gelek spas ilayda. Hozan Beşir farklı derleyişliyle her esere ayrı bir güzellik katmıştır o titrek sesiyle, nasıl o denli titretebiliyor onuda anlamış değilim:)
rıcadıkım waşta erva:) ma hozan beşir sadece sesini mi titretiyor? söylerken kezebleride titretiyor:)
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
rıcadıkım waşta erva:) ma hozan beşir sadece sesini mi titretiyor? söylerken kezebleride titretiyor:)
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
buda güzel bir farsça eser
he valla ilayda,
hatta dıleminji pır yanıyor,kanıyor o söyleyince,kezeblerimde parçe parçe:(
siyahî
22.10.2010 16:57:30
âh bu ses ve bu sözler!
TaLiA
25.10.2010 16:15:15
Karıncalardan ibretlerle dolu olay!
Nijerya'dan tatil icin Türkiye'ye gelen öğretmen, 2 ay sonra döndüğünde kitapların tamamını karınca ve güvelerin yedeğini görür. Geride sadece bir kitap kalmıştır. İşte ilginç olayın videosu:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap[/center]
biri sago yu engellemiş mi ? bende dinlerim samimi olduğunu düşünüyorum ayrıca cübbeliyi dinliyor olması beni rahatsız etmiyor belki o camiayada hareket getirir bu durum
erbaiin
30.10.2010 17:38:38
melankolia
01.11.2010 10:22:27
Sagopayı tanıyorum. Beraber cübbelinin sohbetlerinde bulunmuşluğumuz da oldu. Kendisinin samimiyetine inanıyorum. Bu arada cübbeliyi dinlemesi rahatsız mı etmeli birilerini?
Sagopayı tanıyorum. Beraber cübbelinin sohbetlerinde bulunmuşluğumuz da oldu. Kendisinin samimiyetine inanıyorum. Bu arada cübbeliyi dinlemesi rahatsız mı etmeli birilerini?
Mohsen Namjoo - Toranj
"öldürmek için kendini bize içirecek arzu..." ve "yalnızlık yegane günahtır..."
Fars-Kürt müziğinin ‘yeni modern’ temsilcisi 1976 yılında Torbetê Cem şehrinde doğan Mohsên Nemco (Mohsen Namjoo), Güney Horosan Kürtlerindendir. İran’ın yeni kuşak müzisyen, şair ve sêtar ustalarından olan Nemco, 12 yaşında müzik eğitimine başladı. 18 yaşına kadar ünlü İranlı vokalist Nasrullah Nasîhpur’dan aldığı derslerle sürdürdüğü eğitimine 1994 yılında Tahran Üniversitesi’nin tiyatro ve müzik bölümlerine kaydolarak devam etti. Burada Ali Rıza Maşayexî ve Azîn Muvahîd gibi hocaların öğrencisi oldu. Üniversitedeyken Kürt üstad Hecî Qurbanê Sûleymanî ile tanıştı ve halk müziğini farklı formlarda okumaya başladı. Mazendaranlı Kürt müzisyen Sima Bina ile bazı derlemelerde bulundu. 1996’dan itibaren Blues ve Rock müzik tarzlarına benzer bir tarz yarattı. 2003 yılında Tahran’da kendi şarkılarını kayıt altına almaya başladı. İlk albümü Toranj 2007 yılının eylül ayında çıktı ve müzik çevrelerinde büyük yankı uyandırdı. Kürt şair Baba Tahir, Hafız, Mewlana ve Attar’ın şiirlerine yaptığı bestelerle oluşturduğu bu albüm Nemco’nun sesi ve kompozisyonlarının farklılığıyla dikkatleri çekmeyi başardı. Halen Hollanda, ABD ve İran’da yaşamını sürdüren Nemco, birçok film için müzik yaptı. Kürtçe dışında Farsça, Arapça, Urduca, Talişça, Gilanca ve Peştunca şarkılar da söyleyen Nemco, günümüz İran edebiyatında güçlü bir şair olarak da tanınmakta.
Gofta man on toranjam, kan dar jahan nagonjam Goftam beh az toranji, leekan be dast nayee
Gofta to az kojayee, kashofte menamayee Goftam manam gharebe, az shahre ashnayee
Gofta sare che dari, kaz sar khabr nadari Goftam bar astanat, daram sare gedayee
Gofta be delrobayee, ma ra che gooneh beeni? Goftam cho kharmanee kol, dar bazme delrobayee
Goftam ke booye zolfat, gomrahe alam kard Gofta agar bedani, hamavat rahbar ayad
Goftam ke nooshe la'alat, ma ra be arezoo kosht Gofta to bandeghi kon, koo bande parvar ayad