Dink Davasında Durduğumuz yer?

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler > Ülkemizden > Dink Davasında Durduğumuz yer?
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Dink Davasında Durduğumuz yer?  (Okunma Sayısı 643 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
18 Ocak 2012, 11:20:48 ÖS 23
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« :»

Dink davasında nerde durmalıyız-nerde duruyoruz?

Neler olup bitiyor?

Kavga etmeden-kaba söz kullanmadan güzel bir lisanla

Lütfen?

Yada benim gibi link ...Smiley
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
18 Ocak 2012, 11:28:11 ÖS 23
Üye Bilgileri
imam hüseyin
Süper Aktif Üye

MALAZGİRT

WWW Offline
« Yanıtla #1 :»

Adaletsiz bir ülkeden Adaleti beklemek Adalete hakaretin en büyüğüdür ...

Heyhat Minez-Zilleh! (Zillete boyun eğmeyiz)
(İmam Hüseyin)

www.adilmedya.com
19 Ocak 2012, 09:11:33 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #2 :»

Yukarıdaki linkte bahseldildiği gibi bu dava burada bitmeyecek.Bana göre de Dink Cinayeti'nin temsil ettiği "Ermeni Meselesi"  1915 Olaylarına kadar gidilerek yeniden sorgulanacak...Sonuç nasıl olur ,zamanla göreceğiz...
« Son Düzenleme: 19 Ocak 2012, 09:15:33 ÖÖ 09 Gönderen: narcicegi » Logged
19 Ocak 2012, 11:33:16 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
Waşta erva!!
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #3 :»

Hrant Dink olayı bizim anayasal konularda da, hukuksuzluk konusunda da ne derece utanç verici bir yerde durduğumuzu gösteriyor. İlerisi için pek bir olumlu sonuç beklemiyorum, sürecin bu şekilde olmasınada şaşırmadım doğrusu. Bu ülkede haklar herkes için aynı doğrultuda ve yeteri kadar dürüst bir şekilde işlemiyor. Bir insan niçin bu kadar ucuz bir şekilde katledilirki? ve bu katiller nasıl olurda suçsuzmuş gibi içeride beslenip, gürbüzleştirilip, kahramanmış gibi dışarı çıkarılır ki? çivisi çıkmış bir ülkede kara mizah gibi duran mahkeme kararlarıyla bu vatanda belliki herkes gerçekten aynı derece haklara sahip vatandaşlar değil. Yazık çok yazık, utançlarında ve verdikleri adaletsizce kararlarda boğulmalarını temenni ediyorum bu süreçte gözlerini ve kulaklarını gerçeğe kapayan tüm herkesin.
20 Ocak 2012, 05:40:21 ÖS 17
Üye Bilgileri
bbetull
bbetull
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #4 :»

öldürülenin bir ermeni, türk, kürt, müslüman hristiyan vs olması neticeyi değiştirmemeli.
bir insanı öldürmek ,bir insanın haksızlığa uğraması adil bir yargılama gerektiridi.
fakat türkiyede diye sınırlandırmayacağım 2012 dünyasında bu mümkün değil galiba.
20 Ocak 2012, 06:40:44 ÖS 18
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #5 :»

Betül Bu davadan tümüyle beraat çıkmadı ki, örgüt bağlantısı yok diyenler adaletsiz hüküm mü vermiş oluyorlar?

Bu benim olmasa da bi bakış açısı sonuçta..

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
21 Ocak 2012, 04:14:29 ÖS 16
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #6 :»

“Kurban yarıştırılmaz” . “Kim katledilmişse acımız ortak olmalı”

21 Ocak 2012, 04:56:33 ÖS 16
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #7 :»

Medyanın malum kesiminde ikiyüzlülük diz boyu...
Attıkları manşetlerle, yaptıkları haberlerle Hrant'ın öldürülmesine doğru giden yolun lanetli taşlarını döşeyenler şimdi "nasıl oluyor da bu cinayetin arkasındaki örgüt ortaya çıkartılamıyor?" diye timsah gözyaşları döküyor.
Bal gibi biliyorlar.
Örgütün üzerine gidilse...
Yani Dink cinayeti ve benzeri cinayetlerin arkasındaki devlet-mafya-siyaset üçgeni açığa çıkarılsa...
Bu adamların gazetecilik kisvesi altında gerçekte neye ve kimlere hizmet ettiği de ortaya çıkacak.

Hâlâ yön saptırıyorlar.
En alçakça olanı da şu ki...
Dünya birdenbire ve bugün, bu iktidarda, bu yeni siyasal iklimde "kirlenmiş" gibi yaparak genç okurlarını kandırmaya çalışıyorlar.
Oysa biz daha önceki "vukuatları"ndan bu adamları iyi tanıyoruz.
Uğur Mumcu'nun, Ahmet Taner Kışlalı'nın, Musa Anter'in ve diğerlerinin gerçek katillerinin paçayı kurtarması ve kamuoyunun yanıltılması için yapılan bütün psikolojik harekâtlara katıldılar.
Mesela, eş dost arasında konuşurken "Mumcu'nun MİT ve PKK'nın kuruluşu arasındaki ilişkiyi sorguladığı için öldürüldüğü tartışmasız bir gerçektir" deyip gazetelerine gittiklerinde belki bininci kez "Mumcu cinayetinde İran kuşkusu" başlığı atmaktan utanmadılar.

Dün baktım...
Biri kalkmış, "Türkiye'de yaşanan olaylar hiçbir demokratik ülkede yaşanmıyor" diye bitirmiş yazısını.
Doğru ama neden acaba?
Senin içinde yayın yönetmenliği de barındıran kırk yıllık gazeteciliğinin bunda hiç mi payı yok! Biri de hâlâ "okey masasındaki çocuk nasıl Hrant Dink gibi birinin katiline dönüşüyor, beni ilgilendiren soru bu" diye yazıyor.
Sakın, o çocuklar kahvede senin çıkarttığın gazeteyi okuyor olmasınlar!
21 Ocak 2012, 07:32:23 ÖS 19
Üye Bilgileri
ebubekir
Daimi Üye
**

« Yanıtla #8 :»

arkadaslar,kur´an evrensel kurallardan ibarettir.."adalet" de en önemli temel "ILKE"lerden biridir hatta olmazsa olmazidir..

"..Ey inananlar!
-Adalet ve dürüstlüğün tanıkları olarak Allah için kollayıp gözetenler olun
-Bir topluluğa kininiz
-sizi adaletsiz davranmaya asla itmesin
-Adaletli olun.." (maide/8)

**

"..Allah
-sizi
-din hakkında sizinle savaşmayan ve
-sizi
-yurtlarınızdan çıkartmayan kimselere
-iyilik etmekten
-onlara
-adaletli davranmaktan men etmez
-Allah
-adaleti ayakta tutanları sever..." (mümtehine/8)

simdi..

konuyla ilgili1.3.2011 tarhinde üyesi oldugum bir forumda söyle yazmistim;

"..adi teleffuz edilemeyen "karanlik" hic de mechul degil aslinda..

zorba ideoloji mensubu toplum mühendislerinin 80 yildir cevirdikleri firildaklari bilmeyen mi var ama dile getirmek icin zülfü yare dokunmak,mangal gibi bir yürek sahibi olmak gerekir..

fasist kemalist zihniyetle yüzlesmeyenlerin hrantlari da bitmez ah vah larida..

binlerce mechul olmayan "mechul cinayet"in islendigi,ideolojik fanatiklerin
vatandasi maddi manevi sindirdigi,ötekilestirdigi ülkemizde islenmis bir hrant dink cinayetinden bahsediyorsunuz fakat adini koyamiyorsunuz..

halbuki
karanligin ADI:kemalist toplum mühendisleri..

adini koyamiyanlar hrant dink´in ölümüne degil kendi acizliklerine aglamali......"

ve

hrant dink davasinda hükümet dahil vicdan sahibi kimseyi tatmin etmedigi karar sonucunda 18.1.2012 tarihinde söyle yazdim;

evet

demek ki,reformlari hak/hukuk temelinde uygulayacak eleman kitligi var bu ülkede..

evet

ülkemizde bir cok masum insanin anarsist/terörist vs. olmasinin perde arkasinda adalet dagitAmayan yargiyi,yargilayamayan zihniyet yatiyor..

ve

bu müzelik zihniyet ister islami gelenekten beslenmis olsun ister kemalist gelenekten ne fark eder at cöpe gitsin..

hrant dink ailesine ve sevenlerine sabirlar diliyorum umarim hükümet sorumlulugunu yerine getirir..

ömer celigin serzenisi umut verici..

"....mahkemenin,cinayette örgüt şüphesi görmemesine hükümet kanadından ilk tepki geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, twitter hesabından yaptığı açıklamada, karara tepki göstererek,
"Bu kadar organize bir cinayette 'örgüt ötesi örgüt' aranması gerekirken, örgüt yok denmesi, kamu vicdanında karşılık bulmadı.

Tam tersine çok organize bir örgütün varlığını daha da çıplaklaştırdı" ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik,
beraat kararlarının aslında örgütün kaynağının neresi olduğunu gösterdiğini de savunarak, "Ortaya çıkan beraat kararı, örgütün varlığının başladığı yeri gösteren bir işarete dönüştü.

Hrant Dink cinayeti davası, adaletin varoluş davasına dönüşüyor" dedi. Adana Milletvekili Ömer Çelik sözlerini ise şu sözlerle noktaladı:

"Hrant, yaşamı gibi vefatından sonra da bu ülkenin adalet arayışına rehberlik ediyor.

Karar ne kadar kabul edilmezse; karardan sonra toplumun 'adaleti sonuna kadar arama' iradesinin bu derece kuvvetlenmesi ve berraklaşması da o kadar anlamlı...."

**

ve

basbakan´in son konusmasi umarim acili yüreklere su serpmistir..

"..Herkesi bir kere kandırabilirsiniz,birini her zaman kandırabilirsiniz ama herkesi her zaman kandıramazsınız..." (Abraham Lincoln)

slm.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.147 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu