Muhtar Uludere'de neler olduğunu anlattı?

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler (Moderatör: Yonetim) > Muhtar Uludere'de neler olduğunu anlattı?
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Muhtar Uludere'de neler olduğunu anlattı?  (Okunma Sayısı 495 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
29 Aralık 2011, 02:02:26 ÖS 14
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« :»

Dün gece Türk savaş uçaklarının açtığı ateş sonucu 35 kişinin öldüğü Uludere'ye bağlı köyün muhtarı Haber 7'ye konuştu. Muhtar dezenformasyona dikkat çekti

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Taşdelen Köyü ve civar köylerdeki 35 sivilin savaş uçaklarının açtığı ateş sonucu öldüğü olayla ilgili Haber 7'ye konuşan köy muhtarı Fikret Kaya dezonformasyona dikkat çekti. Kaya, kaçakçılık için katırlarla sınırın Irak tarafına geçen köylülerin dönüş yolunda havadan jetlerin açtığı ateş sonucunda öldüğünü kaydetti.

800 nüfuslu olan Taşdelen Köyü'nün Muhtarı Fikret Kaya, olayın dün akşam 22.00 sıralarında sınıra sıfır noktada, Irak tarafına bakan kesiminde meydana geldiğini, bombalamanın sadece uçaklarla yapıldığını ve karadan hiç bir müdahale olmadığını açıkladı.

Muhtar Ulukaya, olayda 35 kişinin öldüğünü ve yaralananlar olduğunu belirtti.

Saldırıda ölenlerin cesetleri üzerinde inceleme ve otopsi yapılması için yetkililerin çalışma başlattığını aktaran Muhtar Kaya, Malatya ve Diyarbakır'dan otopsi ekiplerinin Şırnak'a sevk edildiğini de kaydetti. Kaya, güvenlik güçleri ile devlet yetkililerin bölge halkına yardımcı olmaya çalıştığını da söyledi.

Olayda ölenler arasında ortaokul ve lise çağındaki gençlerin de bulunduğunu da ifade eden Muhtar Kaya, sosyal paylaşım sitesi ve bazı forumlardaki çocuk cesetleriyle ilgili fotoğraf ile bilgilerin dezanformasyon olduğuna da dikkat çekti.

Haber 7

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
30 Aralık 2011, 12:04:05 ÖS 12
Üye Bilgileri
Maveraî
Süper Aktif Üye

Aynayım: bakanlar beni değil, ancak kendini görür.

« Yanıtla #1 :»

35 köylünün kaçakçılık yaparken bombalanıp öldürülmesi Şırnak tarihinde ilk değil.

1994 yılında yine Şırnak’a bağlı Kuşkonar ve Koçağalı köyleri savaş uçakları tarafından bombalanmış, 38 köylü parçalanarak yaşamını yitirmişti.

35 köylünün kaçakçılık yaparken bombalanıp öldürülmesi Şırnak tarihinde ilk değil.

Doğan Güreş’in Genelkurmay Başkanı, Tansu Çiller’in ise Başbakan olduğu dönemde, Şırnak’ın Kuşkonar ve Koçağalı köylerine ölüm yağdı. 1994 yılında bir helikopter ve iki savaş uçağı köyler üzerinde tur attı önce. Gündüz saatlerinde gündelik yaşamlarını sürdüren köylüler, daha ne olduğunu anlamadan, kıyameti andıran seslerle irkildiler. Uçaklardan dev bombalar atıldı, helikopterden köyler tarandı. Sessizlik olduğunda geride aralarında çocukların da olduğu 38 kişinin parçalanmış cesetleri vardı yine.

Soruşturmadan sonuç alınamadı

Olayın ardından yürütülen soruşturmada Şırnak Cumhuriyet Savcısı Ahmet Berke görevsizlik kararı verdi ilk olarak. Berke olayın PKK örgütü mensuplarınca, havan ve patlayıcı maddelerle yapıldığını iddia ederek, soruşturma dosyasını eski Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne gönderdi. Diyarbakır DGM Savcılığı, olayın PKK örgütünce gerçekleştirildiğine dair delil bulunamadığını belirterek, 1996 yılında dosyayı Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’na geri gönderdi. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın PKK tarafından yapıldığını yineleyerek, dosyayı tekrar Diyarbakır DGM Başsavcılığı’na gönderdi. Şırnak ve Diyarbakır arasındaki bu geri göndermeler sonucu 17 yıllık soruşturmada bir adım yol alınamadı.

BAHAR BUDANCİR / TARAF/ 30 Aralık 2011

30 Aralık 2011, 12:08:43 ÖS 12
Üye Bilgileri
Maveraî
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #2 :»

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi, Uludere’de savaş uçaklarının bombalaması sonucu 35 sivilin katledilmesini bir basın açıklaması ile protesto etti.

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Serdar Bülent Yılmaz’ın yaptığı basın açıklamasının tam metni:

ULUDERE KATLİAMI KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNDE HÜKÜMETİN YÖNTEMİMİN İFLASIDIR!

Kürt sorununu savaş uçakları, top ve tüfekle sona erdirmeye azmetmiş TC devleti, yıllardır bu yöntemle binlerce sivili katletti. Dersim’den Zilan Deresine, Şeyh Said’den Koçgiri’ye, Muğlalı hadisesinden Newala Qasaba olayına değin onlarca katliam devletin kirli elindeki Kürt halkının kanı olarak tazeliğini korumuş, lakin Kürt sorunu derinleşerek devam etmiştir. AKP iktidarıyla birlikte Kürtlerin haklarının verilip sorunun kansız ve insan haklarına saygılı bir şekilde çözümü sözleri verilmiş, lakin sorunun çözümünde savaş uçakları, top ve tüfek merkezi yerini korumaya devam etmiştir. Ölümler karşısında duyulan gurur daha fazla öldürme isteğini doğurmuş, hükümeti zafer duygusu içinde histerik bir hale sokmuştur.

Dün gece Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde yaşanan katliam da söz konusu zihniyetin sonucudur. İnsansız Hava Araçlarının ilettiği her hareketliliği bir hedef olarak gören, insan hakları, vicdan ve ihtiyat kavramlarından nasibini almamış bir anlayışla yürütülen bu kirli savaş Ortasu’da hortlayarak kırka yakın masumun ölümüne neden oldu. Her ne kadar ulus devlet yasalarınca adı “Kaçakçılık” olarak adlandırılsa da, hayatlarını, Kürdistan’la yaptıkları ticaretle kazanan köylülere yönelen bu saldırının NATO’nun Afganistan ve benzeri yerlerde yaptığı katliamlardan hiçbir farkı yoktur.

Genelkurmay, yaptığı açıklamada bölgenin PKK’lilerin geçiş güzergâhı olduğunu söyleyerek işin içinden çıkmayı hedeflemektedir. Bölgenin örgütün geçiş güzergâhı olması, gece saatlerinde bir grubun yük hayvanlarıyla ilerliyor olması bir grup insanı bombalamak için yeterli görülüyorsa, bu Türkiye’de askeri mantığın 1930’dan bu yana hiç değişmediğinin göstergesidir.

Hükümet ise şu ana kadar herhangi bir açıklama yapma ihtiyacı duymamıştır. Son zamanlarda kuşanılan ölümcül dil dikkate alındığında hükümetin “terörle mücadeleyi zaafa uğratacak”(!) bir açıklama ve girişimde bulunacağını sanmıyoruz. Umarız bu kez yanılırız. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz diye boşuna söylenmemiştir. Hükümet bu güne kadar kendi dönemlerinde öldürülen hiçbir sivilin hesabını vermemiştir. Hala Ceylanların Uğurların katilleri aramızda dolaşmaktadır.

Maalesef bu konuda medya da yine sınıfta kaldı. Hükümete yakınlığıyla bilinen medya grupları saatlerce sansür uyguladıkları bu olay gizlenemeyecek boyutlara ulaşınca, bol “kaçakçılık” vurgusu eşliğinde geçiştirilmeye çalışılmakta. Zulmü örtbas etmeye ayarlı bu ahlaksız duruşu bu mazlum halk gayet yakından tanımaktadır.

Uludere’de savaş uçaklarıyla gerçekleştirilen bu katliamdan hükümet, ordu ve hava kuvvetleri müteselsilen sorumludur. Hükümet hem ordudan hesap sormak hem de kendisi hesap vermek zorundadır. Şayet bunları yapmayacaksa başbakan Tayyip Erdoğan, mazlum Kürdistan halkı arasında ikinci Mustafa Muğlalı olarak anılacaktır.

Av. Serdar Bülent Yılmaz
Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı

29 Aralık 2011/Haksöz Haber
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2011, 12:19:40 ÖS 12 Gönderen: Maveraî » Logged
30 Aralık 2011, 12:15:49 ÖS 12
Üye Bilgileri
Maveraî
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #3 :»

Şırnak’ın Uludere ilçesi Ortasu köyünde TSK’ya bağlı savaş uçaklarının bombalaması sonucu onlarca kişinin katledilmesi üzerine Özgür-Der Genel Merkezi bir basın açıklaması yaptı.
Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nın yaptığı basın açıklamasının tam metni:

MUĞLALI ZİHNİYETİ ŞIRNAK’TA HORTLADI!

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde dün gece yaşananlar, adı garnizon tabelasından sökülse de, Mustafa Muğlalı zihniyetinin Türkiye devletinin karakterine sinmiş olduğunu ortaya koymuştur. Irak sınırında yer alan köyde yaşayan ve geçimlerini mazot ticareti ile sağlayan insanlar F-16 jetleriyle bombalanarak katledilmişlerdir. Resmi açıklama her zaman olduğu üzere öldürülen köylülerin “terörist zannedilerek” bombalandığı şeklindedir.

Ne ayıptır ki, aradan geçen bunca saate rağmen devlet kaç kişinin öldüğüne dair somut bir açıklama dahi yapmamış, yapamamıştır! Bu yüzden bazı ajanslarca en az 20 kişinin öldüğü bildirilirken, belediye başkanı ve bazı yerel unsurlarca ölü sayısının 35’i bulduğu iddia edilmiş, bu kan dondurucu olayda ölen insanların sayısı dahi henüz net biçimde açıklığa kavuşturulamamıştır. 

Öldürülen köylülerin mazot kaçakçılığı yaptığı tespiti üzerinden bir tür mazeret üretilmeye, işlenen suçu küçültmeye, en genelde de katliamın mazur gösterilmeye çalışılmasına kimse tevessül etmemelidir. Açıkçası “kaçakçılık” suçlaması bizatihi bu devletin bir ayıbıdır, günahıdır! Yüzyıllardır yan yana, iç içe yaşadıkları coğrafyanın ve insanların bir gün birilerince yapay sınırlarla ayrılarak, kendilerinden uzaklaştırılmalarını insanlar neden benimsemek zorunda olsun? Karşılıklı yapılan şeyin adı asırlardır ticaret olarak tanımlanmışken, bir deli gömleği gibi halklarımızın üzerine geçirilen ulus devlet dayatması ile birlikte bir anda insanların “kaçakçı” konumuna oturtulması hak mıdır?

Daha önce de pek çok olayda tekrarlandığı gibi “Terörist zannedilerek öldürüldüler!” açıklamasının bu katliam için de bir örtü işlevi göreceği anlaşılmaktadır. Oysa buna izin verilmemeli, böyle bir mazeret hiçbir şekilde kabul edilmemelidir! İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz! Yapılan şey açık bir katliamdır. Ve bunca insanın hayatını kaybetmesine yol açan bu fiilin sorumlularından mutlaka hesap sorulmalıdır!

Rıdvan Kaya
Özgür-Der Genel Başkanı

Haksöz Haber/ 29 Aralık 2011
30 Aralık 2011, 12:29:04 ÖS 12
Üye Bilgileri
Maveraî
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #4 :»

İstihbaratı Veren MİT Ajanı, Israrcı Davranmış!

Köylülerin öldüğü bombardımanın arkasında MİT’in yanlış istihbaratı var.

Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde 35 sivil vatandaş, TSK’nın düzenlediği hava saldırısıyla önceki gün hayatını kaybetti. Haber öncelikle gece yarısı sosyal medyada, twitter’da, bölgedeki vatandaşlar tarafından kamuoyuna duyuruldu. İddia, sivillerin öldürüldüğü yönündeydi. Bu bilgi üzerinde de ölenlerin sivil mi, PKK’lı mı oldukları merak edilmeye başlandı. Yetkililerden bir açıklama beklendi.

İlk açıklama Şırnak Valisi’nden geldi. İddialar araştırılacaktı. İkinci açıklama Genelkurmay’dan yapıldı ve olay yalanlanmaya çalışıldı. Akşam saatlerinde ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik kameralar karşısına geçip, öldürülenlerin PKK’lı değil, sivil olduklarını açıkladı. Fazla detaya girmeden, olayın soruşturulduğunu belirtti.

Bilgi PKK içindeki MİT ajanından

Dün gün boyu bu operasyon istihbaratının nasıl geldiğini öğrenmeye çalıştım. Hem bölgedeki yetkililerden hem Ankara’dan hem de Genelkurmay’dan aldığım bilgi, istihbaratın MİT tarafından gönderildiği. MİT’in yanlış istihbaratı üzerine 35 sivil hayatını kaybetmiş.

Kendilerini ölüme götüren olayın perde arkası ise şu şekilde gelişmiş:

Bilgi öncelikle PKK içerisindeki bir MİT ajanından gelmiş. Bombalanan bölgeden PKK’lıların geçeceği bu ajan sayesinde MİT’e iletilmiş. Hatta grup içerisinde Fehman Hüseyin’in olacağı yönünde de bir bilginin Ankara’ya iletildiği iddiası var. İddia diyorum çünkü bu bilgiyi yalnızca bir isimden öğrendim. MİT kendisine iletilen bu istihbaratı Genelkurmay Başkanlığı’yla paylaşıyor. Ardından da bölgeye heron gönderiliyor. Heron, bölgedeki sivil vatandaşların görüntüsü alıp, Ankara’ya iletiyor. Ankara’da görüntüleri gören yetkililerden biri durumdan şüpheleniyor. Grubun sivil olma ihtimali üzerinde duruyor. Şüphe üzerine konu yetkililerle paylaşıyor. MİT’le iki kez temasa geçiliyor. MİT yetkililerine şüphe aktarılıyor. MİT, “grup kesin PKK’lı” deyip, kendilerine gelen istihbaratın sağlam olduğunu Karargâh’a bildiriyor. “Kesin” ifadesi üzerine de Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın emriyle uçaklar bölgeyi bombalıyor.

Üç saatlik zaman farkının nedeni

Genelkurmay Başkanlığı dün yaptığı açıklamada İHA’nın görüntüleri 18:39’da aldığını belirtti. Hava operasyonun da 21:37-22:24 saatleri arasında yapıldığını açıkladı. Görüntü alınmasıyla, operasyon yapılması arasındaki bu üç saatlik zaman farkının nedeni, görüntülerden şüphelenen yetkilinin bilgisi üzerine MİT’le iki kez temasa geçilmesi. Bilginin teyit edilmesi için beklenmesi.

Asker: O köylüleri tanıyorduk

Olayın en skandal tarafı ise konuyla ilgili bölgede bulunan komutanlardan hiçbir bilgi alınmaması. Bölgedeki tümen ve karakol komutanı dahil hiçbir birime haber verilmemesi. Dün bölgede görev yapan bir askeri yetkiliyle görüştüm. Operasyondan kendileri haberdar edilmemiş. Olaydan haberdar olduklarında ise çok geç olmuş. Askeri yetkili dün konuyla ilgili şunları da söyledi: “Ankara operasyondan önce bize sorsaydı, grupta bulunan kişilerin kimliklerine varıncaya kadar bilgi verirdik. Grubun PKK’lı olmadığını, kaçakçılık yapan korucular olduğunu karakol komutanı dahil üstleri biliyordu.”

TARAF/ 30 Aralık 2011
30 Aralık 2011, 09:04:18 ÖS 21
Üye Bilgileri
Waşta erva!!
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #5 :»

Baştan sonra garabet kokan ihmal ve sanki kasıt kokan bir katliam. Katliam diyorum çünkü televizyonda yan yana dizilmiş onca insan cesedi görünce başka söz gelmiyor aklıma. yok böyle vahşet. Bu nasıl istihbaratsa artık???
03 Ocak 2012, 01:25:44 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #6 :»

Bu sevinç teröristlerin telsiz konuşmalarına açıkça yansıdı.

Konuşmalarda sözde örgüt ele başları, teröristlere artık güvenlik güçlerinin operasyon yapmayacağını müjdeliyor.

Andok: Asker artık operasyon yapmaz değil mi?

Murat: Kesin dostum kesin hatta bakarsın tamamen durur yaza kadar.

35 Vatandaşımızın Ölmesine Çok Sevindiler
35 vatandaşımızın Irak sınırında hayatını kaybetmesi teröristlere umut oldu. Yaşanan olayın ardından tek elden düğmeye basıldığı belliydi.

Terör örgütü üst yapılanması ve teröristler meydanlara indi.

Terör örgütü ele başları kendilerine yakın medya aracılığı ile halkı sokaklara dökmeye çalıştı.Kafalarının arkasındakini anlamak ise kısa sürmedi.

Terör örgütünün sözde Hakkari sorumlusu ANDOK kod adlı terörist ile sözde sorumlu Murat Kod adlı teröristin aralarında geçen telsiz konuşmaları da bunun bir kanıtı.

Andok: Heval Nasılsın

Murat: Nasıl olayım daha iyi hiç olmamıştım.

Andok: Nasıl olaydan arkadaşların moralleri

Murat: 5 Karakol bassak bu kadar etki etmezdi herhalde.

Kan donduran konuşmada teröristler güvenlik güçlerinin artık operasyon yapamayacağını müjdeliyor.

Andok: Asker artık operasyon yapmaz değil mi?

Murat: Kesin dostum kesin hatta bakarsın tamamen durur yaza kadar.

Andok: Şimdi çıkmasınlar ama hazırlık yapsınlar zaten olay rahatlattı bizi. Biliyor musun Murat,  vekillerin ağlaması vardı ya bize bütün Uludere'yi kazandırdı

Murat: Ama gülenleri izledin mi

Andok: doğru ama boşver medya üstüne gitmedi iyi oldu.

TRT HABER

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
03 Ocak 2012, 10:13:17 ÖS 22
Üye Bilgileri
m.ufukalp
Mehmet Ufukalp
ÜYELİĞİ SİLİNDİ
*

« Yanıtla #7 :»

Asker pkk ya operasyonu zaten yapmıyordu ki? Heronlar pkklıları gösterdiği halde kim onlara operasyon düzenledi ki. Zaten pkk asker içinde inisiyatifi de elinde tutan cıa ve mossad ortağı generallerle ortak çalışmaktadır.

Bir de sınır illerinin sınır komşusu ülkelerde yasalarla belirlenmiş haklar çerçevesinde o ülkede alışveriş yapma hakları var. O insanları kaçakçı diye  tanımlamak bile yapılan vahşete meşruiyet arama zihniyetinden başka bir anlam taşımamaktadır.
04 Ocak 2012, 12:17:23 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
Maveraî
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #8 :»

Asker pkk ya operasyonu zaten yapmıyordu ki? Heronlar pkklıları gösterdiği halde kim onlara operasyon düzenledi ki.

Zaten, pkk 'asker içinde' insiyatifi de elinde tutan 'cıa ve mossad ortağı generallerle ortak çalışmakta'dır.
Bir de sınır illerinin sınır komşusu ülkelerde yasalarla belirlenmiş haklar çerçevesinde o ülkede alışveriş yapma hakları var. 'O insanları kaçakçı diye tanımlamak bile..' yapılan vahşete meşruiyet arama zihniyetinden başka bir anlam taşımamaktadır.
begen1
23 Şubat 2012, 12:04:24 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
Leyl
Daimi Üye
**

WWW Offline
« Yanıtla #9 :»

Rakam değil, insanım!

Ben Hüseyin Encü’yüm

Roboski yazları yayla gibidir. Soğuk suyu, yemyeşil tarlaları, rengârenk çiçekleri, serin rüzgârı, koyunu kuzusu ile cennetten bir parçadır adeta. 1991’in o güzel yaz günlerinden birinde dünyaya gözlerimi açmışım.

Bizim burada ilk çocuk erkek olmaya gör herkes bayram yapar. O günde babamın bayramıymış. Peygamber torununa benzesin diye koymuş Hüseyin ismini. Kendisine yardım edecek bir erkek oğlu vardır artık, sırtı yere gelmez.   
Diğer erkek kardeşimin benden altı yaş küçük olması ve ben evin en büyüğü olduğumdan babamla beraber çalışmaya başladık.

Zor bela liseye kadar geldim. Sonrası da gelmedi zaten.
Okumak güzel bir hayat kurmak benimde hayalimdi elbette ama diğer kardeşlerim okusun ailem rahat etsin diye gidiyordum ‘’sınıra’’.
Ev halkı ben sınırdan dönmeden uyumazdı.
Annemi hep evde büyük bir tedirginlik içinde görürdüm. Gitmemi oda istemiyordu ama başka şansımız yoktu.

Anneme hep ’Senin sözünü dinleyen bir gelin getireceğim’ diyordum. Affetsin. Bırakmadılar. Bir dağ sırtında bombalarla bedenimi parçaladılar.
Belki kızacaksınız ama bir çift sözüm var;

Eğer beni öldüren bombalar ADALET’İ de öldürmediyse,
ADALET talep ediyorum…..
Herkesin hakkı değil mi Adalet?

YOKSA
O kocaman, pahalı bombalarınızı beni öldürmekte harcadığınız için
Devletten ÖZÜR,
Hedefi şaşırmayıp beni öldürdüğü için; Genelkurmaya TEŞEKKÜR mü etmeliyim!?

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.125 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu