"Ru'yetulllah" ne demektir? (Dunya da Allah'i gormek)

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > İSLAMİ BİLGİLER (Bilgi Platformu) > İslami Bilgiler > Fıkıh ve Akaid (Moderatör: Yonetim) > "Ru'yetulllah" ne demektir? (Dunya da Allah'i gormek)
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: "Ru'yetulllah" ne demektir? (Dunya da Allah'i gormek)  (Okunma Sayısı 1109 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
11 Aralık 2007, 04:44:02 ÖS 16
Üye Bilgileri
chamdali
Daimi Üye
**

WWW Offline
« Yanıtla #15 :»

Alıntı sahibi: GeDa
Resûlüllah Efendimiz�in (s.a.v.) Mi�rac�daki görüşü de, dünya âleminde olmamış, âhiret yurdunda vâki olmuştur.

Merhaba

Yazı GeDa' ya ait değilmiş ama buradaki muhatap o olduğu için ona soruyorum:

Bu bilgi ile ilgili elinizde delil var mı? Bahsedilen konu gaybi olduğu için verilecek delilin de gaybın Alimi olandan olması icab eder.

Selamlar!

Yazının altında İmam-ı Rabbani Hazretlerinin Mektubâtından alıntı olduğu dipnotlarda vardır. Kur'an ve Sünnetten sonra en sağlam kaynak kabul edilen Mektûbat bizlerce yeterli delildir.

Merhaba

İmamı Rabbani bu hadiseye bizzat şahid mi olmuştur ki onu delil olarak kabul edelim. Yahut bu konuda gaybın Alimi olandan direk bilgi mi almıştır?

Gaybi bir konudan bahsederken vahiy ürünü olan bilgiyi sunmak ancak bir değer taşır.

Sizin için olabilir ama bizim için Rabbani'nin kitabı delil değildir.

Selamlar!

Hayatın kazası olmaz!
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.059 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu