Babahan, Hamas'ı PKK'ya benzetti!

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > FİLİSTİN > Babahan, Hamas'ı PKK'ya benzetti!
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Babahan, Hamas'ı PKK'ya benzetti!  (Okunma Sayısı 442 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
31 Ocak 2012, 12:10:40 ÖS 12
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« :»

Babahan, Hamas'ı PKK'ya benzetti!

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
31 Ocak 2012 / 09:20

Star yazarı Ergun Babahan, Hamas'ın Suriye'den ayrılmak zorunda kaldığını konu ettiği yazısında Hamas'la ilgili haksız ithamlarda da bulunuyor.

İsrail işgaline direnen Hamas'ı 'şiddet kullanan ve savunan' bir örgütmüş gibi yansıtan Babahan, Hamas'ın silah bırakması ile PKK'nın bölgede 'şiddet savunucusu' tek örgüt olarak kalacağını savunuyor.  Oysa ki Babahan'ın yaptığı büyük haksızlığın aksine, İsrail'in barbarca işgali ve bitmek bilmeyen saldırılarına karşı tamamen meşru bir mücadele vermiştir...

İşte Ergun Babahan'ın o satırları:

Suriye, Hamas’ın içinden doğduğu Müslüman Kardeşler’e yönelik kanlı baskınlarını artırdığında örgütün yapacak fazla bir şeyi kalmamıştı aslında.

Beklenilen oldu ve Hamas lideri Halid Meşal, Suriye’yi terk etti ve kendine yeni merkez arayışına girdi.

Adaylar arasında Türkiye ile birlikte Katar ve Ürdün’ün adı geçiyor.

Katar, son dönemde gerek diplomasideki atakları, gerekse El Cezire televizyonu nedeniyle bölgenin yükselen yıldızı konumunda.

Körfez’in bu küçük ülkesi doğalgaz, petrol ve petro-kimya endüstrisi sayesinde dünyanın en zengin ülkelerinden biri durumunda.

Müslüman coğrafyada zaman zaman Amerika ile el ele, zaman zaman da ters düşerek diplomasinin en etkin oyuncularından biri haline geldi.

Libya’dan Filistin sorununa kadar her kritik konuda Katar’ın katkısı görülür ve hissedilir durumda.

El Cezire’nin son dönemdeki yayın çizgisine bakınca Ankara ile farklı bakış açıları geliştirdiği görülüyor.

Meşal’ın Ürdün ziyaretini organize eden Katar, Hamas’ın bu ülkeye yerleşmesini arzu ediyor olabilir.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül, Hamas’ın Türkiye’de büro açmasına sıcak bakıldığı izlenimi veren bir açıklama yaptı.

Hamas’ın Türkiye’yi seçmesi, İsrail’e yönelik şiddet eylemlerini sonlandırması anlamına gelecekse, iki ülke ilişkilerinin düzelmesinde önemli bir etken haline gelebilir.

Hamas’ın şiddeti reddetmesi, PKK’yı bölgede şiddet savunucusu tek örgüt olarak bırakacak ve işini daha da zorlaştıracaktır.

Bölgede anlaşmazlıkların ve krizlerin çözümünde silahların terk edildiği bir döneme giriyoruz, PKK’nın bu gelişime direnmesi mümkün olmayacak.

Silah artık sigorta değil, el yakan ateşten bir top.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
KAYNAK

31 Ocak 2012, 12:11:41 ÖS 12
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #1 :»

bence benziyor...!!!

ya sizce ?

qani nerede...  Wink
31 Ocak 2012, 12:14:37 ÖS 12
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #2 :»

Neresinden benzettiginide belirtirsen sevinirim ...

31 Ocak 2012, 12:17:32 ÖS 12
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #3 :»

kimlikleri ve kırmızı çizgileri taban tabana zıttır ama

konumları düşmanları ve mücadeleleri epey epey aynıdır...
31 Ocak 2012, 12:20:36 ÖS 12
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #4 :»

Yahu arkadaş pintimisin nesin ?
Açarmısın nasıl konumları ve düşmanları benziyor ...
Nasıl bir mücadele veriyor ?

31 Ocak 2012, 01:46:35 ÖS 13
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #5 :»

amacımız ne haması öcü (terörist) ilan etmektir ne de pkk yı cici göstermektir....

bu konuya objektif bakabilmek için müslüman ve türk kimliklerinden tamamiyle sıyrılmak gerekmektedir. sadece insanii bir göz ile bakabilmemiz lazım. devletlerin ve medyanın da manipülasyonlarından arii olunması gerekir.

tüm bu şartları taşımak için benim memleketim plütonlu olmak gerekir  Cheesy

aslında bu konuda mini bir belgesel hazırlamak istemişimdir ama üzerine çalışacak kadar zamanım olmadığı için sadece hayalini kurabilmişimdir. ama yer yer elime materyaller geçtikçe bu forumda paylaşmışımdır...

konuya girer isek;

tarafları belirleyelim :

HAMAS & İSRAİL
 PKK     & TÜRKİYE

her iki örgütü de doğuran sebep ve süreç devletin kimlik inkarına asimilasyonuna ve en son fiili olarak yok etmesine dayanır.

kürtler güneydoğu kendi hallerinde yaşar iken TC devleti kürt kimliğini inkar politikasına başladı. kürt kimliğinin karda yürürken çıkan kart kurt sesinden doğduğunu iddia edecek kadar bayağılaştı. kimlik inkarının ardından kimliğine sahip çıkanlara ödül olarak diyarbakır cezaevinde "ziyafet" verildi...!!! artık devlet sistematik olarak yanıbaşında olan halka işkence etmeye infaz etmeye yok etmeye köylerinden sürmeye köyleri yakmaya başladı....
 ve bu baskılara dayanamayan kürt halkı son çare olarak dağlara sığınmaya ve canını korumaya başladı.

aynı şekilde kendi halinde yaşan filistin halkının dibine yahudiler geldi. ilk başta kendi halinde olan bu yahudiler bir anda devlet kurduklarını ilan (idida) ettiler. aynen türk devletinin yaptığı gibi yanıbaşındaki filistin kimliğini tanımadılar.  ne filistini kardeşim adamlar açıkça yahudi dışındaki tüm ırkları insan yerine koymadılar. kimlik inkarının ardından filistinlilerin evlerine el koymaya başladılar köylerini yakmaya yıkmaya başladılar. aynen kürtlerde olduğu gibi  köyünü evini aileisini canını korumaya çalışan filistinlileri düşman/saldırgan/terörist gördüler ve öldürmeler işkenceler  ve hapisler başladı.

ee filistinliler de insan ve en doğal hakları olan yaşama hakkını korumak için kendilerini savunmak için düşman ile mücadeleye başladılar.

işte bu iki birbirine benzer süreçte iki örgüt oluştu ve gelişmeye başladı.
daha sonra her iki örgütün de siyasal kanadı oluştu ama düşmanları teröre destek verildiği gerekçesi ile syasal kanadı ya tanımadı ya kapattı...

her iki örgütte dış destek aldı. haması gizli ve açık bazı arap ülkeleri ve iran desteklerken pkk yı avrupa amerika ve israil gibi ülkeler gizli ve açık destekledi.  türkiye ve israil de bu dış destekleri kesmek için uğraş verdi..

hem israil hem türkiye  bu örgütlerin  terörist olduğunu ve masum sivilleri katlettiği tezi ile kendi zulümlerinin haklı olduğunu ispat için medya destekli manipülasyonlar yaptılar hem kendi halklarını hem dünya halklarını kandırmaya çalıştılar.

Hem İsrail hem Türkiye halkı içerisinde çok az da olsa Kürtlere/Filistinlilere yapılan zulme karşı kendi devletlerine karşı olan vicdan sahipleri oldu ama seslerini duyan da pek olmadı.

Türk devleti o kadar manipülasyon yaptı ki türk halkı içinde “ en iyi kürt ölü kürt” atasözü zihin kıvrımları arasında yer etti. Aynı zihniyet israilde daha da fazlası ile mevcuttu zaten.

Filistin intifadasının sembolü olan tanklara taş atan çocuk  manzaralarının güneydoğuda da HALA sık sık yaşandığını dile getirmemek gerekir öyle değil mi ?

Çocukları savaşta kullanıyorlar iddiasına karşı baskı şiddet boykot altındaki sıkışmış Filistinlilerin ve Kürtlerin kullanacak neyi kaldığını sormak gerekir….

Pkk  masum sivilleri katlediyor iddiası doğrudur ama TC devleti (ordusu) da  pkk dan farksız degildir.

Pekiyi masum sivilleri öldüren İsrail olduğunu biliyoruz da İsrail yerleşim yerlerine halk otobüslerine kassam füzeleri atan hamas olduğunu da biliyoruz öyle değil mi….

Objektif bakabilecekmisiniz ? benzerlik olmadığını iddia edecekmisiniz ?

Bu kadar benzerlik var ama başta belirttiğim gibi kimlik ve kırmızı çizgiler açısında elbette birbirinden farklı iki örgüttür bunlar.

Hamas İslam kimliğine sahip iken pkk materyalist ateist kimliğe sahiptir.
Pkk dış destek almanın dışında dış güçler tarafından alenen kullanılmakta iken
hamasın destek aldığını bilmekle birlikte kendini kullandırdığını (ben ) bilmiyorum.

Pkk haklı bir mücadeleye başlamış iken zamanla rayından çıkması ve maşa konumuna düşmesi nedeni ile haksız konumda kalmıştır.

Hamas da haklı bir mücadeleye başlamıştır bazen islamii çizgiden demokrasi çizgisine kayan portreler vermektedir inşallah maşa konumunda değildir düşmez de….

pc arıza çıkarıyor ve işe gitmem gerekiyor burada nokta koyuyorum. daha da açılmaya gerek var mı ?

01 Şubat 2012, 11:28:10 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #6 :»

İnsanın atası maymundur (çünkü benziyor)
Çınarda maydanozdan gelmedir (oda benziyor)

Mantık dersini hatırladım;

İnsan iki ayaklı hayvandır, İnsan gülen hayvandır......

Benzetmelere devam edersek sonuç nereye çıkar ben bile tahmin edemiyorum... Tanrı ile insanı bile benzetebilirim......

İsraili türkiyeye pkk'yı Hamasa benzetmeye çalışarak nereye varılacağını cidden çok merak ediyorum?

Tüm ulus ve inanç elbiselerini çıkartıp düpedüz insan kalalım hadii...

Biri 'Hakk'ını, diğeri ulusal devletini amaçladığınıda mı unuttuk?

Aklım almıyor? Türkiye İsraile nasıl benzer???

Filistinliler vatanlarında yaşamayı istiyor, Kaç kürt İstanbuldan vazgeçer?
İnsan ben Filistinde hakkım olan devletimi; İnsan ben Türkiyede EŞİT İNSANİ HAKLARIMI istiyorum...

Yok Max bu sadece senin aklını karıştıran problemin değil, pkk-kck ile barış imzalayan (Çözüm üretemediği için çaresiz kalan) müslüman bacılarımın da sorunu...
(nuraycan gibi)
Hakkı düşmanımızın eteklerie sığınarak değil göğsümüzü gererk- kendi kimliğimizle hakederiz....

(tatil-misafir-uykusuzluk-nefis yemek kokuları- anne seslenmesi- baba öhö'emesi-Ve sinirlenmem için yeterli olan konu.. off karmakarışık bir akıl ile, karmakarışık bir yazı... AFİYET OLSUN:)

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
01 Şubat 2012, 03:37:27 ÖS 15
Üye Bilgileri
ebubekir
Daimi Üye
**

« Yanıtla #7 :»

arkadaslar,benzetme/karsilastirma yeni degil..bdp´li ahmet türk,fatih altayli da benzer seyler yazdi..

maxpayna,türk ve altayli zihniyet olarak zit kulvarda bulunmasina ragmen,"HAMAS-PKK KARŞILAŞTIRMASI"söz konusu oldugun da ortak paydada bulusabilmeleri bence düsündürücü..

düsündürücü cünkü yanlis düsüncelerden dogru eylem cikmaz..

kisaca;

1-pkk´li terörist kürt kökenlidir ama T.C.pasaportu tasiyan türk vatandasidir..
2-pkk´li kürtlerin ayri bir vatani/topragi yoktur ki isgal edilmis olsun yani disaridan bir saldiri söz konusu degildir..
3-pkk´li kürtlerin siyasi temsilcisi olan bdp meclis calismalarina katilmaktadir..

1-hamas,filistinlidir..
2-israil tarafindan(disaridan)isgal edilen filistin topraklarini  koruma mücadelesi veriyor..
3-secim kazanmislardir,halen hapishanelerde yatmaktadirlar,iktidar olma imkani verilmemistir..

not:israilin filistinlilere yardim götüren sivillerin bulundugu gemiyi vurdugunu da hatirlayin..

evet

ülkemizde kürtlere,azinliklara,gayri müslimlere,dindarlara vs. insanlik disi kemalist yaptirimlar uygulanmistir ama bundan nasibini beyaz türkler haric herkes almistir..

son on yil icinde özellikle kürt vatandaslarin magduriyetine melhem olacak acilimlar yapilmis,yeni acilimlara kapi aralanmis fakat bu girisimler mecliste bulunan kürt partisi bdp ve silahli ayagi olan pkk tarafindan sabote edilmistir..

bu arada ser odaklarin ergenokon ayagini da unutmayin..

sunu da hatirlatmakta fayda var,bugün halen kürt kökenli türk vatandaslarin tercih ettigi parti akp´dir..

maxpayna diyor ki; "müslüman ve türk kimliklerinden tamamiyle sıyrılmak gerekmektedir"   !?

türk kimligini anladik da müslüman kimliginden siyrilmak niye ?

örnegin,pkk teröristler müslüman degil de cok mu insancil ?

bence,sapla saman birbirine karistirilmis..

slm.
06 Şubat 2012, 12:43:43 ÖS 12
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #8 :»

Alıntı
serender
İnsanın atası maymundur (çünkü benziyor)
Çınarda maydanozdan gelmedir (oda benziyor)
Mantık dersini hatırladım;
İnsan iki ayaklı hayvandır, İnsan gülen hayvandır......
Benzetmelere devam edersek sonuç nereye çıkar ben bile tahmin edemiyorum... Tanrı ile insanı bile benzetebilirim......

benzemek ile aynı olmak farklı kavramlardır serender.

benzemek : iki şeyin arasında ortak özellikler bulunmak.
 bak insanı tanrıya(allaha) benzetebiliyorsun. ki zaten benzer allah insana ruhundan üflemiştir...

Alıntı
serender
İsraili türkiyeye pkk'yı Hamasa benzetmeye çalışarak nereye varılacağını cidden çok merak ediyorum?
Tüm ulus ve inanç elbiselerini çıkartıp düpedüz insan kalalım hadii...
Biri 'Hakk'ını, diğeri ulusal devletini amaçladığınıda mı unuttuk?
Aklım almıyor? Türkiye İsraile nasıl benzer???

nereye mi varacağız ;
senin devletinin kürt halkına yaptığı zulmü tanıyacağız aynen israilin filistin halkına yaptığını tanıdığın gibi.
objektif olabilmek bunu gerektirir. ulusalcı kimlikten arınabilmek bunu gerektirir.

iki halk da hakkını arıyor; insanca yaşama hakkını. eskiden mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşadığı yıllardaki hakkını.
ama ne demiştim ? pkk amacından saptı maşa oldu kendini kullandırıyor inşallah hamas böyle olmaz. dedim mi ? dedim.

türkiye israile nasıl benzer demişsin. işte can alıcı nokta burası;
yıllardır forumda türk devletinin ve tsk nın kürt halkına yaptığı zulümlere değindik ve artık günümüzde bu gerçeği herkes görmeye herkes konuşmaya başlamış iken gel serender sen de kabul et tc/tsk devleti kürt halkına israilin filistin halkına yaptığı gibi (benzerlik ifadesi)  zulüm yapmıştır.

VE yüksek sesle söylüyorum :

TÜRK DEVLETİNİN KÜRT HALKINA YAPTIĞI ZULMÜ GÖRMEYİP SADECE PKK NIN TERÖRÜNÜ GÖRÜYOR İSEN DEMEKKİ TARAF TUTUYORSUN VE BU TARAF ZALİM TÜRK DEVLETİ TARAFIDIR. VE ZULÜME DESTEK OLUYORSUN DEMEKTİR.

Alıntı
SERENDER
 Filistinliler vatanlarında yaşamayı istiyor, Kaç kürt İstanbuldan vazgeçer?
İnsan ben Filistinde hakkım olan devletimi; İnsan ben Türkiyede EŞİT İNSANİ HAKLARIMI istiyorum...

aynen filistinlilerde olduğu gibi kürtler de kendi köylerine yurtlarında İNSANCA yaşamak istiyor. ayrı devlet istemiyorlar.
kürtlerin ayrı devlet istediği konusuna gelince;

kürtler bu ülkenin öz evlatları idi. ikiz kardeş gibiydiler türkler ve kürtler. ama devlet anası kürt evladını aynen leyleğin yuvadan atması gibi kucağından attı yuvadan kovdu yetmedi zulüm etti. kürt ne yapsın ? kimsesiz kaldı. anası da onu dışlarsa kime sığınsın ?  elbette sokakta kalmış yetimler gibi kurda kuşa yem oldu ve uluslararası örgütlerin maşası oldu oyuncağı oldu. yoksa onların ayrı devlet derdi yoktu. birileri BAZILARININ aklına soktu.

Alıntı
serender
Yok Max bu sadece senin aklını karıştıran problemin değil, pkk-kck ile barış imzalayan (Çözüm üretemediği için çaresiz kalan) müslüman bacılarımın da sorunu...
(nuraycan gibi) Hakkı düşmanımızın eteklerie sığınarak değil göğsümüzü gererk- kendi kimliğimizle hakederiz....

merak etme serender kafam karışık değil ve en başta ilk cümlemde olduğu gibi pkk yı cici göstermek onu muhatap almak gibi bir derdim yok. derdim israil zulmünu tanıyan müslümanların kendi devletinin de zulmünü görmesi ve adil olmasıdır.
filistin halkının mağduriyetini tanıdığı gibi kardeş kürt halkının mağduriyetini de tanıması

VE DAHA ZİYADESİ SEN BEN KÜRT HALKINA OMUZ VERMEZ İSEK GİDER LEŞ KARGALARI OLAN ULUSLARARASI ŞBEKELER VE NE ÜDÜĞÜ BELİRSİZ ÖRGÜT OMUZ VERİR VE VERİNCE DE BÖYLE OLUR....

sen sakinleş sakin olunca konuşuruz  Wink Grin muhabbetle......

07 Şubat 2012, 12:28:16 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #9 :»

Türkiyede yaşayan kim varda zulüm görmedi... Kafanın karışıklığı buradan başlıyor. Zulüm en başta Haklının  Hakka sahip çıkmayışı! Beşeri ideolojilerin halkın kanını emmesi... (geçiyorum çok konuşuldu bunlar.)
Parmağını uzattığın yer kürt olursa,  o parmağın yanındaki parmakların adıda pkk oluyor malesef...Sonra parmak senin olmaktan çıkar...

Müslümanların kafası karışıyor. Bunu geçende Bülent Şahin Erdeğerle birebir konuştuk, Tc. kötü, pkk iyi konumuna getirdiler. Ne kadar vahim.

Sen böylesin demiyorum, Hamas bizim canımız ciğerimiz ya, onu pkk ile aynı satırda yazmak işte daha önce dış bahçemize yanaştırmadığımız 'o kötü piisss iğrenç' şeylerin ön kabul salonunda bekletme işine yarar. İğrenç olmaktan çıkar, konuşulur olmaya başlar.
Bahçemizdeki kötüyü taşlayan elimiz, birde bakmışız komşu köpeğin maşası olmuş...

Bir zalimi durrr derken, diğer zalimin elini hafifletmek...

Ayrıca Müslümanım diyen herhangi birisinin bir zulmü görmemezlik yapmak gibi bir lüksü yok. Zulüm zulümdür. Kesinlikle ondan beriyiz. Uludereye giden, orda  tesbitler yapan kardeşlerimizin hassasiyetine katılıyorum. Boğazım çatlayana kadar Uludere diye bağırıp durdum. Bunları konuşmayalım bile... Nerde zulüm varsa... orda olmalıyız. gidemesemde farz olan isyanımı illaki duyururum. bişekilde, yapanlara olmasa bile zulm eden kişilerin koyunu hükmündeki yığınlara loloo diye seslenirim.

Benim dediğim başka bişey!
Bizim haksızlığa hayır derken pkk pisliğini dilimize bulaştırmaya ihtiyacımız yok!
Tamda bunu diyorum...

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.129 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu