Demirci

16 Nisan 2008, 09:32:38 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #91 :»

Alıntı
Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü

Alıntı
Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu

Alıntı
Zaman

Öylesine ...
Selamlar ...

16 Nisan 2008, 11:08:45 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
fatmazehra
Daimi Üye
**

« Yanıtla #92 :»

Selamu Aleykum
Değişmeyen Gündem başörtüsü senelerdir
evet değişmedi bir türlü neden acaba?
kardeşim yapmayın gerçekten açmayın şu
konuyu nereye vardıkki senelerdir.konuş konuş
tartış mitingler savaşlar oldumu hayır.
ozaman farklı birşey lazım bizim yapmamız gerekn
o halde düşünmek.konuşuyoruz ama elimize birşey
geçmiyor.açmasın kızlar başını onlarda almıyor,işte
açık bu yeter bence artık bu bağırışma.
elbette hakkımız ama farkı bir yöntem bulunmalı
asla usanmayız biliriz ama herşey ortada..
elhamdulillah senelerdir hiç değilse bu kadar kat ettik
ama daha fazlası lazım..selametle

16 Nisan 2008, 11:11:47 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
murat
Ziyaretçi
« Yanıtla #93 :»

a.s.  bune şiddet bu ne celal  Smiley devam inş.

eyvallah fatmazehra
16 Nisan 2008, 11:17:55 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
fatmazehra
Daimi Üye
**

« Yanıtla #94 :»

Selamu Aleykum şiddet celal yok kardeşim d..e Smiley
sadece gerçekten bunun farkındayız yani
neden düşünmüyoruz farklı bir yol olmalı bence..
selametle
16 Nisan 2008, 11:40:02 ÖS 23
Üye Bilgileri
murat
Ziyaretçi
« Yanıtla #95 :»

a.s.

hoşgeldiniz  fatmazehra

hassasiyetiniz çok güsel.

inş. yorumlarınızın ve paylaşımlarınızın takipçisi olucağım...güsel ve hayırlı paylaşımlara...rabbimin razı olduğu kullardan olma duasıylan
17 Nisan 2008, 11:15:32 ÖS 23
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #96 :»

Alıntı
Selamu Aleykum
Değişmeyen Gündem başörtüsü senelerdir
evet değişmedi bir türlü neden acaba?
kardeşim yapmayın gerçekten açmayın şu
konuyu nereye vardıkki senelerdir.konuş konuş
tartış mitingler savaşlar oldumu hayır.
ozaman farklı birşey lazım bizim yapmamız gerekn
o halde düşünmek.konuşuyoruz ama elimize birşey
geçmiyor.açmasın kızlar başını onlarda almıyor,işte
açık bu yeter bence artık bu bağırışma.
elbette hakkımız ama farkı bir yöntem bulunmalı
asla usanmayız biliriz ama herşey ortada..
elhamdulillah senelerdir hiç değilse bu kadar kat ettik
ama daha fazlası lazım..selametle
konuş konuş olmuyor ama susunca da değişen yok fatma zehra yıllarca koyun gibi güdüldük zaten
bu kadar kat ettik dediğn nedir
ve yöntem? ilk tuğlayı sen koy bakalım Wink
18 Nisan 2008, 12:05:43 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
murat
Ziyaretçi
« Yanıtla #97 :»

inşaat ustaları hadi bakalım  Cheesy Cheesy
03 Mayıs 2008, 01:37:10 ÖS 13
Üye Bilgileri
hallacı mansur
Ziyaretçi
« Yanıtla #98 :»

60 ihtilalinin kudretli albayı Alpaslan Türkeş  bakın nedemiş == bu ülkden İSLAM gelmemek özere gitmiştir... evet.
 bu ülke tekrar İSLAMA dönebilmesi için çok ağır bedeller ödemesi gereklidir yoksa  Amrika ,İsrail ve Batı   ve onların içimizdeki işbirlikçileri bizi böyle evire çecire maymuna döndürür ... bakın İran islam devletine  bunlara baş kaldımanın acı bedellerini  kurulduğu günden bugüne ödüyerek asil ve izzet ile yaşıyor  vamı bizim böyle bir bedel ödemeye cesaretimiz veya olanaklarımız  biz bize düşman edilmişiz  daha e diyeyim bea..
25 Mayıs 2008, 07:05:19 ÖS 19
Üye Bilgileri
MATRUŞKA
Ziyaretçi
« Yanıtla #99 :»

Hallac-Mansur,,,doğru konuşanı 9 köyden kovarlar senide demekki onun için göremiyoruz .... kurcalama sivilceyi ÇIBAN mı edersin diyorsun , doğruuu.......
  insanlar düzenbazları ve madrabazları daha çok severler  çünkü arkaya dolanıp puan alyorlar ya ondaaann
25 Mayıs 2008, 10:56:08 ÖS 22
Üye Bilgileri
murat
Ziyaretçi
« Yanıtla #100 :»

60 ihtilalinin kudretli albayı Alpaslan Türkeş  bakın nedemiş == bu ülkden İSLAM gelmemek özere gitmiştir... evet.
 bu ülke tekrar İSLAMA dönebilmesi için çok ağır bedeller ödemesi gereklidir yoksa  Amrika ,İsrail ve Batı   ve onların içimizdeki işbirlikçileri bizi böyle evire çecire maymuna döndürür ... bakın İran islam devletine  bunlara baş kaldımanın acı bedellerini  kurulduğu günden bugüne ödüyerek asil ve izzet ile yaşıyor  vamı bizim böyle bir bedel ödemeye cesaretimiz veya olanaklarımız  biz bize düşman edilmişiz  daha e diyeyim bea..

o bedeli kimsenin....yemez.

sıkar biraz. biz ancak lafta varız Smiley

Hallac-Mansur,,,doğru konuşanı 9 köyden kovarlar senide demekki onun için göremiyoruz .... kurcalama sivilceyi ÇIBAN mı edersin diyorsun , doğruuu.......
  insanlar düzenbazları ve madrabazları daha çok severler  çünkü arkaya dolanıp puan alyorlar ya ondaaann

gözlük tak belki görüsün  Cheesy Cheesy
28 Mayıs 2008, 06:09:50 ÖS 18
Üye Bilgileri
Müderriscevadmazhar
Üye
*

« Yanıtla #101 :»

Eliflamra kardeşim senin şu resmini görünce senin halin kadar sinirleniyorum. Hani her yazına bir sinirle cevap bekler bir edayla yaklaşıyorum. Çocuk olmak siniri değil tebessümü gerektirmez mi?Tamam yani sinirlenmek doğamızda var da her an bu sinirli hal(resim) olmamış ya! Neyse koyun gibi güdülmek mevzusuna gelirsek koyunu küçümsememek lazım. Koyun tilki gibi aslan gibi asi isyankar değildir. Derviştir koyun! Sürekli döner, Allah'ı(c.c) hiç şartsız, tavafla zikreder.Tevekkülün en büyük örneğidir koyun. Güdeni mi değiştirmek istiyorsun yoksa uçurumdan atlayan ilk baş sen mi olmak istiyorsun? Sistemin içine nüfus etmiş postallarla mücadele öyle kolay değil. Oraya çıkan aslını kaybeder. Sistemi top yekün uçuruma atmak istiyorsan, başı çeken olmakla gururlanma çünkü aslı getirmek çok kolay iş değil. Zehra kardeşim tuğlayı ilk tepkinle koydun zaten...
28 Mayıs 2008, 06:19:18 ÖS 18
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #102 :»

bu yorumlar ne güzel yaa maşallah...
her milletin kendine has huyları vardır. türkiye ile iranı kıyaslayamayız. şii geleneğin irana bıraktıkları devrimi zorunlu kıldı. sünnilerde şu inanc yok.
zalim iktidarın altında sessiz yaşamanın her anı vebaldir.
sünnilerde başı meshetme abdesti nasıl alma vs. çok önemli(!) ve hala anlaşılmayan mevzulardır.
ebu hanifenin ümmetin kanı oluk oluk akarken siz hala pire kanını mı soruyorsunuzu cümlesini sünni aleme hediye ediyorum.

başörtüsü mücadelesini cihad olarak algılamalıyız. sonucu sadece başörtüsünün serbestisi olarak göremeyiz-görmemeliyiz.
başörtüsü islami yönetim için çıkış noktamızdır. o yüzden özgürlük gibi insan hakları gibi kavramlarla değil allahın emridir gibi tebliğ kavramıyla giriş yapmalıyız.
maraşda bir cihadı- direnişi başörtüsü başlattı sonucda bir millet ayağa kalktı vatan kurtarıldı.
şimdi herhangi bir üniversitede bir başörtüsü yasağı da yine bütün türkiyeye hata avrupaya islamı getirecektir.
haydi var gücümüzle barış değil merhamet dinini tanıtmaya inş.

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
28 Mayıs 2008, 10:10:13 ÖS 22
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #103 :»

İran İslam devrimini bir şii gelenegi olarak nitelemek ne kadar dogru acaba ...
Belki bir nebze azınlık psikolojisi olarak düşünürsek ..
Azınlıklar herzaman inanç ve ideolojilerini daha dinç ve aktif tutarlar ...
Fakat İran gibi köklü ve eski bir medeniyeti sadece şii gelenegi demek bilmiyorum ...
Sonucta ismi bile İran İslam Cumhuriyeti İran Şia devleti degil ....
Sanki biraz ayrımcılıga tabii tutuyorsunuz gibi ...

Maraş Sütcü İmam hadisesini günümüze aktarmaya çalışmak ne kadar dogru o apayrı bir konu ...
Tamam bizde o zaman Başörtüsüne el atan çekip çıkartan rektörü , valiyi , emniyet güçlerini Fransız askeri gibimi algılayacagız ...
Kaldıki orada başörtüsü sadece bir kıvılcımdı esas olan Ülkenin özgürlügüne kavuşması idi ( veya dinin egemen olması veya kurtuluş mucadelesi ) ...
Kırılma noktasındaki bir olay kırılmanın adı olmamalı derim ...
Bugunki kırılma noktasında sunni bir başörtüsü var aslında biraz ...
Bugunde asıl olayın egemenin kim oldugu çatışması , benim görüşüm ...
Ve başörtüsü üzerinden bir savaş ...
Bunu Allahın emri olarak sloganlaştırırsak sadece çekilmek istenen mevkiye çok daha kolay çekiliriz ...
Ve şimdilerde odak haline gelme ithamları o zaman odak degil bir zatihi kendisi olurki ...
Ozamanda kutuplaşma yani bir iç mucadele derinlemesine başlar ...
İç mucadele ise ( ileri bir duzeyde elbette ) sanırım işgali beraberinde getirir ....
Bir yanda ezilen Kürtler ...
Diger yanda ezilen Müslümanlar ...
Ve kan kaybeden, sürekli mucadele veren bir devlet ....
Ve bence istenen senaryo bu ...
Bilmiyorum yanlış görüyor olabilirim ..
Selamlar ..

28 Mayıs 2008, 10:44:41 ÖS 22
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #104 :»

iranda ki devrimin (ağzım alıştığı için öyle diyorum kendileri inkilab derler) öncülerini biraz tanıyabilirsek şia geleneğinin etkisini daha rahat kavrayabiliriz diye düşünüyorum.
örneğin;
Ali Şeriati, İmam Humeyni, Mutahhari, Beheşti, Mustafa Çamran vs.. vs..
bunlar devrimin öncüleri ve çizgileri de malum.
ayrımcılık nerede anlamadım. sünnilikde vahdet olmaz, şiada da vahdet olmaz. merak etmeyin şia toplumunda onları da örneğin ashaba yaklaşımları konusunda eleştiriyorum.

maraş dedimde eline al silahı git.. demek istemediğim çok açık değil mi?
o gün fransızların silahı neyse sütcü imamın silahı da aynı cinstendi. bu günde bizim silahımız sözümüz olmalı değil mi?

ha işte siz uzlaşı istiyor olabilirsiniz. ama ben islam istiyorum.başörtüsü elbette bu ülkede islamıun tutsak olduğunun minicik bir ifadesi. her zaman diyorum ibadi değil itikadiler önce gelir. sen karar almada Allah'ı ve rasulünü tek kural koyucu görmezsen istediğini yap ardından, yani asıl suç budur. yoksa biz diploma almışız ne çıkar, almamışız ne çıkar.
yani nasıl ki kişi önce tevhidi söyler ve buna inanırsa müslüman oluyor, aynen de kurumlarda yani devletde lailahe illallah derse müslüman olur eğer o kelimeyi demezse istediği kadar serbest bıraksın başörtüsünü bu islamın cihad anlayışının dışında avrupanın insan haklarının kapsamında algılanmalı!
« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2008, 10:52:00 ÖS 22 Gönderen: serender » Logged

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.19 Saniyede 33 Sorgu ile Oluşturuldu