TEVHİDE KÜTÜK

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > GÜNDEM DIŞI > TEVHİDE KÜTÜK
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: TEVHİDE KÜTÜK  (Okunma Sayısı 3384 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
06 Aralık 2007, 01:25:49 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #30 :»

Alıntı

Adana Köprü Yardımlaşma Grup Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım ve İkram Turizm, ..Tevhide Kütük ile beraberindeki bir yakınını Umre'ye gönderecek.

abartmıyorlar mı ?
zamanında gereken destek verilmedi. şimdi şovlar ve reklamlar başladı. kapitalizm sömürüsü devam ediyor
06 Aralık 2007, 12:39:11 ÖS 12
Üye Bilgileri
esen
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #31 :»

gerçekten ne kadar ayıp ya
insan okuyunca utanıyor,günah çıkartmak galiba bunun adı

cici sözlerine karşılık çıkarıp masalarına koyacağımız bir din taşımıyoruz yüreğimizde
12 Aralık 2007, 08:39:22 ÖS 20
Üye Bilgileri
esen
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #32 :»

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

cici sözlerine karşılık çıkarıp masalarına koyacağımız bir din taşımıyoruz yüreğimizde
12 Aralık 2007, 10:38:42 ÖS 22
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #33 :»

sizin verdiğiniz linkte ki haberi buraya almak isterim :

Tevhide Kütük yazdığı Öğretmenler Günü komposizyonuyla ödül almış. Ancak başörtülü olduğu için kürsüden indirilmişti. O günden bu yana bir çok destek telefonları aldığını söyleyen KÜTÜK, umre ödülünden sonra Haberdem.com'dan gelen yazarlık teklifini kabul etti.

Kütük, ilk yazısında olaydan sonraki duygularına değineceğini belirtti.

Haberdem.com olarak, Tevhide KÜTÜK'ü tebrik ediyor, hayatında ve kaleminde başarılar diliyoruz...

tek şey diyorum YUH. abarttılar suyunu çıkarttılar.
14 Aralık 2007, 12:54:01 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #34 :»

veee tevhide ilk yazısını yazdı:

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

13 Aralık 2007 Perşembe 10:08
  Tevhide KÜTÜK

MUTLULUK ve GÖZYAŞI

Sevinmiştim o gün. Hem de nasıl! Neden mi? Çünkü ilçemiz genelinde yapılan “Öğretmenlerle ilgili kompozisyon yarışması”nda birinci olduğumu öğrenmiştim.

O gün okulumuzun avlusundaki arkadaşlarımın yanına giderek “ben kazandım” diye bağırmıştım. O kadar çok sevinmiştim, çünkü hayalimdeki yazarlığa ilk adımdı bu. Benim kadar arkadaşlarımda sevinmişlerdi, çünkü okulumuz birinci gelmişti. İmam Hatip Lisesi yine kazanmıştı. Sevincimiz devam etti, ta ki ödüllerimizin verileceği o güne gelinceye kadar. Sahneden indirileceğim o güne gelinceye kadar... Program çok güzel devam ediyordu. Programda mesleğine yeni başlamış olan öğretmenlerimizin yemin törenleri etkilemişti beni en çok. Ve ardından ödüllerimizin verileceği söylendi. Okul müdürümüz program öncesi başörtümden dolayı sorun olursa, çıkmamı söylemişti. Ama neden? Kıyafetimle başarımın ne alakası olabilirdi ki? Sahneye çıktım. Sonrası siz değerli okurlarıma malum zaten...

Ülkemiz açısından üzücü bir olaydı. Oldu bir kere olmaması gerekse de. Artık geriye bakmak yok bizim için. Önümüzde engel var diye pes edecek değiliz ya. Gençlik, Atamıza ne cevap vermiş; “Önümüzdeki her güçlüğü yenmek azmindeyiz. Evet Atam, izindeyiz...

Nasrettin Hoca demiş ya “her ağızdan bir söz” diye. Bu olayda daha hiç duymadığım kelimeleri duydum. Propagando mu yapıyor muşum ne? (Açık konuşayım, daha o kelimenin ne anlama geldiğini bu olaydan sonra öğrendim.) Bu şekilde yorum yapanlar neye dayanarak bunları söylüyorlar merak ediyorum. Ama şunu bütün kalbimle söylüyorum ki; orada yaşananlar bir anda oldu Kimse beni yönlendirmedi. Bunu belirtme ihtiyacı duydum, çünkü kendimi yapılan haksızlığa karşı savunmak istedim. Bu şekilde yanlış haber yapanlara karşı...

Lütfen biraz düşünelim. Neden başörtüsü sorunu var ki? Başörtümüzü çıkartsak da taksak da aynı düşüncede olmayacak mıyız? Ben, yine aynı Tevhide olmayacak mıyım?

Bu olay bana üzüntü verse de ülkemden bir çok dernekle olduğu gibi bir çok insanla tanışma fırsatı yakaladım. Gerçekten ülkemin insanları bambaşka. Ee ne de olsa aynı vatan topraklarını paylaşıyoruz. İnanın, başörtü sorunu yaşayanlarımız fazla sayıda. Arayanların geneli bu nedenden dolayı darbe yemiş insanlar. Kimi bu sebepten okulundan atılmış, kimi eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalmış... Hani bir gün Nasrettin Hoca damdan düşmüş, “bana damdan düşeni getirin, halimden o anlar” demiş ya. İşte o duyarlı insanlarımız da bu sebepten sıkıntı çektiklerinden dolayı beni anladıklarını söyleyip, teselli verdiler. “İşte” dedim kendi kendime.” Yurt kardeşliği bu, iman kardeşliği bu, birliktelik bu...”  RABB'im hepsinden razı olsun...

Arzumuzdur bu tür sorunların çözüme kavuşması. Benim için önemlidir başörtüm. Bunun yanında zihniyetimizde önemlidir, kardeşliğimiz de...

Atatürk'ün dediği “Çağdaş uygarlık düzeyine çıkmak ümidiyle”

Selam ve dua ile...

KAYNAK

nasıl değerlendiriyorsunuz ?
14 Aralık 2007, 12:57:09 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
Qani
Aktif Üye

« Yanıtla #35 :»

Alıntı
Gençlik, Atamıza ne cevap vermiş; “Önümüzdeki her güçlüğü yenmek azmindeyiz. Evet Atam, izindeyiz...

hangi ata bu?
bir yerlerden çıkarıcam ya Smiley
14 Aralık 2007, 01:22:38 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #36 :»

Alıntı
Riha
hangi ata bu?bir yerlerden çıkarıcam ya Smiley

sorunun cevabı metnin en altında gizli. bu topraklarda zorla iman ettirilen ata !!! (anladın şimdi dimi)  Wink

Garnizon Komutanı mı Milli Eğitim Bakanı mı?

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni’nde başörtülü bir kızın sahnede ödül alması Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’i köpürttü. Özgür-Der yaptığı açıklamayla bakana tepki gösterdi.

TÜBİTAK’ın dün MEB Şura Salonu’nda düzenlediği Ulusal Bilim Olimpiyatları ödül töreninde bir ilköğretim öğrencisinin sahneye başörtüsüyle çıkarak ödül almasını hazmedemeyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TÜBİTAK Başkanı Prof. Nüket Yetiş’e, "Bu olayların tepki aldığını bildiğiniz halde neden izin verdiniz. Bilerek mi yapıyorsunuz" diye kızdı.

Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı’nda bronz madalya alan İstanbul Şefkat Koleji öğrencisi Elif Büşra Doğuş sahneye başörtüsü ile çıktı. Öğrencinin ödülünü türbanıyla alması Çelik’i sinirlendirdi.

Vekile uyarı ve jet soruşturma

Hüseyin Çelik bununla da kalmadı. AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu ise eşi Fulya Kutlu ile ödülünü alıp sahneden indikten sonra yanlarına gelen başörtülü öğrenciyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Çelik, fotoğraf çektiren Kutlu’yu uyardı ve törenin ardından jet soruşturma emri verdi.

Konuyla ilgili ÖZGÜR-DER Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada Tevhide Kütük olayı hatırlatılarak “Başbakan yasak mağdurlarını teselli ederken, Bakan da yasakçıları teselli ediyor. Hatta yasakçının bizatihi kendisi oluyor.” dendi.

Özgür-Der açıklamasında “Hükümetin görevi başörtüsü yasağına muhatap olanları teselli etmek olmadığı gibi hukuksuz dayatmaları uygulamak da değildir.” denilerek, Hükümetin en önemli ve acil görevinin ilkel ve vahşice uygulanan başörtüsü yasağını ortadan kaldırmak olduğu vurgulandı. Ancak gölgesinden korkan tutumlarla başörtüsü yasağının ortadan kaldırılamayacağının da bilinmesi gerektiği belirtildi.

Özgür-Der Genel Merkezi’nden yapılan basın açıklaması:

Ödül Törenine Başörtülü Katılmayı İyi Niyetle Bağdaştıramayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e Soruyoruz:

BU KADAR TUTARSIZLIK VE KORKAKLIK NİYE?

TUBİTAK’ın Ulusal Bilim Olimpiyatları ödül töreninde Elif Büşra Doğuş’un başörtülü bir şekilde ödülünü almak için sahneye çıkmasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in gösterdiği tepki ve aynı hızla Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuyla ilgili soruşturma açması Türkiye’de başörtüsü yasağının boyutlarını göstermesi açısından ibret vericidir. Bakan Çelik bir öğrencinin başörtülü şekilde ödül almasına tepki göstererek yasakçılardan neler öğrendiğini ortaya koymuştur. Kozan’da başörtülü olduğu için Tevhide Kütük’e tepki gösteren Garnizon Komutanı’nın yerini bu sefer AK Parti Hükümeti’nin bir bakanı alıyor.

Demek ki, artık Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenleyeceği törenlere komutanlar rahat bir şekilde katılabilirler! Çünkü Bakan Çelik dünkü olayda olduğu gibi “örtülü olarak törene katılmayı iyi niyetle bağdaştıramadığını” söyleyerek hem törende tepkisini gösterir, hem de öğrenciye refakat eden öğretmenleri ve okulu hakkında bir de soruşturma açtırır!

Ödül töreninde yaşanan hadise, zıvanadan çıkmış ve tam bir deli saçmasına dönüşmüş olan başörtüsü yasağını AK Parti Hükümeti’nin çözme iradesinin olmadığını bir kez daha göstermiştir. Sorunu çözme yükümlülüğü olan hükümetin başı Tayip Erdoğan, Tevhide Kütük örneğinde olduğu gibi telefon açarak genç kıza gözyaşlarını silmek için mendil dağıtmakla meşgul. Öte yandan kendisine bağlı bir bakan olan Hüseyin Çelik ise benzer nitelikteki ödül törenine başörtülü bir öğrenci katıldığı için tepki gösteriyor. Bir taraftan Başbakan teselli veriyor öbür taraftan Bakan, Erdoğan’ın teselli vermesine yol açan durumun başka bir yerde faili oluyor. Ya başörtüsü yasağının bizatihi saçma, akıldışı, vahşi olmasından dolayı hükümet şaşırıyor, saçmalıyor ya da göz göre göre halkı kandırmaya çalışıyor. Başbakan yasak mağdurlarını teselli ederken, Bakan da yasakçıları teselli ediyor. Hatta yasakçının bizatihi kendisi oluyor.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in törende gösterdiği işgüzarlık, Türkiye’de başörtüsü yasakçılarının kâr hanesine yazılacak bir tavır olarak tarihe geçmiştir. Aynı bakan ödül töreninde gazetecilerin yeni YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın “Yasaklar kaldırılmalı!” yönündeki sözlerinin hatırlatılıp, değerlendirmesinin sorulması üzerine ise, “Yasaklar tabii ki kalkmalı!” diyerek halinin traji-komikliğini sergileyerek hem nalına hem mıhına vuruyor.

Hükümetin görevi başörtüsü yasağına muhatap olanları teselli etmek olmadığı gibi hukuksuz dayatmaları uygulamak da değildir. Hükümetin en önemli ve acil görevi ilkel ve vahşice uygulanan başörtüsü yasağını ortadan kaldırmaktır. Bununla birlikte son örnekte görüldüğü üzere gölgesinden korkan tutumlarla başörtüsü yasağının ortadan kaldırılamayacağı bilinmelidir. Sorunu çözmek isteyenler öncelikle tutarsızlıktan uzak bir tutum geliştirmek ve cesaretle davranmak zorundadırlar.

Hülya Şekerci

Özgür-Der Genel Başkanı

KAYNAK
14 Aralık 2007, 01:45:08 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
Qani
Aktif Üye

« Yanıtla #37 :»

Alıntı
TÜBİTAK’ın dün MEB Şura Salonu’nda düzenlediği Ulusal Bilim Olimpiyatları ödül töreninde bir ilköğretim öğrencisinin sahneye başörtüsüyle çıkarak ödül almasını hazmedemeyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TÜBİTAK Başkanı Prof. Nüket Yetiş’e, "Bu olayların tepki aldığını bildiğiniz halde neden izin verdiniz. Bilerek mi yapıyorsunuz" diye kızdı.

korku nelere kadir.
hüseyin çelik bile tepki koyuyor ya...
boşuna dememişler sopa tsk dan çıkmıştır diye...

Alıntı
Atatürk'ün dediği “Çağdaş uygarlık düzeyine çıkmak ümidiyle”

yahu bu kız akıllanmiyor Smiley
bak nasılda türban karşıtlarına çağdışı demiş gördünüzmü Smiley
tsk alınır valla...
şimdi birde 301 den yargılansın iyimi...
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.292 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu