|
||
| Bandıra bandıra ye beni' şarkısını hızlı söylemeye çalıştığınız günler varsa Rönesans sanatçılarını ilk kez Ninja Kaplubağaların ismi olarak tanıdıysanız Tele On diye bir kanalı hatırlıyorsanız Haftasonları çizgi film izlemek için errken kalkmanın ne demek olduğunu biliyorsanız Beğenseniz de beğenmeseniz de tüm çizifilmleri art arda izlediyseniz Bir Başka Gece çocukluk hayatınızdaki en görkemli şovsa Pazar geceleri yıkanma günüyse Seden Gürel'in neden öyle giyindiğini şimdi sorguluyorsanız Müzik yelpazesi hayatınıza büyülü yabancı müzisyenler kattıysa Bir sanal bebeğiniz olmuşsa, Tetris'i süper hızla oynayabiliyorsanız, ICQ nun 11 haneli rakamını ezberlemeye çalışmışsanız. Pili bitmesin diye kasetleri kalemle havada sarmışsanız, Çizgifilm şarkılarını ingilizce veya japonca olsa da ezberlemişseniz Kokulu silgiye, deftere, kaleme harçlığınızı yatırdıysanız Eti Cin, Eti Puf, ABC, Balık Kraker, Negro, Bonibon, Topitop, Yumiyum...vb çok seviyorsanız ve her zaman yeme kabiliyetiniz varsa Sulugöz'ü düşününce bile ağzınız sulanıyorsa Küçük bir kızsanız Sindy ile Barbie'yi karşılaştırıyorduysanız Tsubasa'yı ve küre biçimindeki sahanın sonundaki dev kaleyi hatırlıyorsanız 'Hey Corç versene borç' deyince cevabı hemen yapıştırabiliyorsanız Macarena dansını yapabiliyorsanız TV den çekilmiş çizgifilmli sayısız kere izlediğiniz VHS leriniz varsa Telefonların jetonla çalıştığını hatırliyorsanız istop diye bagırdıgımızda renk yakalamaya çalışırken onun aslında stop olduğunu uzun zaman önce çözmüşseniz Saçları renkli ve uzun patlak gözlü çirkin trolleri bile bir furyada satın almışsanız. Capri Sun ın reklamı ve melodisini hatırlıyorsanız. Power Rangers'ın renklerini hatırlıyorsanız Mc Donalds a gitmek için ailenize yalvardıysanız Olacak O kadar, Yasemin'in penceresi, Hadi Anlat Bakalım, Adam Olacak Çocuk, Saklambaç.. gibi programları hatırlıyorsanız. Lambada'nın müziği kulağınızda çalabiliyorsa 'Nereye çufçufluyoruz'un kimin dediğini biliyorsanız. Sayısız joystik kırdıysanız ve gün gelince artık joystik satılmadığını fark ettiyseniz En sevdiğiniz sayı altıysa Prince of Persia'da alttaki dikenlere düşünce çıkan dınnzk sesini ve kanları hatırlıyorsanız Mon Ami 48 lik boyalardaki altın ve gümüş renkleri statü sembolüyse Gençlik hayaliniz Beverly Hills teki havuzlu arabalarsa. Uhuyla oynamanın zevkini biliyorsanız Kolalı jelibonun önce kapağını yediyseniz annenizin poşetler dolusu taso,misket, sporcu kağıtları, gazoz kapaklarını attýğını öðrenince ağladıysanız Peçete, kağıt, poşet vb... koleksiyonu yapmışsanız ... yaşlandık mı ne :
|
||
|
||
| Çevirmeli Kollu telefonu hatırlayan varmı ? Santralden baglanırdı ... Evet varmı ? Selamlar ... |
||
|
||
Alıntı Çevirmeli Kollu telefonu hatırlayan varmı ? Santralden baglanırdı ... Evet varmı ? VAR VAR TABİİ !
|
||
|
||
Çevirmeli Kollu telefonu hatırlayan varmı ? Santralden baglanırdı ... Evet varmı ? Selamlar ... Çevirmeli kollu telefon nasıl oluyor Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Bu ise evet hatırlıyorum, Ama santral işi pek aklıma yatmadı Yeşilcamdan Ediz Huz bağlatırdı hep, santraallll bana derhalll Almanya'yı bağlayın
|
||
|
||
| Resim gözükmüyor ama .. Çevirmeli kollu telefonda ... Yan tarafında bir kol vardır ... Onu cır cır cır 4 -5 kez cevirirsin .. Karşına santral memuru cıkar .. Bildigin PTT yani ... Ona dersinki 2513 le görüşebilirmiyim .. Oda sana 2513 ü baglar ... O zamanlar bir şehirdeki tüm telefonları ezbere bilme gibi şansın vardı .. En azından bizim iznikte en fazla 50 hanede ve kamu kurum kuruluşlarında telefon vardı ![]() alo teyzee sağlık ocagını baglarmısın .. Alo amca müzeyi baglarmısın ... Çoçuklugum bunla geçti .. 80 leri bilmem yani ![]() Selamlar ... |
||
|
||
| Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap O görünmeyen resim işte buydu. Ama dediğiniz tarife uymuyor
|
||
|
||
| Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap |
||
|
||
| Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Bunlarda resmi dairelerin santrallerinde olurdu .. Sekreter telefonu aktarmalı ![]() kim kiminle görüşüyor şakkadanak belli olurdu .. |
||
|
||
| Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Buda PTT santrali ... O aşagıda duran kısımlar numaralıdır ve önünde kırmızı ışık vardır kucuk .. Her telefonun bir jakı vardır aşagıda ... Biri aradıgında ışıgı yanar santral memuru o hattı alır konuşur istedigi numarayı karşıdaki deliklerden bulur .. O aşagıdaki uclar altında kabloludur süner ve karşıdaki istenilen yuvaya takar .. Böylece sen ve o numara görüşmüş olur .. Hııı öle isteyen istedigi kadar arayamaz ve konuşamaz ![]() Memur hat dolu derse beklersin on dakika sonra geri ararsın ![]() Veya öle uzun uzadıya konuşmaya klkarsan memur cort diye keser konuşmayı tabi önceden bir bip bip ikazı verir ![]() Sonra cort diye kesilir konuşman .. Nerde öle diledigin kadar konuşmak , konuşmak için kampanyalar ![]() Eksi devirlerdi onlar .. Ahh eskiden ahhh .. Selamlar ... |
||
|
||
| 80 lerde çocuk olmanın abartılacak atraksyonları yoktu ama her dönemin kendine has bir tadı var ya 80 lerde her yeniyi özümseme saadetini yaşadık yaylada su taşıdık şekerle ezilmiş leblebinin tadını bildik okulda fındık ve süt dağıtılırken süt kapağı açmayı imtiyaz sandık siyah önlük asaletinden yararlandık dudağımızı sezen aksu gibi yapıp şarkı söylemeye çalıştık en afilli pastamız bizküvi ile yapılan pasta oldu her gittiğimiz gezmede çok koyu demlenmiş çay zulmüne katlandık (hala çay içemem) lastik hopladık, ip atladık wolkman yoktu abilerimiz omuzlarına teyp alır gezerdi o ilginç sahnelere şahit olduk mahallede bisikleti olanın peşinde koşan çocuklar hatırlıyorum trt nin açılışında ve kapanışında hazır kıta bekledik (ben çok korkardım o askerlerden) arkadaşlarımızla voltran oluşturma hayalleri kurduk çamurdan oyuncaklar yaptık aaaaaaaaaa çenem düştü;) |
||
|
||
ben hepsini hatırlıyorum ama ben 90lı yıllrda çocuktum..çok güzel bir paylaşım olmuş.santralli telefonu bilmiyorum bir tek..bir de istop un stop olduğunu şimdi öğrendim.
|
||
|
||
Alıntı En sevdiğiniz sayı altıysa SEvdiğim sayıı altııııııııııııııııııı Senin iki gözün bir burnun var Dört ayağı var iskembeninnn Altının yerini tutamazzzzzz Hiç. Altıııııııııııııııııııııııııı Sevdiğim sayı altııııııııııııııııııııı
|
||
|
||
biraz daha nostaljiye ne dersiniz? ![]() Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap |
||
|
||
| Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap |
||
|
||
Eline sağlık Taliacım Geçmişe şöyle bir uzandık Yalnız bu reklamlardan bazıları bence 80 li yıllara ait değil. 7o li yıllar gibi duruyor. Neba Margarini, Yuvada saadet Pİyale Gırgır... Nerdeyse izlediğim her reklamı hatırlıyorum ama bunlar yoktu Sonra 80 li yıllarda merdaneli çamaşır makinesi yoktu bence. Reklamları da verilmiyordu. Yarı otomatik makineler vardı o zaman. YIkama haznesinin yanında yuvarlak sıkma bölümü vardı...Şeffaf kapakalarının altından nasıl döndüğü görüldüğünden, gözlerim şaşı olarak izlerdim |
||