|
||
nedir ki iyilik? bilmem yenilmio ama eminim ![]()
|
||
|
||
nedir ki iyilik? ![]() Buyrunuz...bir alıntıdan cevap... VABISA B. MABED, Peygamber Aleyhisselam’ın yanına geldi. Niyeti Allah’ın Resulü’nden, iyilik ve günahın ne olduğunu sormaktı. Huzura vardığında, Peygamber Aleyhisselam ona: “Ey Vabısa bana yaklaş” buyurdu. Vabısa yaklaştı. Öyleki, dizleri onun dizlerine değiyordu. Peygamber Aleyhisselam: “Ey Vabısa, sormak üzere geldiğin soruların cevaplarını vereyim mi; yoksa sen mi soracaksın?” dedi. Vabısa: “Sen bana onlardan haber ver ey Allah’ın Resulü!” dedi. Peygamber Aleyhisselam: “Sen, ‘İyilik ve günah nedir?’, diye sormaya geldin” buyurdu. Vabısa: “Evet, yâ Resulallah” diye cevap verdi. Peygamber Aleyhisselam, üç parmağını Vabısa’nın kalbinin üzerine koyarak şöyle buyurdu: “Ey Vabısa, fetvayı gönlünden iste. İyilik ve iyi olan şey, gönlünün razı olduğu, kalbinin sükûnetle karşıladığı şeydir. Günah ise, kalbi tırmalayıp, rahatsız eden; gönüle huzursuzluk veren şeydir. Başkaları sana ne kadar fetva verirlerse versinler, sen yine de kendi gönlüne sor.” (Peygamberimizin Hayatından Seçilmiş Öyküler 5’ten alınmıştır.) |
||
|
||
Alıntı “Ey Vabısa, fetvayı gönlünden iste. İyilik ve iyi olan şey, gönlünün razı olduğu, kalbinin sükûnetle karşıladığı şeydir. Günah ise, kalbi tırmalayıp, rahatsız eden; gönüle huzursuzluk veren şeydir. Başkaları sana ne kadar fetva verirlerse versinler, sen yine de kendi gönlüne sor.” teşekkürler ışık baaak gör süvarii hıhh :
|
||
|
||
sen yaşadıklarımı bilionu serender hee..mane artık iyilik yapmıcamm...yaşasın kötülükkk
|
||
|
||
| Aşk..meşrudur... İnsana aklını kaybettirmez AKSİNE kaybolan AKLI yerine koyar.. daha önce yazdımmı bilmiyorum ama ..ne yapalımm..yine beni anlatan cümle buuu
|
||
|
||
| karma karısık darma dagınım | ||
|
||
NEŞELİYİMMM
|
||
|
||
NEŞELİYİMMM Allah cc neşeni arttırsın inş.![]() bir müminin neşeli olması tabiki benide neşeli yapar..
|
||
|
||
ne mutlu bana SüVaRi ecmain güzel kardeşim... |
||
|
||
| BEKLENEN GÜN GELECEKSE ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR | ||
|
||
mutluyum...huzurum var...çok iyi durumum var
|
||
|
||
mutluyum...huzurum var...çok iyi durumum var acaba nedür nedür ![]() ![]() biskivü deyince aklaa vuslat rehberi gelür
|
||
|
||
maşallah vuslat ![]() suvari yenge-teyze-dayı-dede.. ![]() hangisini seçsem acep
|
||
|
||
maşallah vuslat detttt .ben sana ne öğrettim heee ![]() suvari yenge-teyze-dayı-dede.. ![]() hangisini seçsem acep
|
||
|
||
| a)yenge b)teyze c)dayı d)dede o tipi tipi karameli sepeti terazi lastik cimlastik (böylemiydi yahu )
|
||