DoMuZ eTi NiÇiN HaRaM?

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > İSLAMİ BİLGİLER (Bilgi Platformu) > İslami Bilgiler (Moderatör: Yonetim) > DoMuZ eTi NiÇiN HaRaM?
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: DoMuZ eTi NiÇiN HaRaM?  (Okunma Sayısı 868 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
03 Ekim 2007, 12:12:42 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« :»

DoMuZ eTi NiÇiN HaRaM?

Bir şeyin helâl veya haram olması, Allah’ın emrine tâbidir. Allah bir şeye “helâl” derse helâl, “haram” derse haram olur. Yani din bir imtihandır, insanlara yapılan bir tekliftir.

Dinimizin yasakladığı hususlardan birisi de, domuz etidir. Bu yasaklamanın, pek çok hikmeti vardır. Biz, burada sadece birkaçına işaret etmeye çalışacağız.

a) Zehirli Maddeler:

Domuz eti çok yağlıdır. Yenildiği takdirde, bu yağ kana geçer.

Kandaki bu fazla miktardaki yağ; atar damarların sertleşmesine, tansiyon yükselmesine ve kalp enfarktüsüne sebep olur.

Ayrıca, domuz yağı içerisinde “sutoksin” denilen zehirli maddeler mevcuttur. Vücuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması için, lenf bezlerinin fazla çalışmaları icab eder. Bu durum, bilhassa çocuklarda lenf düğümlerinin iltihaplanması ve şişmesi şeklinde kendini gösterir. Hasta çocuğun boğaz bölgesi anormal bir şekilde şişerek, âdeta domuza benzer. Bu sebeple, bu hastalığa “domuz hastalığı” (skrofuloz) adı verilir.

b) Fazla Miktarda Kükürt:

Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bağ dokusu, kükürt yönünden çok zengindir. Vücuda fazla miktarda alınan kükürt; kıkırdak, kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma, kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar.

c) Aşırı Büyüme:

Domuzda, büyüme hormonu da çok fazladır.

Domuz etiyle fazla miktarda alınan büyüme hormonu, vücutta doku şişliklerine ve iltihaplanmalara yol açar. Burun, çene, el ve ayak kemiklerinin anormal bir şekilde büyümesine ve vücudun yağlanmasına sebep olur.

Büyüme hormonunun en tesirli yönü, kanserin gelişmesine zemin hazırlanmasıdır.

d) Deri Hastalıkları:

Domuz etinin ihtiva ettiği histamin ve imidazol denilen maddeler, deride kaşıntı hissi uyandırır. Egzama, dermatit, nörodermatit gibi iltihabî deri hastalıklarına zemin hazırlar.

Ayrıca; kan çıbanı, apandisit, safra yolları hastalıkları, toplar damar iltihapları gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini arttırır.

e) Domuz Eti ve Trişin:

Domuz eti ile insana bulaşan tehlikeli hastalıklardan birisi de, trişin hastalığıdır. Domuzlar bu hastalığı, trişinli fare yemek veya trişinli domuz gübresi yemek ile alırlar. Fakat trişin, domuzlarda ağır bir hastalık yapmaz. Halbuki insanlarda, çok tehlikeli ve öldürücü bir hastalık meydana getirir.

Yurdumuzda yerli Hıristiyanların dışında hiçbir Müslümanda trişin hastalığı görülmemiştir. Çünkü, ülkemizde Hıristiyanlar dışında kimse domuz eti yememektedir

Prof. Selahattin Sert

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
03 Ekim 2007, 10:54:02 ÖS 22
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #1 :»

allah razı olsun talia güzel bilgiler...

biz de "allah yeme dedi yemezik" teslimiyeti var isterse abı hayat olsun içinde  Smiley

allah düşürmesin tabii pisliğe.....
03 Ekim 2007, 11:01:12 ÖS 23
Üye Bilgileri
esen
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #2 :»

gerçekten çok sağol
ayy bu gavurlar hele hele şu almanlar ondan bu kadar iriii
rabbim korusun umarım şu yiyeceklerın etiketlerinde ürünlerimizin hiç bir çeşidinde domuz eti yoktur ibaresi doğrudur

cici sözlerine karşılık çıkarıp masalarına koyacağımız bir din taşımıyoruz yüreğimizde
03 Ekim 2007, 11:26:17 ÖS 23
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #3 :»

bir rivayete göre  tatil beldelerindeki oteller özellikle ucuza kapatmak iiçin et ihtiyaçlarını köylülerin avladığı yaban domuzlarından karşılıyorlarmış

açık büfeye kanmayın yani... yok yok et ürünlerinden uzak durmalı.
03 Ekim 2007, 11:29:37 ÖS 23
Üye Bilgileri
esen
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #4 :»

evet doğru o haberi bende okudum
ama kardeşim bu millette saf
dedıkleri otellerde gecesi 20 milyon muş
hiç olur mu insan hiçmi düşünmez bunda var bi bit yeniği diye
rabbim yaramazla karşılaştırmasın inşallah

cici sözlerine karşılık çıkarıp masalarına koyacağımız bir din taşımıyoruz yüreğimizde
03 Ekim 2007, 11:34:02 ÖS 23
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #5 :»

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

BİR OTEL ÇALIŞANINDAN ŞOK İDDİALAR

Antalya'da bir otel çalışanının iddiaları yuh dedirtecek cinsten.İnsanları şok edecek iddialar eğer doğruysa tatil için bu otelleri tercih edenler dana eti yerine domuz eti yemişler.

Üç milyon kere yuh!

Abi vicdan azabı çekiyorum. Güneyde otelde çalışıyorum. Müşterilere leblebi çekirdek gibi domuz eti yediriyoruz dana eti diye... Hiçbir şeyden haberleri yok. Allah rızası için haber yap bunu. İnsanlar öğrensin” diyordu telefondaki ses...

Arayan Antalya'dan bir otel personeli... Aranan ise Deşifre'nin yapımcısı usta haberci Mehmet Ali Önel'di...

Mehmet Ali Önel, yeni yayın dönemine işte bu ortalığı sarsacak haberle gireceğini söylüyordu...

Güney sahillerinden gelen ihbarla ilgili yüzlerce telefon almıştı bugüne kadar. Ancak bu konuda kendilerine yardımcı olacak birilerini bulamamışlardı. İlk defa bu kadar ciddi bir ihbar vardı. Karşıdaki ses “Ben yardım ederim” diyordu...

Atladı uçağa Antalya'ya gitti Mehmet Ali...

Dağlara çıktı domuz avcısı timlerle konuştu... Sahile indi otellerde çekimler yaptı. Ve önceki akşam bana olayı belgelediğini söyledi.

Tüylerim diken diken oldu M.Ali'yi dinlerken. Aman Ya Rabbi... İş bu kadar çığrından çıktı mı yani?...

“Herşey dahil 20 milyon liraya tam gün konaklama veriyor çok sayıda otel. 20 milyona her şey nasıl dahil olur” sorusu beynini kemirmiş M.Ali'nin. Diyor ki;

“İhbarı araştırmaya başlayınca olayın dehşetini gördüm. Bazı oteller dağlarda köylülerden domuz avlama timleri kurmuş. Yüzlerce köylü oteller için domuz avına çıkmış. Kilosunu üç milyon liradan otellere satıyorlar. Dana etinin kilosu 16-17 milyon, domuz etinin 3 milyon lira. Merminin fiyatı 1 milyon lira... İşte ucuz tatilin perde arkası...”

Üç milyona domuz eti alırsan... Bir müşteri bir öğün yarım kilo et yese... Yemeğin maliyeti 1.5 en fazla 2 milyon... Biraz sıksan 20 milyona değil 15 milyona da düşürürsün günlük konaklamayı...

Bir otelin mutfağına girmişler sağlık ekipleriyle. Ahçıya önündeki eti sormuşlar. Adam “Halis muhlis dana eti” cevabını vermiş. “Kokla” diye çağrı yapmışlar. Ahçı koklayıp “Mis gibi dana kokuyor” demiş. Alıp kesmişler eti, içinden mermi çıkmış. Tahlil yapılmış. Sonuç; domuz eti...

“Bazı otellere sağlık ekipleriyle yaptığımız baskınlarda müşterilere dana diye yedirilen etler domuz eti çıktı” diyor M.Ali Önel... Ve ekliyor;

“Akdeniz'den Ege'ye her yerde bazı otellerde insanlar aldatılıyor... Onların maskesini düşürüp, bu skandalı teşhir edeceğiz”...

Deşifre ucuz tatilin ve ucuz etin yahnisini deşifre edecek yakında...

Üç milyona domuz eti alıp insanları dana diye kandıranlara...

Üç milyon kere yuh!

Bekir Hazar/ Yeni Şafak

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
03 Ekim 2007, 11:49:53 ÖS 23
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #6 :»

helal olsun talia hemen bulmuşsun

bari iyi bişey dileseymişsim güzel bir iş,  ..... falan  Cheesy
03 Ekim 2007, 11:54:27 ÖS 23
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #7 :»

helal olsun talia hemen bulmuşsun

bari iyi bişey dileseymişsim güzel bir iş,  ..... falan  Cheesy

aklımdaydı zaten bu haber.. Smiley okumuştum ve tvde de izlemiştim..sen de bahsedınce ekleyim dedim..Smiley

04 Ekim 2007, 12:01:05 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #8 :»

Alıntı
TaLiA

aklımdaydı zaten bu haber.. Smiley okumuştum ve tvde de izlemiştim..sen de bahsedınce ekleyim dedim..Smiley

çok iyi etmişsin allah razı olsun. en azından benim yarım yamalak bilgim değil doğru bilgi paylaşımı oldu. ellerine sağlık
03 Nisan 2008, 12:20:47 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
Mehrunnisa
Üye
*

« Yanıtla #9 :»

Allah razi olsun, Almanlar hep soruyor zaten bende buna yakin olduugnu sagliga zararli oldugu icin yasak oldugunu söylüyorum simdi daha genis bilgiye sahip oldum.

Cahile laf anlatmak,
köre renk tarif etmeye benzer...
Ŝūméýřą|●|●|Μєĥŗůňňłŝā
03 Nisan 2008, 12:39:00 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #10 :»

Avrupalı olacaksın ...
Dünya gelirinin çogunlugu sende olacak ...
Ve bu derece hastalıklı bir et tuketeceksin ...
cıks cıks cıks ...
Avrupa hasta kötü ikinci sınıf adi mallarını gıdalarını bize postalar ...
Hasını kalitesini iyisini basar parayı alır ...
Domuz eti tu kaka oldugundan degil ..
Haram oldugundan haram ...
genetigiyle oynarsın ...
Kaynatır kavurusun ..
Ustune pastorize eder kırk ambarda saklarsın ...
Bunlar haramlık sebebleri degil ...
Haram bitti ...
Selamlar ...

03 Nisan 2008, 12:45:28 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #11 :»

tabi bazıları avrupayı biraz fazla büyütür gözünde onlara göre avrupalılar her şeyin en iyisini en idealini yapıyorlardır. yok beşer anlamda kusursuzdur onlar.. Tongue

pardon en çok uyuşturucuyu kim tüketiyor?

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
03 Nisan 2008, 12:53:21 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #12 :»

En çok uyuşturucuyu kim tuketiyor bilmiyorum ...
En çok suyu avrupa tuketir ..
Uyuşturucu muptelaları daha temiz ...
En çok saglık fonunu avrupa oluşturur ...
Domuzcular daha bakımlı ...
En çok enerjiyi avrupa tuketir ..
Musrifler daha teknolojik ..
En çok kitabı avrupa okur ..
Cahiller daha bilgili ..
En çok Sosyal fonu avrupa ayırır ..
Hırsızlar daha verici ...
Selamlar....

03 Nisan 2008, 12:57:53 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #13 :»

tek avrupa değil iki avrupa
vitrinde çok okuyan iyi yaşayanlar var
arkada çok içki ve uyuşturucu tüketen, çok adam öldüren, çok hırsızlık yapan avrupa var.

kaynak mı parisde yaşayan kuzenim.Smiley

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
03 Nisan 2008, 09:30:45 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #14 :»

Gözünüzü nereye  dikti iseniz ...
Orası sizindir ..
Selamlar ...

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.16 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu